BANCI | Educatie financiara

Care este procedura de recuperare a banilor in cazul unei insalaciuni online cu investitii in criptomonede?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-01-19 10:55

"Bună ziua! Care este procedura de recuperare a banilor în cazul celor înşelaţi de gapinvestcapital ? Mulţumesc!", intreaba un cititor.

Site-ul Gapinvestcapital.com (foto) este o falsa platforma de investitii in criptomonede, menite a fura banii celor momiti cu castiguri uriase, in scurt timp.

Site-ul poate fi depistat ca fiind o acoperire pentru fraude, date fiind grafica si continutul rudimentare, lipsa datelor de contact, referintele negative si atentionarile platformelor specializate in depistarea site-urilor tip scam (fraude), precum Scamadviser.com.

Site-ul Gapinvestcapital.com a aparut recent, fiind clona lui Neocapital.top, pe care multi cititori l-au reclamat de mult timp ca fiind o platforma pentru fraude online (vezi aici reclamatiile).

Neocapital figureaza, din aprilie 2023, pe o lista cu entitati de investitii financiare neautorizate in Romania de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Nicaieri, insa, nici pe site-ul ASF, nici pe cel al Directorarului National de Securitate Cibernetica (DNSC), nu exista o atentionare ca site-urile Neocapital, iar mai nou, Gapinvestcapital, sunt fraude online. Incredibil, dar adevarat!

Mai rau, site-ul Neocapital este functional si in prezent, dupa 10 luni de la alerta existenta pe site-ul ASF si la 5 luni de la aparitia primului articol despre aceste fraude, pe site-ul Reclamatiibanci.ro (vezi aici detalii).

Cum se pot recupera banii

Dat fiind ca este vorba de o frauda online, o infractiune conform Codului Penal, responsabilitatea este a Politiei, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este o plangere pe site-ul Politiei Romane, la acest link.

De asemenea, trebuie facute o reclamatie si contestatie de plata la banca prin care s-au facut platile catre fraudatori.

Bancile si organizatiile de plata au un rol important in prevenirea si solutionarea fraudelor online, mai ales atunci cand s-au facut fara consimtamantul clientilor.

Taguri: reclamatie banca  banca  Reclamatiibanci.ro  reclamatie IFN  bitcoin  frauda online  

Comentarii

guta bradut
frauda GapInvestCapital
Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest "trader". Informatiile au fost culese din media si nu am fost suficient de inspirat sa le verific mai amanuntit. Desi am depus o suma mica intial, la solicitarea de a-mi recupera banii persoanele de contact din cadrul "companiei" au inceput sa ceara bani si sa-i retraga din cont fara acceptul meu. In afara unei sesizari la politie exista si alta cale?

bradut Guta
frauda prin GapInvest
Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 351 498. Este persoana care m-a contactat si cu care am avut primele discutii. 2. Madalin Neagu +40 734 297 079. Alt „consultant”. CAnd a vazut ca nu doresc sa investesc 5000Euro, nu a mai rapsuns la telefon 3. Andrian Coanda +40 734 088 351, +40 791 535 154, +40 720 828 962, +40 792 150 198, +40 792 161 986. Se recomanda ca fiind reprezentantul departamentului financiar. Este persoana care se ocupa de „eliberarea” sumelor. Poate ajuta si politia in identificarea acestor persoane si a celor care fraudeaza



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii