BANCI | Ultima Ora

Sefa FNGCIMM, Silvia Ciornei, ar putea fi schimbata din functie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-02-21 23:14

Silvia Ciornei, presedintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), numita in urma cu doi ani la conducerea fondului, de catre fostul premier Ponta, ar putea fi schimbata din functie in aceasta saptamana, cand ii expira mandatul, in urma unui control al activitatii acesteia realizat de Ministerul Finantelor.

Controlul a fost dispus dupa ce angajatii fondului reuniti intr-un sindicat au protestat de mai multe ori fata de activitatea ineficienta a sefei lor la conducerea institutiei.

"Manager numit pe criterii politice, dna Silvia Ciornei a dovedit fără echivoc, în cei peste 2 ani de la numirea sa, că nu are abilitățile și capacitatea managerială necesară exercitării unei poziţii de top management într-o instituţie cu capital integral de stat", se arata intr-un comunicat al sindicatului in care se cere autoritatilor sa nu-i mai prelungeasca acesteia mandatul. (vezi aici detalii)

De asemenea, sefii a doua banci, Libra Bank si UniCredit Bank, au declarat ca nu mai colaboreaza eficient sau chiar deloc cu fondul in vederea acordarii de garantii pentru creditele pentru IMM-uri, dupa ce institutia a refuzat sa efectueze o serie de plati pentru credite neperformante. (vezi aici detalii)

Ministerul Finanțelor Publice a precizat, pentru Bancherul.ro, ca “a luat act de comunicatul de presă, scrisoarea deschisă și sesizările transmise de către Sindicatul Garantare.

În urma sesizărilor respective, Ministerul Finanțelor Publice, prin Corpul de Control al Ministrului, desfășoară în prezent o acțiune de verificare la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Totodată, Ministerul Finanțelor Publice, având calitatea de acționar unic la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, a solicitat Consiliului de administrație să verifice aspectele semnalate de Sindicatul Garantare și să prezinte un punct de vedere referitor la acestea.

Având în vedere faptul că mandatul președintelui Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM expiră la data de 24.02.2016, la nivelul Ministerului se află în curs de desfășurare o analiză în vederea desemnării persoanei care va ocupa funcția de președinte după această dată. În fundamentarea acestei decizii, se va ține cont inclusiv de rezultatul acțiunii Corpului de Control și de răspunsul Consiliului de administrație la aspectele sesizate de Sindicatul Garantare.”

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii