ASIGURARI | Ultima Ora

Piata asigurarilor a crescut cu 0,35% in primul trimestru din 2012

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-06-13 14:52

Piaţa românească a asigurărilor a înregistrat o uşoară creştere de 0,35% în primele trei luni ale anului, a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Constantin Buzoianu (foto).

Potrivit sursei citate, raportările aferente lunii aprilie 2012 transmise la CSA de către societăţile care practică asigurări generale arată menţinerea tendinţei de creştere pe care s-a înscris acest segment de piaţă.

"Evoluţia înregistrată în primele trei luni ale acestui an nu reprezintă un indicator relevant pentru modul în care se vor desfăşura lucrurile în următoarele luni. Ne dorim ca semnele de reintrare a pieţei pe o tendinţă pozitivă să fie menţinute şi considerăm că primul segment care va arăta recâştigarea încrederii populaţiei în piaţa de asigurare este cel al asigurărilor de viaţă", a afirmat Buzoianu, la Conferinţa Asigurătorilor din România.

Subscrierile pentru asigurările de viaţă s-au ridicat în primul trimestru la aproape 432 milioane de lei, înregistrând o uşoară scădere faţă de acelaşi interval al anului 2010. În acest context, aparent nefavorabil, a subliniat preşedintele CSA, asigurările de sănătate ataşate asigurărilor de viaţă au înregistrat, totuşi, creşteri faţă de primul trimestru al anului 2010.

De asemenea, asigurările de sănătate incluse în categoria asigurărilor generale au înregistrat un avans de peste 21% faţă de primele trei luni ale lui 2010. "Sperăm ca, odată cu apariţia noii legi a sănătăţii, segmentul asigurărilor de sănătate să-şi accentueze tendinţa pozitivă în perioada următoare", a adăugat Buzoianu.

Acesta a mai spus că cifrele raportate la CSA cu privire la asigurările de viaţă, în luna aprilie, arată reintrarea acestui segment de piaţă pe o tendinţă pozitivă.

Totuşi, la sfârşitul primului trimestru din acest an, segmentul asigurărilor generale a înregistrat o rată a daunei de 74,74%, iar rata combinată a daunei a fost de 113,03% ceea ce înseamnă, potrivit lui Constantin Buzoianu, că, la nivelul asigurătorilor, volumul de cheltuieli de achiziţii şi de administrare, la care se adaugă daunele plătite şi rezervele constituite, depăşeşte nivelul primei de asigurare.

"Dacă CSA nu poate interveni în politicile comerciale ale asigurătorilor, situaţia aceasta ne impune monitorizarea mult mai atentă a indicatorilor pe care îi raportaţi şi a modului pe care această lipsă de profitabilitate influenţează relaţia cu asiguraţii. Trebuie să aveţi în vedere că riscuri mai multe şi mai mari înseamnă capitaluri mai mari precum şi programe de reasigurare private", le-a spus şeful CSA asigurătorilor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii