BANCI | Ultima Ora

Increderea in banci a crescut la 40%, ceea ce nu i-a surprins pe bancheri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-05-26 12:27

Increderea in banci a crescut de la 33% in 2011 la 40% in acest an, conform unui sondaj telefonic realizat de GfK Romania in luna mai pe un esantion de 1.022 respondenti pentru Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

Mai exact, rezultatele sondajului indica faptul ca 36% dintre romani au incredere scazuta in banci, iar 40% au incredere ridicata, fata de 42%/33% in sondajul din 2011.

La prima vedere, rezultatul contravine asteptarilor, daca ne gandim la forma in care se comunica in ultima perioada, dar este perfect justificat daca nu uitam la cresterea depozitelor din banci, fenomen care nu este posibil in lipsa increderii”, a declarat presedintele ARB, Sergiu Oprescu.

Bancile se bucura de cea mai mare incredere dintre alte institutii financiare, a precizat Oprescu. Sondajul arata ca in firmele de asigurari au incredere doar 29% dintre romani, in fondurile de pensii private – 26%, in fondurile de investitii – 22%, in IFN-uri – 19%, in piata de capital – 16%.

Masurile necesare pentru cresterea increderii populatiei in banci sunt, in opinia celor chestionati, in ordine:

- dobanzi mai bune (24%)
- comunicare/informare/educarea populatiei (18%)
- corectitudine/seriozitate/respectarea conditiilor contractuale (17%)
- transparenta/informatii clare (14%)
- siguranta/stabilitate financiara (5%)
- imbunatatirea conditiilor de contractare (5%)
- intelegerea clientilor/deschidere spre clienti (5%)
- personal amabil/bine pregatit (1%)

Sondajul mai arata ca 53% dintre gospodarii nu au credite.

Pe de alta parte, in medie 1/5 (20%) din cheltuielile unei gospodarii sunt reprezentate de plata creditelor.

Jumatate dintre cei care au rate sunt cei care au credite, iar restul au carduri de credit sau alte finantari diferite de banci, precum credite de consum de la IFN-uri.

Sondajul mai arata ca 98% dintre cei chestionati au auzit de banci si doar 62% au auzit de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) si 61% de piata de capital. In acelasi timp, 90% dintre repondenti au auzit de companii de asigurari, 88% de fonduri de pensii private, 78% de fonduri de investitii.

Vezi toate rezultatele sondajului in CLUBUL BANCHERILOR

Taguri: dobanzi credite firme  Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  fonduri de investitii  Sergiu Oprescu  credite IFN  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii