BANCI | Stirea Zilei

BCR reduce dobanzile la credite si depozite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-01 18:38

Banca Comercială Română (BCR) reduce dobânzile, începând cu 1 iulie 2009, atât la credite cât şi la depozite.

Scăderea nivelului dobânzilor este urmarea măsurilor de politică monetară adoptate de BNR, menite să contribuie la consolidarea sistemului bancar şi la îmbunătăţirea climatului economic în România, precum şi a evoluţiilor de pe pieţele monetar-valutare.

În sfera creditării, BCR scade dobânzile la împrumuturile în lei pentru clienţii corporativi cu până la 3 puncte procentuale, în funcţie de tipul de dobândă ataşat (dobândă fixă, variabilă sau legată de indicele ROBOR), scadenţă (termen scurt, mediu şi lung) şi profilul de risc al clientului.

Noile dobânzi vor fi aplicate creditelor nou acordate precum şi, în cazul celor cu dobăndă variabilă, creditelor aflate în sold.
Astfel, nivleul curent al dobânzilor la creditele corporate acordate de BCR porneşte de la 13% (în funcţie de valoare ROBOR şi de profilul de risc al clientului).

La creditele în valută nivelul dobânzilor rămâne nemodificat.

„Reducerea semnificativă a costului creditelor va ajuta în mod real clienţii BCR, cu precădere IMM-urile, să depăşească dificultăţile perioadei şi chiar să îşi relanseze afacerile. Monitorizăm permanent evoluţiile din economie şi, în limitele impuse de contextul actual, facem tot ce putem pentru a ne sprijini clienţii, cu un control adecvat al riscului. Sperăm că semnalul dat astăzi în piaţă să aibă un efect de antrenare favorabil, stimulând intrarea pe creştere economică reală” a declarat Wolfgang Schoiswohl, Vicepreşedintele executiv Corporate Banking şi Trezorerie&Pieţe de Capital al BCR.

Totodată, BCR a modificat în scădere şi nivelul dobânzilor la depozite şi conturi de economii. Pentru persoane juridice, scăderea este cu până la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard în lei şi EUR şi la contul IDEAL BCR. Dobânzile continua să rămână foarte atractive, stimuland economisirea, cu nivele de până la 11,5% pe an la lei şi 3,8%/an la EUR. Pentru contul BCR IDEAL Micro, dobânzile scad cu până la 1 p.p. la lei şi 0,5 p.p. la euro, pe tranşe valorice.
Pentru persoane fizice, la depozitele în lei cu dobândă fixă, scăderea este între 0,25 puncte procentuale şi 1,75 puncte procentuale, în funcţie de suma economisită, iar la depozitele în euro dobânda va avea o scădere maximă de 1 punct procentual. Şi la contul de economii Maxicont BCR dobânda va fi redusă cu un procent la lei şi cu 0,5 p.p.-0,75p.p. (în funcţie de suma economisită) la euro.
Noile rate ale dobânzilor vor fi aplicabile atât depozitelor nou deschise, cât şi celor prelungite automat începând cu 1 iulie.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii