BANCI | Opinie

De ce face reclama unei firme imobiliare consilierul guvernatorului BNR si presedintele Fondului de Garantare a Depozitelor, Lucian Croitoru?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-02-22 22:42

Cand auzi ca Lucian Croitoru este citat in presa ca ne paste o “bula imobiliara”, te opresti o secunda ca sa vezi daca ai citit bine sau e vorba de vreo greseala de tipar. Mai ales daca traiesti in lumea reala si vezi ca pretul caselor continua sa scada, creditarea schioapata, economia gafaie. Adica, in timp ce toata lumea spera ca pretul caselor sa se stabilizeze macar, un cunoscut economist vine si ne spune ca ne asteapta o “bula”? Serios?

Dar cand consilierul guvernatorului Isarescu semneaza apoi el insusi un articol in care prezinta ecuatia pe baza careia a facut respectiva afirmatie, atunci merita sa ne puntem niste intrebari. Dar nu despre justetea afirmatiei, din pacate, ci despre contextul si interesele din jurul acesteia. 

Pentru ca, in chiar prima fraza din articolul semnat de Croitoru, se arata: “Ieri am facut o prezentare la o intrunire organizata de compania Colliers International Romania, una dintre cele mai mari firme care opereaza pe segmentul spatiilor pentru birouri ale pietei imobiliare”.

Asadar, ce interes are Lucian Croitoru in a face reclama acestei firme imobiliare? Pentru ca este evident pentru oricine ca daca un consilier al guvernatorului BNR spune ca urmeaza o bula imobiliara, a doua zi firma Colliers poate vinde o cladire mai scump decat ieri. Are ceva de castigat Croitoru din afacerea asta, in calitate de consilier al guvernatorului BNR?

Pentru ca e la mintea cocosului ca nu va urma nicio bula imobiliara, cel putin in acest an, in Romania sau alte tari din zona. In schimb, declaratia lui Croitoru poate provoca, imediat sau in cateva zile, o mica bula in buzunarele firmei de imobiliare. Apoi, declaratia cu bula imobiliara va fi uitata iar firma de imobiliare ramane cu banii in buzunare.

Daca afirmatia si eventual o demonstratie mai argumentata a lui Croitoru despre bula imobiliara ar fi fost facuta la BNR, poate ca merita o dezbatere.

Dar in conditiile in care, chiar in prima fraza a articolului, este mentionat contextul in care a fost facuta declaratia (greu de spus care a fost motivatia), nici macar nu mai merita sa ne intrebam cat de serioasa poate fi aceasta ipoteza, pentru ca imediat ne intrebam care sunt interesele lui Croitoru legate de aceasta firma.

Daca nu stiati, Croitoru nu e dar consilier al guvernatorului Isarescu, ci are si o functie de raspundere in sistemul financiar romanesc: este presedintele Consiliului de Administratie al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB).

Comentarii

conu' mare
greseala neintentionata
Eh, lumea e stressata dom'le ... Omu' era concentrat pe idee, pe chestiunea ... economica. mare lucru ca a mentionat firma cutare sau cutare ... e lumea rea, dom'le! vai de noi, stam asa sa ne uitam unii la altii: ce-a zis ala? sau ala...

Critic
Articol fara substanta
"Pentru ca este evident pentru oricine ca daca un consilier al guvernatorului BNR spune ca urmeaza o bula imobiliara, a doua zi firma Colliers poate vinde o cladire mai scump decat ieri. Are ceva de castigat Croitoru din afacerea asta, in calitate de consilier al guvernatorului BNR?" Cladirile de birouri nu sunt rosii care se vand la piata. pretul lor este strict legat de capacitatea lor de a genera un venit sustenabil pentru proprietar. Aceasta nu este SUB NICIO FORMA legata de reclama pe care un consilier al guvernatorului BNR o face unei firme de consultanta. Asta este doar o speculatie banala a unui om care "evident" nu are nicio legatura cu piata imobiliara... dar scrie despre ea :)



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si face corect reclama la credite

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale. Mai exact, ING nu spune ca acorda credite cu dobanda „incepand cu detalii

Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii