BANCI | Educatie financiara

Benzi desenate despre siguranta online

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-10 14:35

Benzi desenate despre siguranta online

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Română a Băncilor (ARB) și Microsoft au lansat, cu prilejul Lunii Europene a Securității Cibernetice (European Cybersecurity Month) 2022, o nouă componentă educațională pe site-ul sigurantaonline.ro, una dedicată copiilor, conform unui comunicat de presa al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in care se adauga:

Alături de Ambasada Elveţiei în România și Swiss WebAcademy, partenerii din campania #SigurantaOnline pun la dispoziția copiilor, a părinților și a profesorilor două broșuri cu benzi desenate, în limba română, care prezintă întâmplări inspirate din situații reale din mediul online și îi învață cum să se protejeze de amenințări. Benzile desenate pot fi descărcate și distribuite către cei interesați, dar pot fi totodată accesate și citite online, direct de pe site.

Cu această ocazie, #SigurantaOnline a lansat un quiz interactiv cu ajutorul căruia copiii își pot testa abilitatea de a reacționa corect la amenințările ce îi vizează și pot dobândi informații necesare protecției pe internet.

Echipa #SigurantaOnline, alături de Excelența Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Elveţiei în România, și SwissWebAcademy, au susținut o serie de workshop-uri în școli din București, pentru aproximativ 200 de elevi care au avut prilejul să afle de la inițiatorii campaniei cele mai importante aspecte privind navigarea în siguranță în mediul online și să testeze în premieră quiz-ul. Copii au primit la final premii din partea organizatorilor, dar și cele două broșuri cu benzi desenate, ”Povești cotidiene digitale” și ”Întâmplări de pe net”.

Platformele online au fost mijloacele cele mai utilizate de instituțiile publice pentru a oferi educație în timp ce școlile au avut activitatea suspendată pe perioada pandemiei, 83% dintre țări la nivel global utilizând această metodă, potrivit Unicef.

Campania de educație digitală a tinerilor este menită să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca aceștia să devină victime ale fraudelor informatice, ale pornografiei infantile sau ale atacurilor de tip malware. România se clasează în topul țărilor europene cu cele mai bune și rapide conexiuni de internet potrivit rapoartelor privind Indicele Economiei și Societății Digitale (DESI), dar cu un nivel scăzut al educației digitale.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  Educatie financiara  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii