BANCI | Stirea Zilei

Bancile centrale iau noi masuri pentru asigurarea lichiditatii pietelor financiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-04 17:39

Federal Reserve (Fed), sistemul american de bãnci centrale, Banca Centralã Europeanã (BCE) si banca centralã a Elvetiei au anuntat, vineri, o extindere a contributiei lor la lichiditatea de pe pietele financiare, în contextul problemelor de refinantare ale bãncilor, scrie AFP.

Decizia a fost luatã "în contextul în care se observã persistenta presiunilor în ceea ce priveste lichiditatea pe anumite piete de finantare la termen", potrivit unui comunicat afisat de Fed pe pagina sa de internet.

Mãsurile anuntate vineri constau într-o extindere a instrumentelor instituite de la începutul crizei financiare.

Amploarea lichiditãtii furnizate de douã ori pe sãptãmânã de cãtre Federal Reserve printr-un sistem de licitatii va fi cuprinsã între 60 miliarde si 75 miliarde dolari, cu începere din 5 mai. Astfel, cuantumul total se cifreazã la 150 miliarde dolari.

Acordurile de tip "swap" create la sfârsitul lui ianuarie de Fed, BCE si banca centralã a Elvetiei pentru a satisface cererea de dolari a bãncilor europene vor avea, de asemenea, o amploare extinsã.

Fed va majora de la 30 la 50 miliarde dolari amploarea lichiditãtilor furnizate BCE si la 12 miliarde dolari de la 6 miliarde, a celor furnizate bãncii centrale a Elvetiei.

În sfârsit, Federal Reserve a extins gama titlurilor pe care le acceptã ca garantii pentru operatiunile de refinantare.

Bãncile mari, care functioneazã ca intermediar între banca centralã si alte bãnci comerciale, vor putea aduce în garantie titluri sustinute de creante, cu conditia ca acestea sã aibã un calificativ de tip ’AAA’ acordat de agentiile de evaluare financiarã.

Fed luase o mãsurã asemeãnãtoare în urmã cu câteva sãptãmâni, acceptând titluri sustinute cu credite ipotecare rezidentiale sau comerciale, nu numai titluri a cãror rambursare este asiguratã pe deplin, cum ar fi titlurile Trezoreriei americane.

"Extinderea tipului de garantii care pot fi aduse ar trebui sã faciliteze conditiile de finantare pentru un tip mai mare de piete financiare", au comentat reprezentantii Fed, potrivit AFP.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat determina oamenii sa obtina imprumuturi fara dobanda la inceput, dar sa plateasca ulterior dobanzi detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an, dupa intrarea in vigoare a legii 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor. Legea obliga IFN-urile sa detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Cea mai mica dobanda este a cardului CEC Bank, 17,41%, te tip variabil, compusa din detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii