FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Fondurile de Investitii cu Capital de Risc se dezvolta in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-08 11:50

Fondurile de Investitii cu Capital de Risc reprezint un instrument financiar pe termen mediu si lung, care presupune achizitia unei cote din capitalul unei companii, prin realizarea de infuzii de capital n cadrul firmelor nelistate pe burs.

Reprezentantii Asociatei de Investitii Private si Capital de Risc din Sud-Estul Europei (SEEPEA) au prezentat, in cadrul unei conferinte desfasurate la Bucuresti, cum functioneaza fondurile de investitii si care sunt avantajele acestora (vezi documentele atasate).

SEEPEA a fost fondat la sfrsitul anului 2005 de ctre trei dintre cele mai importante companii care administreaz fonduri din regiune: GED Capital Development (GED), Romanian American Enterprise Fund (RAEF) si Societe Generale Asset Management (SGAM). SEEPEA isi propune s apere interesele juctorilor din domeniul investitiilor de capital din Romnia, Bulgaria, Moldova, Serbia, Muntenegru, Macedonia si Albania.

Investitiile n Romania ale fondurilor cu capital de risc ar putea ajunge la 220 milioane euro n 2007, valoare dubl fat de anul trecut, a declarat marti presedintele Asociatiei de Investitii Private si Capital de Risc din Sud-Estul Europei (SEEPEA), Robert Luke, n cadrul unei conferinte la Bucuresti.

Anul trecut, fondurile cu capital de risc au investit n Romania 110 milioane euro, iar n 2005, nivelul investitiilor a fost de 70 milioane euro. Cea mai mare pondere au avut-o institutiile guvernamentale (34,3%), urmate de bnci, cu o cot de 19,4% din totalul investitiilor.

n Romania, domeniile de interes pentru fondurile cu capital de risc sunt constructiile si materialele de constructii, propriettile rezidentiale, sntatea si turismul.

Din 2003 pn n 2006, sumele colectate de fondurile cu capital de risc au sporit de circa sapte ori. Dac n 2003 au fost disponibile numai 312 milioane euro pentru toate trile din Europa Central si de Est, sumele disponibile au crescut la 2,254 miliarde euro n 2006.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Inselatorie cu credite: site-ul Credit Yes

Pe Facebook exista o pagina sponsorizata pentru inselatorii cu credite, Credit Yes, cu link catre site-ul Credityes.ro, asemanator cu o platforma legitima de credite auto din Statele Unite, Credityes.com. Site-ul Credityes.ro este atat de bine facut incat cu greu iti dai seama ca este o detalii

A aparut o noua platforma de investitii in criptomonede pentru fraude online: Aspect Markets

Cititorii ne-au sesizat ca exista pe internet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online. Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent, la adresa de internet https://aspectmarkets.pro (vezi foto), detalii

BRD Finance s-a inchis pe tacute

BRD Finance, IFN-ul pentru credite de consum si carduri detinut de banca BRD Societe Generale, a fost inchis si a intrat in procedura de lichidare, conform unui anunt de pe site-ul acesteia (vezi foto). BRD nu a anuntat inchiderea IFN-ului, singurele informatii existente fiind detalii

Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

 



 

Ultimele Comentarii