BURSA | Stirea Zilei

9 banci impreuna cu 8 case de avocatura au format un Grup de Lucru pentru reformarea pietei de capital romanesti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-10-07 08:37

Grupul de Lucru este format din: BCR, BRD-Groupe Societe Generale, BT Securities, Carpatica Invest, Eurobank EFG Securities, ING Bank NV, KBC Securities, Piraeus Bank si Raiffeisen Capital & Investment, impreuna cu casele de avocatura: Badea Clifford Chance, CMS Cameron Mckenna, D&B David si Baias, Musat si Asociatii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Patersen, RTPR Allen & Overy, Schoenherr si Asociatii, Tuca Zbarcea si Asociatii.

Pornind de la experienta interna si internationala a membrilor sai si avand in vedere decalajul semnificativ dintre piata de capital romaneasca si pietele celorlalte state membre ale Uniunii Europene, Grupul isi propune sa contribuie la modernizeze si eficientizarea cadrului legal si procedural al pietei de capital locale pentru a sprijini economia romaneasca in vederea unei iesiri mai rapide din criza.

Grupul de Lucru va propune institutiilor abilitate (CNVM, BVB, Parlament, BNR, Depozitarul Central) modificari ale legilor, regulamentelor si procedurilor existente in vederea cresterii volumului de tranzactionare pe Bursa, a interesului investitorilor straini si implicit a cresterii economice prin diversificarea surselor de finantare atat pentru statul roman, cat si pentru companiile locale.

Ca prim demers, Grupul de Lucru saluta initiativa Depozitarului Central de a permite tranzactionarea over-the-counter (OTC - in afara platformei BVB) a actiunilor listate, avand in vedere ca aceasta masura va creste lichiditatea pe Bursa si va reaprinde interesul investitorilor internationali pentru o piata aliniata in sfarsit la standardele internationale, din acest punct de vedere. Totodata aceasta masura era demult necesara prin prisma directivelor MiFID (Directiva Europeana privind pietele instrumentelor financiare, n.n.), pentru a da posibilitatea investitorilor sa-si limiteze riscurile de executare ale tranzactiilor.

Lipsa posibilitatii de a tranzactiona OTC de pana acum a avut consecinte negative semnificative asupra Bursei de Valori si pietii de capital romanesti, in general, intrucat nu a permis investitorilor internationali de calibru sa tranzactioneze in Romania, ceea ce a limitat mult volumul de tranzactionare. Totodata, lipsa OTC-ului a facut imposibila garantarea executarii unei tranzactii cu actiuni listate, ceea ce a redus semnificativ insasi avantajele unei companii de a fi listata, limitandu-i mult sansele de a se finanta din piata de capital. Astfel, pe masura ce va fi absorbita de piata, aceasta flexibilizare a pietei va creste nu doar volumul de tranzactionare pe piata Regular, dar si numarul emitentilor listati la BVB.

Grupul de Lucru are in componenta sa brokeri cu o cota de piata cumulata de peste 60% din volumul de tranzactionare al BVB in anul 2010 si 8 din primele 10 firmele de avocatura pe domeniul bancar, financiar si piata de capital (potrivit topului realizat de Chambers and Partners).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii