BANCI | Ultima Ora

Sindicatul FNGCIMM saluta schimbarea conducerii si depolitizarea fondului de garantare a creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-11 15:30

Sindicatul Garantare, reprezentativ la nivelul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) întâmpină cu satisfactie şi încredere schimbările intervenite în componența conducerii executive și neexecutive a FNGCIMM, se arata intr-un comunicat de presa al sindicatului.

Dragos Oltenescu (foto), fost director financiar la firma de asigurari BNP Paribas Cardif, a fost numit recent de catre Ministerul Finantelor noul presedinte al FNGCIMM, in locul Silviei Ciornei, al carei mandat a expirat.

Ciornei, numita in urma cu doi ani la conducerea fondului, de catre fostul premier Ponta, a fost schimbata in urma unui control al activitatii acesteia realizat de Ministerul Finantelor, dupa ce angajatii fondului reuniti intr-un sindicat au protestat de mai multe ori fata de prestatia ineficienta a sefei lor la conducerea institutiei.

De asemenea, mai multi bancheri s-au declarat nemultumiti de activitatea fondului din ultima perioada. (vezi aici detalii)

Consiliul de Administratie al FNGCIMM are in prezent urmatoarea componenta:

Dragoș-Nicolae OLTENESCU - Președinte
Alina-Ioana BURLĂ - membru
Paul GHEORGHIU - membru
Ion GHIZDEANU - membru
Cristian-George LASCU -membru
Dumitru NANCU -membru
Dragoș-Nicolae PÎSLARU -membru
Alina-Mihaela TOMA -membru
Vlad VASILE-VOICULESCU -membru

In comunicatul sindicatului FNGCIMM se mai arata urmatoarele:

Importanța acordată instituției noastre de către conducerea Ministerului Finanțelor Publice și Guvernul României și-a găsit expresia în efortul depus pe linia asigurării unui management care poate oferi premisele necesare desfășurării activității companiei în condiții de eficiență.

Este pentru prima dată când factorii decidenți au analizat cu maximă atenție și seriozitate problemele semnalate de Sindicatul Garantare, iar prin asumarea deciziei de schimbare a conducerii au fost confirmate angajamentele asumate pe linia depolitizării și profesionalizării managementului companiilor de stat și s-a recunoscut implicit faptul că resursa umană reprezintă un important factor de succes în realizarea de performanțe la nivelul FNGCIMM.

Sindicatul Garantare va continua să urmărească și să susțină implementarea strategiilor de susţinere a accesului la finanţare al întreprinderilor mici şi mijlocii precum şi derularea fără sincope a programelor guvernamentale încredinţate spre gestionare instituţiei noastre.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii