Criza COVID-19 | Opinie

Unii oameni cred ca banii le controleaza viata

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-03-23 20:59

Cu ocazia Global Money Week, ING Bank atrage atenția asupra faptului că unul din trei români este îngrijorat că situația financiară îi controlează viața, conform ultimului studiu realizat la începutul acestui an, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga:

55% dintre respondenți au spus că sănătatea financiară le influențează sănătatea psihică, plata datoriilor fiind în proporție de 64% sursa cea mai mare de stres.

Următorii în topul factorilor de stres pentru români sunt generarea unui venit suficient de mare pentru a-și acoperi cheltuielile (32%), economisirea (27%) sau efectiv cheltuielile făcute zi de zi (27%).

Plasele de siguranță

Pentru a se proteja, 43% dintre respondenți au declarat că își administrează mai atent cheltuielile de la începutul pandemiei, iar 45% încearcă să economisească mai mult pentru a avea o plasă de siguranță pe viitor.

Doar 37% au pus deoparte un fond de urgență în prezent, iar patru din 10 consideră că pot apela la rude și prieteni pentru suport financiar în cazul unui eveniment nefericit. 29% consideră că pot întâmpina un șoc financiar precum pierderea locului de muncă.

Sursele de informare

Deși cercul de apropiați este în topul surselor de informare pentru sănătatea financiară, banii continuă să fie un subiect tabu. Doar unul din trei români declară că discută des despre situația financiară împreună cu prietenii sau familia.

În ceea ce privește cercetarea în mediul online, doar 27% dintre români caută surse de informație în mod activ și numai 12% apelează la experți financiari sau consultanți pentru a învăța cum să își gestioneze mai bine finanțele personale.

Atunci când au fost întrebați despre modalitățile cele mai bune de a-și îmbunătăți cunoștințele, 64% sunt de părere că experiența personală, cu eșecuri și reușite, este cea mai importantă.

Memorie și instinct, în combinație cu aplicații și Excel-uri

40% dintre români își gestionează banii zilnic bazându-se pe memorie și pe instinct, iar unul din patru români declară că își setează mental limitele pentru sumele atribuite cheltuielilor sau economiilor.

Pe de altă parte, 43% folosesc website-ul sau aplicația băncii lor cel puțin o dată pe săptămână pentru a-și gestiona finanțele, în timp ce 33% folosesc tabele în excel sau își notează veniturile și cheltuielile într-o agendă.

Atunci când vine vorba despre verificarea situației financiare, aproape jumătate spun că își verifică extrasele lunar, și 26% cel puțin o dată pe săptămână. 45% dintre respondenți declară că reușesc să se încadreze în bugetul pe care și-l propun.

Investiții și planuri de viitor

În general, cei intervievați consideră că propria lor sănătate financiară personală și a conaționalilor lor a fost mai bună înainte de pandemia COVID-19, dar că se va redresa ușor în următorul an. 31% declară că își gestionează finanțele având în gând un orizont de timp mai extins, care implică economisire și investiții.

Astfel, 27% iau în considerare forme alternative de a folosi banii economisiți, precum investirea în fonduri mutuale.

Taguri: ING Bank  Criza COVID-19  banca  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si face corect reclama la credite

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale. Mai exact, ING nu spune ca acorda credite cu dobanda „incepand cu detalii

Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii