BANCI | Stirea Zilei

Bancherii solicita guvernului un fond de rezerva pentru salvarea bancilor cu probleme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-13 08:08

Se pare ca situatia de pe piata bancara devine tot mai grava, ca urmare a producerii efectelor crizei financiare. Acum, bancherii solicita guvernului un fond de rezerva pentru salvarea bancilor cu probleme.

"Alocarea de catre Guvern a unui fond destinat salvarii bancilor din Romania indiferent de capital pentru evitarea unui risc sistemic este una dintre masurile aflate pe lista solicitarilor ARB", a afirmat Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, citat de Ziarul Financiar.

El a participat la intalnirea de ieri dintre ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, la care au fost prezenti si Eugen Dijmarescu, viceguvernator al BNR, Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, si Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

"Ar fi bine ca Guvernul sa aiba un plan B, de rezerva, de infuzie de capital, pe baza caruia sa poata interveni in cazul in care ar aparea probleme la unele banci. Nu este vorba ca bancile sa arunce toata povara pe umerii Guvernului, ci sa se stie cum se poate actiona. In toata Europa statele au intervenit pentru sustinerea sistemelor bancare, astfel incat sa fie relansata creditarea si implicit activitatea economica", a declarat pentru ZF Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si al CEC.

In luna decembrie, directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic, a declarat că România ar avea nevoie de un pachet de măsuri de cel mult 10 miliarde euro, câte 5 miliarde euro pentru restabilirea încrederii în sistemul bancar şi pentru sprijinirea economiei reale.

Alti bancheri, precum preşedintele - director general al BRD - Groupe Societe Generale, Patrick Gelin, a declarat ca nu este cazul in acest moment: "Genul de susţinere acordată sistemului bancar practicat de guvernele occidentale nu este, după părerea mea, necesar în acest moment în România. Băncile româneşti au avut un an 2008 mai curând bun, cu rezultate financiare în creştere în comparaţie cu 2007. În plus, sistemul financiar românesc este sănătos, băncile neavând expunere directă la piaţa americană".

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii