BANCI | Ultima Ora

Volksbank: presedintii de Tribunale si Curti de Apel sunt cei care au inceput cruciada impotriva noastra, din interese personale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-02-21 17:50

Volksbank, care este in litigiu cu 2.000 de titulari de credite in principal din cauza comisionului de risc, considerat abuziv de o serie de instante de judecata, spune ca a ajuns in aceasta situatie tocmai din cauza judecatorilor, inclusiv presedinti din Tribunale si Curti de Apel, primii care in 2010 au inceput “cruciada” impotriva bancii din interese personale, pentru a-si reduce ratele la propriile credite obtinute de la banca.

“Tocmai clientii nostri judecatori sunt cei au pornit, in 2010, dupa aparitia OUG 50, cruciada impotriva noastra. Presedinti de Tribunale, de Curti de Apel, au constatat brusc ca nu au inteles ce au semnat si au inceput sa dea banca in judecata, pentru a-si reduce ratele de platit pentru credite”, a spus Diana Ciubotariu, sefa directiei juridice la Volksbank, in cadrul seminarului “Un weekend cu presa economica”, organizat de Finmedia.

“Iar dupa litigiile judecate de colegii lor, au venit la rand rudele, amicii, pentru ca era o problema ce putea sa fie rezolvata”, a adaugat ea, spunand ca e greu acum sa opresti un asemenea val impotriva bancii.

Sefa directiei juridice a Volksbank spune ca cei mai multi judecatori motiveaza gresit eliminarea comisionului de risc dintr-un credit, considerand ca banca nu are niciun fel de risc, pentru ca are o garantie care acopera sumele imprumutate clientului, iar sumele aferente comisionului sunt foarte mari.

Dimpotriva, spune Diana Ciubotariu, comisionul de risc acopera riscurile bancii aferente nerambursarii creditelor si a reducerii valorii garantiilor, iar orice banca este obligata sa includa in costul unui credit riscurile aferente acestuia.

Ghinionul Volksbank a fost ca, spre deosebire de alte banci, a ales sa fie transparenta si sa publice valoarea comisionului de risc, cu aceasta denumire, spre deosebire de alte banci, care au inclus costul riscului fie in alte comisioane, denumite de administare, sau in dobanda.

“Trebuie inteles faptul ca acest comision de risc face parte din costul total al unui credit, a fost inclus de la bun inceput in contracte, iar ceea ce conteaza pentru client este cat plateste in final”, spune sefa directiei juridice a Volksbank. Si chiar asa este: creditele in franci elvetieni ale Volksbank au fost si sunt inca printre cele mai ieftine de pe piata. Problema a fost aprecierea masiva a monedei elvetiene, care a derminat cresterea substantiala a ratelor clientilor si problemele acestora.

In aceste conditii, motivarea judecatorilor ca respectivul comision de risc are o valoare prea mare nu se justifica. “Prea mare raportat la ce?” intreaba Diana Ciubotariu.

De aceea, adauga ea, este inexplicabil ca unele instante au considerat ca banca a fost de rea credinta pur si simplu pentru ca a solicitat acest cost in contractul de credit.
“Comisionul de risc a fost prevazut in contractul de credit de la inceput, nu a fost modificat ulterior, deci nu poate fi considerat abuziv”, adauga reprezentanta Volksbank.

“Important este cat plateste clientul, costul total, inclusiv comisioul de risc. Ar fi mai bine sa ai o dobanda transparenta, dar mai mare, decat o dobanda mica si comision si rata mai mica?”

In aceste conditii, Diana Ciubotariu apreciaza ca aceasta cruciada a judecatorilor impotriva Volksbank “este un abuz impotria bancii, sistemul de justitie nu functioneaza cum ar trebui, intrucat nu este fundamentat de dovezi si ratiuni ci de empatii”.

Ea precizeaza ca din toata aceasta afacere au de castigat foarte mult si avocatii care au dat banca in judecata, cel mai vocal dintre acestia, Gheorghe Piperea, asteptandu-se sa sa incaseze in jur de 1 milion de euro din onorarii si onorarii de succes.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii