BANCI | Ultima Ora

Isarescu: bancherii de la ghisee trebuie sa fie mai bine pregatiti si mai bine platiti; educatia financiara trebuie sa inceapa chiar cu noi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-05-22 11:40

Bancherii de la ghisee trebuie sa fie mai bine pregatiti si mai bine platiti, pentru ca ei sunt interfata cu clientii, carora bancile trebuie sa le recastige increderea pierduta in ultimii ani de dupa criza din 2008, considera guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

“Educatia financiara trebuie sa inceapa chiar cu noi, cu omul de la ghiseu, care trebuie sa fie si mai bine educat si mai bine platit, pentru ca el este interfata cu clientul”, a spus astazi Isarescu, la Forumul Pietei Financiare, organizat de Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

Guvernatorul BNR a precizat ca bancile trebuie a acorde o mai mare atentie “cultivarii clientului”: “atentie mare la acest lucru, pentru acum sunt si norme europene mai restrictive”.

“Normele europene spun ca daca va scade profitabilitatea, trebuie sa va intariti capitalul, chiar daca actionati prudent, deci trebuie sa dati mai multe credite, in conditi de prudenta. De acea trebuie sa va apropiati de client. Nu sa-l mangaiati pe frunte, dar nici sa-i intoarceti spatele”, a spus Isarescu.

Unii bancheri sunt de acord doar partial, cum e si firesc, cu Mugur Isarescu.

Omer Tetik, seful Bancii Transilvania (BT), a doua mare banca din Romania, admite ca bancherii de la ghisee (din front office, cum se spune in jargon bancar) trebuie sa fie mai bine pregatiti si mai apropiati de clienti, iar conducerea bancii are in vedere acest lucru, organizand cursuri de pregatire si conferinte interne in care angajatii pot pune intrebari persoanelor din conducere pentru a le cere explicatii si informatii suplimentare despre pe anumite teme.

In acelasi timp, spune seful BT, automatizarea proceselor administrative va da mai mult timp bancherilor sa se ocupe de relatia cu clientii si oferirea de consultanta financiara.

In privinta salariilor, Omer Tetik considera ca angajatii BT sunt suficient de bine platiti, salariile pornind de la 2.000 de lei net lunar, la care se adauga diverse beneficii, precum bonuri de masa. Insa nivelul salariului nu este primul criteriu pentru angajatii Bancii Transilvania, pentru ei este mai important mediul de lucru si mandria de a lucra in cadrul unei banci de prestigiu, spune seful BT.

(stire in curs de actualizare)

Taguri: Mugur Isarescu  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  Educatie financiara  

Comentarii

Alex
Ihi
Zoli I Zoli II ... puvestea continua :)

valentin
digitalizare
In era digitalizarii bancilor, pentru maximizarea profitului, in prima linie raman tot mai putini bancheri. Deci care e directia ?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii