BANCI | Educatie financiara

Cat costa un card de debit gratis?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-10-11 17:01

Unul dintre principalele criterii de alegere a unui card bancar este pretul acestuia. Iar la intrebarea „cat costa?”, este posibil ca raspunsul primit sa fie doar o jumatate de adevar, de obicei jumatarea ieftina sau chiar gratuita, pe cand latura ascunsa a costului este descoperita abia dupa ce am cumparat un produs sau, in cazul nostru, un card.

Concret, de obicei bancile ne dau gratis un card. Comisionul de emitere este 0 la cele mai multe banci. Mai exista un comision cu care bancile s-ar putea lauda atunci cand isi prezinta oferta, si anume cel de administrare, care s-ar putea sa fie tot 0 sau unul modic, in jur de 1 leu pe luna.

Si aici vestile bune s-au epuizat. Pentru ca adevaratele costuri ale unui card le descoperim abia in momentul in care incepem sa-l utilizam.

Sa luam doua exemple concrete: un card ING si unul BRD. Ambele se elibereaza gratis, dar cand mergi cu ele la bancomat pentru a retrage bani, iata ce se intampla: daca scoti 1.000 de lei cu un card BRD de la un ATM al aceleiasi banci, vei plati 2 lei (0,20%). Daca nimeresti ATM-ul altei banci, te va ustura buzunarul: comisionul este de 14 lei (1% plus 4 lei).

Daca ai card ING vei plati mult mai putin atunci cand retragi banii de la bancomate: la ATM-urile ING nu platesti nimic, comisionul este 0, iar la ATM-urile altor banci romanesti comisionul este la jumatate fata de BRD, adica 7,5 lei (0,5% plus 2,5 lei).

O analiza realizata de Bancherul.ro si GhiseulBancar.ro arata ca pretul unui card difera foarte mult de la banca la banca: intre 7,5 si 8 lei (ING si Volksbank) si 32 si 35 de lei (la BCR si Italo-Romena).

Vezi aici topul celor mai ieftine carduri de debit.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii