Ionut Costea, presedintele Eximbank: Am continuat procesul de reorganizare a activitatii bancii
Autor: Bancherul.ro
2011-03-30 13:29
Ionut Costea, presedintele Eximbank, intr-un interviu publicat de ziarul Bursa: "Am continuat procesul de reorganizare a activităţii derulat în bancă, proces care a avut ca axe principale reducerea cheltuielilor şi mai ales optimizarea fluxurilor interne. Am simplificat procedurile de acordare a garanţiilor de stat cu valoare de până la 1,5 milioane de euro, schimbare în urma căreia timpul de răspuns se poate reduce la numai 10 zile."
Reporter: Cum caracterizaţi primul trimestru al acestui an?
Ionuţ Costea: Datele statistice privind evoluţia economiei din ultimul trimestru al anului trecut, când s-a înregistrat o uşoară creştere economică, şi semnalele pe care le primim din partea mediului de afaceri ne determină să fim optimişti în privinţa evoluţiei economiei în primele trei luni ale acestui an şi pentru întregul an. Cred că 2011 va fi un an în care PIB va ieşi din zona negativă.
Reporter: Potrivit datelor INS, exporturile au crescut în ianuarie 2011 cu 51,8% faţă de luna ianuarie din 2010. Care credeţi că au fost motivele pentru care exporturile au crescut?
Ionuţ Costea: Dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani în economie, nu putem să nu remarcăm faptul că exportul a constituit singurul segment economic care a mers "contra curentului". Există mai mulţi factori care au contribuit la această evoluţie. Pe de o parte, ieşirea treptată din recesiune a pieţelor europene, unde se plasează principalii parteneri externi ai companiilor româneşti, a determinat o revenire la nivelul cererii. Apoi, a existat o stabilizare a cursului de schimb în jurul unui nivel de echilibru. Însă, ceea ce este poate mai important, s-a înregistrat o creştere a schimburilor comerciale cu parteneri din state non-UE. Pe acest segment s-a înregis-trat în 2010 un ritm de creştere de aproape 40% pe an, faţă de circa 25% în relaţia cu ţările membre UE. Acesta este un semnal extraordinar şi vă pot spune că multe dintre firmele care vin la EximBank încearcă să reia contactele pe care le aveau cu parteneri din zonele altădată tradiţionale pentru România, precum statele arabe.
Şi asta pentru că această perioadă de criză a arătat că dependenţa exportatorilor de piaţa europeană, care are o pondere de aproape 73% în totalul pieţelor de desfacere pentru produsele româ-neşti, poate avea şi consecinţe mai puţin benefice atunci când se produc turbulenţe. Astfel, o parte din întreprinzătorii români au înţeles că trebuie să-şi diversifice portofoliul de clienţi externi în care să includă şi parteneri din state non-UE.
Reporter: Credeţi că exporturile mai pot impulsiona creşterea economică în acest an?
Ionuţ Costea: Exporturile au făcut într-adevăr o figură frumoasă în 2010 şi, chiar dacă vor continua ace-eaşi tendinţă şi anul acesta, nu vor putea singure să antreneze creştere economică dată fiind ponderea destul de redusă în produsul intern brut, de circa 30%. Cred că în această perioadă, în care sunt căutate soluţiile cele mai potrivite pentru readucerea PIB la valori pozitive, accentul trebuie să cadă pe accelerarea atragerii fondurilor europene, ca sursă de investiţii şi, mai departe, de creştere economică. Este clar faptul că fără o infuzie de capital nu se poate vorbi despre o dezvoltare economică sustenabilă. De aceea, eventuala intrare pe piaţă a celor aproape 20 de miliarde de euro alocaţi României, până în 2013, de Uniunea Europeană va putea produce schimbări semnificative la nivelul companiilor şi, mai departe, la nivel macroeconomic. Cred că începând din acest an vom asista cu adevărat la o accelerare a atragerii fondurilor europene pentru că se vor face eforturi atât din partea autorităţilor - care lucrează la simplificarea mecanismelor şi la standardizarea procedurilor astfel încât să faciliteze accesarea fondurilor europene - cât şi din partea întreprinzătorilor. În plus, la fel ca şi EximBank, instituţiile bancare se concentrează tot mai mult pe susţinerea acestui gen de proiecte.
Reporter: Cum a fost anul 2010 pentru Eximbank?
Ionuţ Costea: Pe fondul unei lipse de lichidităţi la nivelul companiilor şi adaptării portofoliului de produse şi servicii la nevoile companiilor, banca a reusit să-şi îmbunătăţeas-că indicatorii financiari.
Portofoliul de credite şi garanţii s-a majorat cu aproape 15% faţă de 2009, înregistrând în acelaşi timp o dublare faţă de finele anului 2008. Garanţiile au prezentat cea mai accentuată dinamică, ajungând la un plafon de patru ori mai mare faţă de nivelul anului 2008.
La atingerea acestor rezultate au contribuit mai mulţi factori. Pe de o parte, contextul de pe piaţa financiar-bancară, caracterizat printr-o restrângere a creditării, a determinat întreprinzătorii să se orienteze mai mult către oferta specifică a EximBank. Faptul că deţinem în portofoliu produse cu caracter de ajutor de stat a constituit un avantaj pentru noi. Spre exemplu, numărul societăţilor comerciale care au aplicat pentru credite cu dobândă subvenţionată a înregistrat o creştere substanţială.
De cealaltă parte, a devenit evident că, pentru a putea răspunde solicitărilor venite din partea mediului de afaceri, trebuie să facem o serie de schimbări în modul de lucru. Aşa că am continuat procesul de reorganizare a activităţii derulat în bancă, proces care a avut ca axe principale reducerea cheltuielilor şi mai ales optimizarea fluxurilor interne. Am simplificat procedurile de acordare a garanţiilor de stat cu valoare de până la 1,5 milioane de euro, schimbare în urma căreia timpul de răspuns se poate reduce la numai 10 zile. Această decizie produce deja efecte, numărul băncilor comerciale şi al companiilor care apelează la EximBank pe acest segment fiind în continuă creştere.
Reporter: Cum aţi descrie dinamica creditelor solicitate de IMM-uri anul trecut?
Ionuţ Costea: Pe acest segment nu am înregistrat fluctuaţii spectaculoase, cererea pentru credite din partea IMM-urilor menţinându-se la nivelul înregistrat în 2009. Oricum, finanţările pentru firmele mici şi mijlocii au deţinut anul trecut o pondere de aproape 40% în portofoliul de credite al EximBank, cele mai multe cereri venind din domeniul indus-triei prelucrătoare.
Reporter: Ce aşteptări are Eximbank pentru acest an?
Ionuţ Costea: Susţinerea dezvoltării şi creşterii competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii şi a societăţilor comerciale care derulează proiecte cu fonduri europene reprezintă două dintre priorităţile strategice ale EximBank pentru anul acesta. Ne aşteptăm la o creştere atât a numărului de IMM care ne aleg ca partener, cât şi a numărului de proiecte "europene" care beneficiază de facilităţi din partea EximBank, fie că acestea sunt credite sau garanţii.
Reporter: Eximbank a devenit membru al Asociaţiei Europene a Băncilor Publice. Ce reprezintă acest lucru pentru Eximbank şi care credeţi că va fi impactul pe care îl va avea în procesul de creditare a proiectelor cu finanţare europeană?
Ionuţ Costea: Intrarea în acest "club european al băncilor publice" aduce EximBank mai aproape de instituţiile europene, lucru care va facilita deschiderea unui canal de informare important pentru atingerea obiectivului de susţinere a companiilor în demersul lor de atragere a fondurilor nerambursabile alocate de Uniunea Europeană, pe care banca şi l-a propus.
Reporter: De curând aţi demarat o acţiune privind un parteneriat cu băncile comerciale privind garanţiile acordate clienţilor. Care sunt băncile cu care doriţi să încheiaţi un parteneriat?
Ionuţ Costea: În acest moment, EximBank are încheiatate parteneriate cu majoritatea băncilor prezente pe piaţa românească. Scopul proiectului pe care l-am demarat anul acesta este de a identifica cele mai potrivite modalităţi de colaborare. Ne dorim ca băncile comerciale să cunoască oferta noastră şi să ştie că EximBank deţine în portofoliu produse ce pot completa avantajos ofertele lor, fără să interacţioneze la nivel concurenţial cu acestea. Am găsit deschidere şi disponibilitate de colaborare la toţi partenerii noştri, iar semnalele pe care le-am primit până acum sunt încurajatoare.
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Interviu
Daca ai credit, trebuie sa ai puse deoparte 6 rate de rezerva
• Confuzia dintre dorințe și nevoi duce la imposibilitatea corelării veniturilor cu cheltuielile • Mulți oameni sunt deconectați de la propria situație financiară. Unii nu știu care sunt veniturile familiei. Alții refuză să-și vadă obiectiv detalii
Viva Credit a redus dobanda la credite de la 1,2% la 1% pe zi
Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, spune directorul general al Viva Credit, Ionut Stan, in raspunsurile la intrebarile detalii
Creditul e bun daca te ajuta sa-ti cresti veniturile si sa-ti scazi cheltuielile
Provocările fiscale și economice ale anului 2025 trebuie să-i găsească pregătiți pe consumatori, iar administrarea finanțelor personale devine un imperativ pentru cei care vor să își păstreze confortul din prezent sau să își țină sub control problemele financiare, se detalii
Revolut, acuzata de clienti ca permite fraude online. Banca le raspunde ca sunt fraude autorizate si ca vina este a Meta
Mai multi cititori ni s-au plans ca au fost victimele unor inselatorii online prin tranferuri din contul Revolut, fara ca banca sa poata depista fraudele. Revolut a refuzat sa-si asume responsabilitatea pentru fraudele online ( detalii
- Cum ne pregatim de cresterea taxelor de anul viitor: economisim, reducem gradul de indatorare, tinem legatura cu banca
- Rata la credite nu trebuie sa depaseasca 25% din venituri
- Bancile nu trimit clientilor linkuri si nu le cer date personale
- Contractul unui credit trebuie sa contina si solutii in cazul neplatii ratei
- Beneficiarul unui credit trebuie sa stie ce solutii are daca nu poate plati rata
- IFN-urile nu vor sa rezolve reclamatiile clientilor prin CSALB
- Aplicatia YOU BRD are probleme de functionare
- Masura de prevenire a fraudelor online: aplicatia Raiffeisen detecteaza preluarea controlului telefonului de alta aplicatie
- Suntem intr-o perioada in care nu este clar pe ce venituri ne putem baza in viitor
- Banca Transilvania a rezolvat toate litigiile cu clientii bancilor preluate
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- -6,2% din PIB, deficit bugetar după zece luni
- Inflația anuală a crescut marginal
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice în PIB
- România, tot prima în UE la inflația anuală, dar decalajul s-a redus
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publică, 54,4% din PIB la finele lunii septembrie 2024
- România, tot prima dar în trendul UE la inflația anuală
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
- Prețurile industriale - scădere în august dar indicele anual a continuat să crească
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- Sistemul bancar romanesc este deosebit de bine pregatit pentru orice fel de socuri
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
Nu vor să aplice Legea 243/2024
Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii
-
!
Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii
-
plati online
ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii