BANCI | Noutati BCE

Decizii adoptate de Consiliul guvernatorilor BCE (altele decât deciziile de stabilire a ratelor dobânzilor)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-03-24 11:59

Martie 2012
Comunicare externă
Raportul anual 2011 al BCE

La data de 21 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Raportul anual 2011 al BCE, care va fi prezentat Parlamentului European şi pus la dispoziţia publicului pe website-ul BCE în 21 de limbi oficiale ale UE la data de 25 aprilie 2012.

Operaţiuni de piaţă
Eligibilitatea titlurilor de creanţă emise sau garantate de guvernul elen în cadrul operaţiunilor de creditare ale Eurosistemului

La data de 27 februarie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Decizia BCE/2012/2 de abrogare a Deciziei BCE/2010/3 privind măsurile cu caracter temporar referitoare la eligibilitatea titlurilor de creanţă tranzacţionabile emise sau garantate de guvernul elen. În conformitate cu decizia respectivă, care a fost anunţată într-un comunicat de presă publicat pe website-ul BCE la data de 28 februarie 2012, activele emise sau garantate de guvernul elen ar urma să îşi piardă, cu titlu temporar, eligibilitatea în intervalul cuprins între evenimentul de credit produs în urma implicării sectorului privat şi activarea sistemului de sporire a volumului garanţiilor, convenit de şefii de stat sau de guvern din zona euro la 21 iulie 2011 şi reiterat la 26 octombrie 2011. Această activare a fost confirmată de Consiliul guvernatorilor într-un comunicat de presă special, publicat la data de 8 martie 2012. La data de 5 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Decizia BCE/2012/3 privind eligibilitatea titlurilor de creanţă tranzacţionabile emise sau garantate pe deplin de Republica Elenă în contextul ofertei de preschimbare a datoriei lansate de Republica Elenă. Ambele acte juridice sunt disponibile pe website‑ul BCE.

Acceptarea anumitor obligaţiuni bancare garantate de stat

La data de 21 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Decizia BCE/2012/4 de modificare a Deciziei BCE/2011/25 privind măsuri suplimentare temporare legate de operaţiunile de refinanţare din Eurosistem şi eligibilitatea colateralului. În conformitate cu decizia respectivă, băncile centrale naţionale (BCN) nu sunt obligate să accepte drept garanţii pentru operaţiunile de credit ale Eurosistemului obligaţiuni bancare eligibile garantate de un stat membru în cadrul unui program de asistenţă financiară UE-FMI sau de un stat membru cu o evaluare a creditului neconformă cu nivelul de referinţă al Eurosistemului privind stabilirea cerinţei minime pentru standarde de creditare ridicate. Decizia este disponibilă pe website‑ul BCE.

Sisteme de plăţi şi infrastructura pieţei
Raportul de supraveghere al Eurosistemului pentru anul 2011

La data de 12 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a aprobat al doilea raport de supraveghere a Eurosistemului ( Eurosystem Oversight Report). Raportul urmăreşte să informeze autorităţile publice, furnizorii de infrastructuri ale pieţelor şi participanţii la acestea, precum şi publicul larg cu privire la rezultatele funcţiei de supraveghere a Eurosistemului şi la evaluarea de către acesta a siguranţei şi a solidităţii infrastructurilor de decontare, compensare şi plăţi din zona euro. Raportul va fi publicat în curând pe website-ul BCE.

Anticipaţiile în materie de supraveghere privind conexiunile dintre sistemele de plăţi de mică valoare

La data de 15 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a decis să lanseze o consultare publică pe tema unui set unic armonizat de anticipaţii în materie de supraveghere privind conexiunile dintre sistemele de plăţi de mică valoare, în scopul de a asigura gestionarea conexiunilor dintre sistemele de plăţi de mică valoare, astfel încât să ţină sub control riscurile la adresa sistemelor în sine, precum şi la adresa participanţilor la infrastructuri. Un comunicat de presă pe această temă a fost publicat astăzi pe website‑ul BCE.

Supravegherea şi stabilitatea financiară
Raportul pentru anul 2012 al BCE privind integrarea financiară în Europa

La data de 21 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a luat notă de faptul că cea de-a şasea ediţie a raportului BCE privind integrarea financiară în Europa ( Financial integration in Europe) va fi publicat pe website-ul BCE la 26 aprilie 2012, cu ocazia conferinţei comune organizate de BCE şi de Comisia Europeană pe tema „Integrarea şi stabilitatea financiară în Europa”. Această ediţie a raportului prezintă stadiul procesului de integrare financiară în zona euro şi activităţile Eurosistemului în acest domeniu. Raportul conţine, de asemenea, articole speciale pe teme precum efectele unui proces mai lent de integrare financiară asupra transmisiei politicii monetare sau consecinţele unei integrări financiare reduse în ceea ce priveşte cadrul operaţional al Eurosistemului.

Raportul privind modificările patternurilor de finanţare bancară

La 21 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a luat notă de raportul privind modificările patternurilor de finanţare bancară ( Report on changes in bank financing patterns), întocmit de Eurosistem/Comitetul pentru stabilitate financiară al SEBC, şi a aprobat transmiterea acestuia, spre informare, către CERS şi ABE. Raportul va fi publicat în curând pe website-ul BCE.

Avize privind acte juridice
Avizul BCE cu privire la recapitalizarea şi restructurarea instituţiilor de credit în Grecia

La data de 28 februarie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2012/14, la solicitarea Ministerului Finanţelor din Grecia.

Avizul BCE cu privire la protecţia euro împotriva contrafacerii şi verificarea autenticităţii monedelor euro în Grecia

La data de 29 februarie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2012/15, la solicitarea Ministerului Finanţelor din Grecia.

Avizul BCE cu privire la rezervele minime obligatorii în Letonia

La data de 29 februarie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2012/16, la solicitarea Latvijas Banka.

Avizul BCE cu privire la o propunere de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind înfiinţarea unui program de schimb, asistenţă şi formare profesională pentru protecţia monedei euro împotriva falsificării (programul „Pericles 2020”)

La data de 2 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2012/17, la solicitarea Consiliului Uniunii Europene.

Avizul BCE cu privire la consolidarea guvernanţei economice a zonei euro

La data de 7 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2012/18, la solicitarea Consiliului Uniunii Europene.

Avizul BCE cu privire la desemnarea membrilor Consiliului de administraţie al Latvijas Banka

La data de 15 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2012/19, la solicitarea Comisiei pentru buget şi finanţe a Parlamentului leton.

Avizul BCE cu privire la participarea Italiei la programele Fondului Monetar Internaţional ca răspuns la criza financiară

La data de 16 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a adoptat Avizul CON/2012/20, la solicitarea Ministerului Economiei şi Finanţelor din Italia.

Statistică
Raportul 2011 privind calitatea statisticilor

La data de 15 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a aprobat evaluarea anuală privind disponibilitatea şi calitatea diferitelor tipuri de statistici compilate de Eurosistem în temeiul unui act juridic al BCE. Acesta a autorizat, de asemenea, publicarea raportului 2011 privind calitatea statisticilor referitoare la balanţa de plăţi şi la poziţia investiţională internaţională. Raportul, elaborat conform Cadrului privind calitatea statisticilor BCE ( ECB Statistics Quality Framework), a fost publicat pe website-ul BCE.

Ameliorarea calităţii statisticilor privind finanţele publice

La data de 21 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a evaluat calitatea statisticilor privind finanţele publice şi a aprobat propuneri de îmbunătăţire în continuare a acestora. Consiliul guvernatorilor a salutat, în special, progresele înregistrate până în prezent în ceea ce priveşte punerea în practică a planului de acţiune privind statisticile elene, care trebuie să fie implementat integral, şi a susţinut, de asemenea, participarea efectivă a băncilor centrale naţionale la activitatea metodologică la nivelul UE.

Guvernanţa corporativă
Conturile anuale 2011 ale BCE

La data de 8 martie 2012, Consiliul guvernatorilor a aprobat conturile anuale auditate ale BCE pentru exerciţiul financiar 2011. Conturile anuale, împreună cu un comunicat de presă pe această temă, au fost publicate la aceeaşi dată. Raportul administratorilor pentru exerciţiul financiar 2011 va fi publicat în Raportul anual 2011 al BCE.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati BCE



Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%

Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%, in cadrul unei conferinte de presa sustinute de Christine Lagarde, președinta BCE, si Luis de Guindos, vicepreședintele BCE. Iata textul publicat de BCE: DECLARAȚIE DE POLITICĂ MONETARĂ detalii

BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%

Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat dobanda de referinta pentru tarile din zona euro cu 0,75 puncte, la 2% pe an, din cauza cresterii substantiale a inflatiei, ajunsa la aproape 10% in septembrie, cu mult peste tinta BCE, de doar 2%. In aceste conditii, BCE a anuntat ca va continua sa majoreze dobanda de politica monetara. De asemenea, BCE a luat masuri pentru a reduce nivelul imprumuturilor acordate bancilor in perioada pandemiei coronavirusului, prin majorarea dobanzii aferente acestor facilitati, denumite operațiuni țintite de refinanțare pe termen mai lung (OTRTL). Comunicatul BCE Consiliul guvernatorilor a decis astăzi să majoreze cu 75 puncte de bază cele trei rate ale dobânzilor detalii

Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ

Dobânda pe termen lung pentru România a scăzut în septembrie 2022 la valoarea medie de 8,07%, potrivit datelor publicate de Banca Centrală Europeană. Acest indicator, cu referința la un termen de 10 ani (10Y), a continuat astfel tendința detalii

Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%

Rata dobânzii pe termen lung pentru România a crescut la 2,96% în luna martie 2021, de la 2,65% în luna precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Centrală Europeană. Acest indicator critic pentru plățile la datoria externă scăzuse anterior timp de șapte luni detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii