BANCI | Educatie financiara

In ce a constat metodologia testelor de stres asupra bancilor europene

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-16 13:08

Testul de stres realizat in 2011 de European Banking Banking Authority (EBA)- Autoritatea Bancara Europeana la nivelul UE a avut obiectivul de a evalua capacitatea de rezistenţă a unui eşantion mare de bănci din UE (91 de banci) împotriva unui scenariu negativ, dar plauzibil.

Scenariul evaluează băncile faţă de o deteriorare de la prognoza iniţială a principalelor variabile macroeconomice, cum ar fi PIB-ul, şomajul şi preţurile imobilelor - de exemplu, cazul in care PIB-ul ar scădea cu 4 puncte procentuale fata de valoarea prognozei de baza.

Scenariul include un test de stres fata de expunerile suverane (detinerea de titluri de stat), cu reduceri aplicate expunerilor bancare şi suverane în portofoliul de tranzacţionare şi provizioane majorate pentru aceste expuneri din portofoliul bancilor.

Modificări ale ratelor dobânzilor şi ale randamentelor aferente titlurilor suverane pot afecta, de asemenea, costul de finanţare ale bancilor.

Metodologia de testare la stres, care a fost publicata de EBA pe 18 martie, ia in considerare o situatie statica a bilantului unei banci si nu permite acestora să ia măsuri pentru a reacţiona la şocuri.

Capacitatea de rezistenţă a băncilor este evaluată fata de o valoare de referinta a capitalului de cea mai inalta calitate - Core Tier 1 (CT1) - stabilită la 5% din activele ponderate la risc (RWA).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii