BANCI | Noutati BCE

Decizii adoptate de Consiliul guvernatorilor BCE

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-06-27 10:18

Decizii adoptate de Consiliul guvernatorilor BCE

Iunie 2013

Situaţia economică, monetară şi financiară

Structural Issues Report – ediţia 2013

La data de 19 iunie 2013, Consiliul guvernatorilor a aprobat Structural Issues Report – ediţia 2013, lucrare elaborată de Comitetul de politică monetară (unul dintre comitetele Eurosistemului/SEBC). Raportul, intitulat „Finanţele corporative şi activitatea economică în zona euro” ( Corporate finance and economic activity in the euro area), descrie structura de finanţare a societăţilor nefinanciare din zona euro, inclusiv interacţiunile cu mediul macroeconomic, cu un accent deosebit asupra crizei care a debutat în perioada 2007-2008. Raportul va fi publicat pe website-ul BCE în cadrul seriei „Studii ocazionale”.
Operaţiuni de piaţă

Operaţiuni de licitaţie şi perioade de aplicare în anii 2014 şi 2015

La data de 17 mai 2013, Consiliul guvernatorilor a luat notă de calendarele orientative privind operaţiunile de licitaţie periodice din cadrul Eurosistemului şi perioadele de aplicare a rezervelor minime obligatorii pentru anii 2014 şi 2015. Informaţii detaliate sunt prezentate în două comunicate de presă publicate pe website-ul BCE în toate limbile oficiale ale UE la data de 10 iunie 2013.
Sisteme de plăţi şi infrastructura pieţei

Raportul anual 2012 privind TARGET

La data de 16 mai 2013, Consiliul guvernatorilor a luat notă de Raportul anual 2012 privind TARGET, potrivit căruia sistemul TARGET2 prezintă în continuare o importanţă deosebită pentru promovarea unei pieţe monetare integrate a zonei euro, care constituie o premisă pentru conduita eficientă a politicii monetare unice şi contribuie la integrarea pieţelor financiare din zona euro şi, în ultimă instanţă, la stabilitatea financiară. Raportul, însoţit de un comunicat de presă, a fost publicat la data de 24 mai 2013 pe website‑ul BCE.

Evaluarea ad-hoc a conexiunilor indirecte între sistemele de decontare a operaţiunilor cu instrumente financiare în zona euro

La data de 23 mai 2013, Consiliul guvernatorilor a aprobat trei noi conexiuni la distanţă ca fiind eligibile pentru utilizare în cadrul operaţiunilor de creditare ale Eurosistemului. Lista cuprinzătoare a tuturor conexiunilor eligibile este disponibilă pe website‑ul BCE.

Adoptarea Principiilor CPSS-IOSCO pentru infrastructura pieţei financiare ca standarde de monitorizare ale Eurosistemului şi lansarea unei consultări publice asupra unui proiect de regulament al BCE privind cerinţele de monitorizare pentru sistemele de plăţi de importanţă sistemică

La data de 3 iunie 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat „Principiile CPSS-IOSCO pentru infrastructura pieţei financiare”, emise în aprilie 2012 de Comitetul pentru sisteme de plăţi şi de decontare ( Committee on Payment and Settlement Systems – CPSS) al Băncii Reglementelor Internaţionale şi de Comitetul tehnic al Organizaţiei Internaţionale a Comisiilor de Valori Mobiliare ( International Organization of Securities Commissions – IOSCO), în vederea exercitării funcţiei de monitorizare a Eurosistemului în cazul tuturor tipurilor de infrastructuri ale pieţei financiare. De asemenea, Consiliul guvernatorilor a decis să lanseze o consultare publică cu o durată de două luni asupra unui proiect de regulament privind cerinţele de monitorizare pentru sistemele de plăţi de importanţă sistemică, care să facă implementarea Principiilor CPSS-IOSCO pentru infrastructura pieţei financiare obligatorie din punct de vedere juridic. Proiectul de regulament, însoţit de un comunicat de presă, a fost publicat pe website‑ul BCE la data de 7 iunie 2013.
Avize privind acte juridice

Avizul BCE cu privire la o propunere de directivă privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor şi finanţării terorismului şi o propunere de regulament privind informaţiile care însoţesc transferurile de fonduri

La data de 17 mai 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/32, la solicitarea Consiliului Uniunii Europene şi a Parlamentului European.

Avizul BCE cu privire la protejarea debitorului ipotecar în Spania

La data de 22 mai 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/33, la solicitarea secretarului de stat pentru economie şi sprijin în afaceri din Spania.

Avizul BCE cu privire la aranjamentele privind datoriile persoanelor fizice supraîndatorate din Grecia

La data de 23 mai 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/34, la solicitarea Ministerului dezvoltării, competitivităţii, transportului şi reţelelor din Grecia.

Avizul BCE cu privire la o propunere de regulament al Consiliului privind valorile nominale şi specificaţiile tehnice ale monedelor euro destinate circulaţiei

La data de 23 mai 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/35, la solicitarea Consiliului Uniunii Europene.

Avizul BCE cu privire la statutul instituţiilor de credit şi crearea societăţilor cu rol de finanţare în Franţa

La data de 24 mai 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/36, la solicitarea Ministerului afacerilor economice şi finanţelor din Franţa.

Avizul BCE cu privire la o propunere de directivă privind protecția prin măsuri de drept penal a monedei euro şi a altor monede împotriva falsificării şi de înlocuire a Deciziei-cadru 2000/383/JAI a Consiliului

La data de 28 mai 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/37, la solicitarea Consiliului Uniunii Europene, a Parlamentului European şi a Comisiei Europene.

Avizul BCE cu privire la Fondul elen pentru stabilitate financiară

La data de 29 mai 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/38, la solicitarea Ministerului Finanţelor din Grecia.

Avizul BCE cu privire la supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional în România

La data de 3 iunie 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/39, la solicitarea Băncii Naţionale a României.

Avizul BCE cu privire la noile atribuţii de supraveghere ale Magyar Nemzeti Bank  

La data de 3 iunie 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/40, la solicitarea Ministerului Economiei Naţionale din Ungaria.

Avizul BCE cu privire la schimbări în guvernanţa Central Bank of Cyprus

La data de 5 iunie 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/41, la solicitarea preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din Republica Cipru.

Avizul BCE cu privire la planuri de redresare şi rezoluţie în Belgia

La data de 10 iunie 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/42, la solicitarea Nationale Bank van België/Banque Nationale de Belgique.

Avizul BCE cu privire la tratamentul aplicat bancnotelor euro neutralizate de dispozitive antifurt în Belgia

La data de 12 iunie 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/43, la solicitarea Nationale Bank van België/Banque Nationale de Belgique, care a acţionat în numele Ministerului Afacerilor Interne din Belgia.

Avizul BCE cu privire la o taxă specială aplicabilă instituţiilor de credit în Cipru

La data de 19 iunie 2013, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2013/44, la solicitarea preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din Republica Cipru.
Cooperarea la nivel internaţional şi european

Cea de-a 12-a revizuire anuală a rolului internaţional al euro

La data de 19 iunie 2013, Consiliul guvernatorilor a autorizat publicarea celei de-a 12-a revizuiri anuale a rolului internaţional al euro, care examinează evoluţia utilizării euro de către nerezidenţii zonei euro pe parcursul anului 2012. Raportul, însoţit de un comunicat de presă, va fi publicat la data de 2 iulie 2013 pe website‑ul BCE.

(Sursa: Banca Centrală Europeană, Direcţia Generală Comunicare şi Servicii Lingvistice)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati BCE



Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%

Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%, in cadrul unei conferinte de presa sustinute de Christine Lagarde, președinta BCE, si Luis de Guindos, vicepreședintele BCE. Iata textul publicat de BCE: DECLARAȚIE DE POLITICĂ MONETARĂ detalii

BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%

Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat dobanda de referinta pentru tarile din zona euro cu 0,75 puncte, la 2% pe an, din cauza cresterii substantiale a inflatiei, ajunsa la aproape 10% in septembrie, cu mult peste tinta BCE, de doar 2%. In aceste conditii, BCE a anuntat ca va continua sa majoreze dobanda de politica monetara. De asemenea, BCE a luat masuri pentru a reduce nivelul imprumuturilor acordate bancilor in perioada pandemiei coronavirusului, prin majorarea dobanzii aferente acestor facilitati, denumite operațiuni țintite de refinanțare pe termen mai lung (OTRTL). Comunicatul BCE Consiliul guvernatorilor a decis astăzi să majoreze cu 75 puncte de bază cele trei rate ale dobânzilor detalii

Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ

Dobânda pe termen lung pentru România a scăzut în septembrie 2022 la valoarea medie de 8,07%, potrivit datelor publicate de Banca Centrală Europeană. Acest indicator, cu referința la un termen de 10 ani (10Y), a continuat astfel tendința detalii

Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%

Rata dobânzii pe termen lung pentru România a crescut la 2,96% în luna martie 2021, de la 2,65% în luna precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Centrală Europeană. Acest indicator critic pentru plățile la datoria externă scăzuse anterior timp de șapte luni detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii