BANCI | Ultima Ora

IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, suplimenteaza linia de garantii pentru comert international pentru Bancpost

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-04-25 07:37

International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, majorează la 50 milioane USD o linie de garanţii pentru comerţ internaţional pentru Bancpost, subsidiara Eurobank EFG în România, se arată într-un comunicat de presă.

"IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, suplimentează linia de garanţii pentru comerţ internaţional pentru Bancpost, subsidiara Eurobank EFG în România, pentru a spori disponibilitatea finanţărilor în cadrul programului de finanţare a comerţului international (Global Trade Finance Program) al IFC pentru a ajuta exportatorii şi importatorii din România să intre pe noi pieţe şi să crească relaţiile comerciale in Europa de Est şi nu numai", se spune în comunicat.

Bancpost a aderat la Global Trade Finance Program în 2010 ca prima bancă emitentă din România, iar participarea sa la program a permis firmelor să extindă fluxurile comerciale regionale ale României, sprijinind creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă.

Această linie de garanţii majorată va ajuta banca să-şi crească activitatea de finanţare a comerţului international şi să ofere întreprinderilor mici şi mijlocii şi clienţilor corporate o gamă extinsă de produse legate de comerţul international. Accesul la finanţarea comerţului este esenţial pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care depind de comerţul transfrontalier pentru a rămâne viabile şi pentru a căuta noi oportunităţi de creştere pe pieţele externe.

Încă de la începuturile sale în 2005, programul premiat de finanţare a comerţului global al IFC a emis pentru bănci mai mult de 11.000 de garanţii în valoare totală de 15,8 miliarde dolari, privind obligaţiile de plată legate de comerţ ale clienţilor instituţii financiare de pe pieţele emergente. În anul fiscal precedent, 53% din volumul total al programului a fost destinat sprijinirii comerţului în ţările cele mai sărace ale lumii, iar 79% a mers către IMM. Programul include peste 200 bănci partenere din peste 90 de ţări din pieţele emergente.

România a devenit membră a IFC în 1990. Portofoliul IFC în România este de 658 milioane dolari. Rolul IFC în România evoluează, având în vedere apartenenţa ţării la UE şi disponibilitatea crescuta a finanţării private. În plus faţă de activitatea sa pe pieţele financiare, IFC s-a concentrat asupra agriculturii, industriei prelucrătoare, infrastructurii şi asistenţei medicale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii