BANCI | Opinie

Doar 4,6% dintre romani vor sa imprumute bani pentru cadourile de Paste

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-14 10:50

Un sondaj realizat de Provident arata ca doar 4,6% dintre romani cred ca vor cheltui pentru cadourile de Paste mai mult decat isi permit si cel mai probabil va fi necesar sa imprumute bani in acest scop.

Cei mai multi (43,9%) spun ca vor cheltui mai putin de 20% din veniturile lunare ale familiei sau chiar deloc, intrucat au economisit si planificat bugetul din timp pentru a acoperi cheltuielile necesare.

Pe de alta parte, numai 15,4% dintre participantii la sondaj spun ca planifica din timp bugetul si economisesc corespunzator, insa alti 30,4% spun ca economisesc in masura posibilitatilor, in functie de bugetul disponibil.

19,4% spun ca nu pun bani deoparte si se bazeaza pe bugetul din luna aprilie iar alti 19,9% afirma ca nu economisesc specific in acest sens si vor aloca pentru sarbatorile de Paste din economiile pe care le fac de obicei.

Rezultatele sondajului

Cei mai mulți români aleg să petreacă sărbătorile de Paște acasă, cu familia și prietenii, și aproximativ 46% planifică și economisesc din timp pentru cumpărăturile din această perioadă, în măsura posibilităților, pentru a nu pune presiune pe bugetul de familie, arată un sondaj online desfășurat pe www.SigurantaFinanciara.ro în perioada 21 - 31 martie la inițiativa Provident Financial România, la care au participat 1.112 de respondenți din toată țara, se arata intr-un comunicat al Provident.

Aproape 13% dintre români declară că își vor petrece sărbătorile pascale într-o vacanță de câteva zile în țară sau în străinătate pe care 37,5% o planifică din timp, economisind și căutând oferte speciale și reduceri. În total, 42,5% dintre respondenți spun că vor aloca un buget de cel mult 650 de lei de persoană pentru vacanța de Paște.

Pentru cadourile și cumpărăturile specifice de sărbători, 33,5% dintre respondenți declară că își planifică din timp cheltuielile și fac tot posibilul să se încadreze în buget, în timp ce peste 21% spun că vor face cumpărăturile sporadic, în funcție de oportunități, chiar dacă se așteaptă să depășească bugetul disponibil. Totodată, 19,9% dintre respondenți spun că nu economisesc specific pentru această perioadă a anului, dar că vor aloca bugetele necesare din economiile pe care le fac pe parcursul anului, iar 16,5% declară că fac toate cumpărăturile cu câteva zile înainte, fără să țină cont de buget, urmând să găsească ulterior soluții pentru a compensa deficitul.

Astfel, coșul de cumpărături pentru masa tradițională și alte cumpărături specifice presupune un buget similar celui din oricare altă săptămână din an pentru 38,2% dintre participanții la sondaj, în timp ce 40,6% spun că se lasă cuprinși de febra sărbătorilor și cheltuiesc mai mult decât pentru coșul de cumpărături dintr-o săptămână obișnuită. Restul se așteaptă să cheltuiască mai puțin decât cumpărăturile de obicei și precizează că toate cheltuielile vor fi împărțite cu întreaga familie.

În total, pentru masa și cadourile tradiționale de Paște, aproximativ 44% dintre români preconizează că vor cheltui mai puțin de 20% din veniturile lunare ale familiei sau chiar deloc, pentru că au economisit și planificat bugetul din timp pentru a acoperi toate cheltuielile necesare. Doar 16,3% dintre respondenți spun că nu vor face nicio concesie și că vor aloca un buget mai mare de jumătate din veniturile lunare ale familiei, urmând să reechilibreze bugetul ulterior.

Sondajul a fost realizat pe SigurantaFinanciara.ro, centrul online de resurse de educație financiară și antreprenorială lansat în octombrie 2013 cu susținerea Provident. Dintre cei 1.112 de respondenți din toată țara, aproximativ 42% au între 25 și 40 de ani, în timp ce o aproximativ o treime au între 18 și 25 de ani. Cei mai mulți dintre respondenți (38,5%) au venituri familiale lunare cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei, peste un sfert (24,8%) au un buget de familie cuprins între 2.500 și 4.000 de lei, iar aproximativ 1 din 10 obțin venituri lunare mai mari de 4.000 de lei.

Platforma SigurantaFinanciara.ro a avut peste 100.000 vizitatori unici până în prezent, 30% dintre ei revenind cu regularitate pe site pentru a obține informații care să-i ajute să-și planifice bugetul de familie și să ia decizii financiare responsabile.

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în șapte ţări din Europa Centrală şi de Est - Bulgaria, Cehia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra. (https://www.provident.ro/).

Comentarii

cosming
ce cadouri de Pasti ?
Care cadouri ? De cand se dau/primesc cadouri de Pasti ? E vorba de cadourile catre Biserica ? Sau ?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si face corect reclama la credite

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale. Mai exact, ING nu spune ca acorda credite cu dobanda „incepand cu detalii

Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii