BANCI | Noutati BNR

Ghidurile Autoritatii Bancare Europene ce vor fi folosite de BNR, in calitate de autoritate de rezolutie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-09-26 20:12

Comunicat privind ghidurile Autorității Bancare Europene ce vor fi folosite de BNR, în calitate de autoritate de rezoluție (comunicat BNR):

1. Ghidul referitor la lista minimă de servicii sau facilităţi care sunt necesare pentru a permite unui destinatar să desfăşoare activităţile ce i-au fost transferate conform art. 65 alineatul (5) din Directiva 2014/59/UE (EBA/GL/2015/06)

Ghidul este aplicabil autorităților de rezoluție și prevede lista minimă de servicii necesar a fi furnizate în continuare de instituţia supusă rezoluţiei pentru a permite unui destinatar să desfășoare în mod eficace activitățile care i-au fost transferate prin aplicarea instrumentelor de rezoluție bazate pe transfer de activitate.

Atunci când identifică serviciile sau facilitățile necesare, autoritățile de rezoluție trebuie să evalueze, de la caz la caz, dacă serviciile sau facilitățile respective sunt necesare pentru a întreține infrastructura internă esențială în vederea continuării funcționării activităților, activelor și pasivelor transferate, mai ales a funcțiilor critice, cu luarea în considerare a obiectivelor de rezoluţie şi a unui interval de timp adecvat pentru furnizarea serviciilor şi facilităţilor.

Varianta în limba română a ghidului

Ghidul este luat în considerare în activitatea desfăşurată de Banca Naţională a României, în calitate de autoritate de rezoluţie.

2. Ghidul privind aplicarea obligațiilor simplificate în temeiul articolului 4 alineatul (5) din Directiva 2014/59/UE (EBA/GL/2015/16)

Ghidul se adresează autorităților competente și autorităților de rezoluție şi precizează criteriile de evaluare a impactului intrării în dificultate a unei instituții și a lichidării ulterioare a acesteia, prin procedurile normale de insolvență, asupra piețelor financiare, asupra altor instituții și asupra condițiilor de finanțare, pentru a se stabili necesitatea de aplicare a obligațiilor simplificate în cazul instituției vizate.

Autoritatea competentă trebuie să asigure evaluarea instituțiilor în raport cu criteriile ce vizează planul de redresare, iar autoritățile de rezoluție trebuie să asigure evaluarea instituțiilor în raport cu criteriile ce vizează planul de rezoluție, astfel încât să se realizeze independenţa operaţională şi evitarea conflictului de interese între structura care exercită funcţia de supraveghere şi cea care exercită funcţia de rezoluţie în cadrul Băncii Naţionale a României.

În Ghid sunt detaliate principalele elemente care trebuie avute în vedere la evaluarea efectuată de autoritățile competente și autoritățile de rezoluție, sunt enunţate principiile generale care au în vedere promovarea convergenţei practicii între aceste autorităţi în ceea ce priveşte evaluarea instituţiilor în raport cu criteriile prezentate în cadrul acestuia şi se specifică faptul că instituţiilor desemnate drept instituţii globale de importanţă sistemică (G-SII) şi altor instituţii de importanţă sistemică (O-SII) nu li se pot aplica cerinţe simplificate privind planurile de redresare şi planurile de rezoluţie.

Varianta în limba română a ghidului

Ghidul este luat în considerare în activitatea desfăşurată de Banca Naţională a României, în calitate de autoritate de rezoluţie.

Sursa: anunt BNR

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  Autoritatea Bancara Europeana (ABE)  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati BNR



Tezaurul de aur al Băncii Naționale a României trimis la Moscova și niciodată returnat

Banca Națională a României, în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” Chișinău, organizează, în Republica Moldova, expoziția itinerantă de promovare internațională a problematicii Tezaurului românesc trimis la Moscova în detalii

Dobanda BNR ramane 6,5%

Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară 08.11.2024 Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 8 noiembrie 2024, a hotărât următoarele: - detalii

Noua conducere a BNR si-a inceput mandatul

Începând de astăzi, 11 octombrie 2024, intră în vigoare, pentru o perioadă de 5 ani, mandatul noului Consiliu de administrație al Băncii Naționale a României, conform Hotărârii nr. 27 din 1 octombrie 2024 a Parlamentului României, publicată detalii

BNR mentine dobanda la 6,5%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a pastrat la nivelul de 6,5% dobanda de politica monetara, conform asteptarilor majoritatii analistilor. Deficitul bugetar ridicat si perioada electorala sunt riscurile care au determinat BNR sa nu mai reduca dobanda, desi inflatia este in scadere, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii