BANCI | Interviu

Peter Weiss: De ce se retrage RBS din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-28 17:08

Eventuala vânzare a RBS România "este o decizie strategică luată la nivel de grup şi nu reflectă în niciun fel situaţia băncii, poziţia pe piaţă şi performanţa la nivel local", a declarat preşedintele RBS România, Peter M. Weiss, într-un comunicat remis NewsIn.

"Pe lângă previzibilul anunţ referitor la o pierdere semnificativă, (grupul britanic RBS, n.r.) a comunicat şi intenţia de a vinde business-ul din România, împreună cu operaţiunile din alte 14 ţări, în urma evaluării strategice pe care RBS a demarat-o cu câteva luni în urmă. Aceasta este o decizie strategică luată la nivel de grup şi nu reflectă în niciun fel situaţia RBS România, poziţia noastră pe piaţă şi performanţa la nivel local", a mai spus Weiss.

Reprezentantul RBS România a completat că "până la materializarea procesului de vânzare, prioritatea şi angajamentul nostru sunt de a oferi în continuare gama completa de produse şi servicii prin intermediul reţelei noastre teritoriale. Cu alte cuvinte..."business as usual".

"Produsele noastre financiare inovative şi calitatea înaltă a serviciilor oferite clienţilor ne conferă o poziţie de top pe piaţa derivativelor, de asemenea am fost desemnaţi intermediarul cu cel mai mare volum tranzacţionat pe piaţa instrumentelor cu venit fix.(...)Romania a fost şi continuă să fie o piaţă atractivă pentru banca noastră", a afirmat Weiss.

RBS România a fost inclusă, alături de alte 14 subsidiare şi sucursale ale băncii-mamă, pe lista celor de vânzare, planul prezentat joi de grup reprezentând împărţirea afacerilor în 3 grupe de importanţă.

Prima grupă este cea a pieţelor strategice pentru grupul britanic, care vor fi păstrate. A doua este grupa afacerilor care sunt pasibile "reorientării", iar pentru a treia, care include şi RBS România, banca din Marea Britanie "cercetează oportunităţile unui nou acţionariat". În afară de România, în grupa a treia mai sunt incluse, printre altele, Slovacia, Portugalia, Argentina şi Noua Zeelandă.

Tot joi, RBS a anunţat pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) în 2008, marcând cele mai puternice pierderi din istoria corporatistă britanică.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus, la scurt timp după anunţarea intenţiei de vânzare, că "decizia nu are legătură numai cu România, ci cu mai multe sucursale ale grupului, iar RBS România "este una din cele mai solide bănci din România, cu o profitabilitate bună şi un grad de solvabilitate ridicat".

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Viva Credit a redus dobanda la credite de la 1,2% la 1% pe zi

Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, spune directorul general al Viva Credit, Ionut Stan, in raspunsurile la intrebarile detalii

Creditul e bun daca te ajuta sa-ti cresti veniturile si sa-ti scazi cheltuielile

Provocările fiscale È™i economice ale anului 2025 trebuie să-i găsească pregătiÈ›i pe consumatori, iar administrarea finanÈ›elor personale devine un imperativ pentru cei care vor să îÈ™i păstreze confortul din prezent sau să îÈ™i È›ină sub control problemele financiare, se detalii

Revolut, acuzata de clienti ca permite fraude online. Banca le raspunde ca sunt fraude autorizate si ca vina este a Meta

Mai multi cititori ni s-au plans ca au fost victimele unor inselatorii online prin tranferuri din contul Revolut, fara ca banca sa poata depista fraudele. Revolut a refuzat sa-si asume responsabilitatea pentru fraudele online ( detalii

Cum ne pregatim de cresterea taxelor de anul viitor: economisim, reducem gradul de indatorare, tinem legatura cu banca

Anul viitor am putea asista la creÈ™terea unor taxe È™i la impozite mai mari pentru proprietăți, avertizează invitaÈ›ii podcastului găzduit de Centrul de SoluÈ›ionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii