BANCI | Interviu

Cosmin Vladimirescu, MasterCard: Este extrem de sigur sa faci plati online cu cardul in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-11 21:42

Cosmin Vladimirescu lucreaza de peste 5 ani la MasterCard Europe, iar din 2010 este country manager pentru România şi Moldova, dupa ce timp de 7 ani a fost responsabil cu fraudele pe carduri la Bancpost. El are, asadar, o experienta bogata in ceea ce reprezinta unul dintre principalele impedimente in dezvoltarea platilor cu cardul, si anume neincrederea in siguranta tranzactiilor la POS-uri, ATM-uri sau pe internet.

Totusi, asa cum arata si statisticile, platile cu cardul online sunt in continua crestere, ceea ce arata ca increderea romanilor in siguranta platilor cu cardul pe internet este in crestere.

O alta reticenta in utilizarea unui card este gradul scazut de monitorizare si control al banilor disponibili pe acesta, ceea ce scade gradul de confort atunci cand platesc cu un card. Nu putini utilizatori de card ajung in situatii delicate in care nu stiu cati bani mai au pe card sau daca le-au mai ramas bani din salariu sau au intrat deja in limita de credit pusa la dispozitie de banca prin overdraft.

Prin oferirea de servicii suplimentare, precum cele aferente unui card cu display, care permit un control sporit al tranzactiilor, increderea utilizatorilor de carduri in siguranta platilor cu carduri va creste.

Despre aceste probleme, Bancherul.ro a stat de vorba cu Cosmin Vladimirescu.

„In e-commerce, la magazinele virtuale româneşti, tranzacţiile cu carduri MasterCard şi Maestro au crescut cu 92% în 2011 faţă de anul precedent. (Iar in prima jumatate a anului cresterea tranzactiilor cu cardul a fost de 38% n.r.). O tendinţă care reflectă faptul că românii au tot mai multă încredere în tranzacţiile online cu cardul. Şi au toate motivele să o facă, pentru că este extrem de sigur să tranzacţionezi online”, spune el.

Asta si pentru ca MasterCard, la fel ca alte organizatii de carduri, a implementat un nivel suplimentar de securitate in cazul tranzactiilor cu cardul pe internet: 3 D Secure. „Am început procesul de implementare a MasterCard Secure Code în 2004, a fost prima astfel de măsură din Europa de Est la momentul respectiv, aşa încât aproape toate magazinele online româneşti au implementate în acest moment sistemul 3D Secure”, adauga Vladimirescu.

Procesul activării cardurilor în acest sistem suplimentar de securitate online merge însă ceva mai anevoios, în condiţiile în care multe dintre ele sunt înrolate automat de către bănci, dar mai puţine activate de catre utilizatori în 3D Secure. MasterCard lucrează împreună cu băncile pentru a accelera activarea cardurilor.

E mai ieftin cu cardul decat cash

Reducerile importante la platile cu cardul in diverse magazine sau restaurante, inclusiv in cazul platilor online, precum cumpararea biletelor la CFR, a vacantelor sau diverselor servicii de pe site-urile de reduceri fac tot mai vizibile eforturile MasterCard de a arata ca plata cu cardul aduce beneficii suplimentare fata de utilizarea cash-ului.

“Facem un efort educaţional perpetuu, pe care l-am gândit de la început pe mai multe planuri: atât dinspre noi către consumatori, prin intermediul cardului, cât şi cu ajutorul comercianţilor, prin campanii în supermarketuri, dar şi în mediul online, toate având o componentă educaţională extrem de puternică. Am căutat nişte beneficii suplimentare care să facă oamenii să vadă avantajele plăţii cu cardul în comparaţie cu alternativa plăţii cu numerar”, spune Cosmin Vladimirescu.

Pe de altă parte, explică el, întotdeauna va fi o anumită rezistenţă la schimbare din partea consumatorilor, inerţie pe care procesatorii de carduri încearcă să o mişte prin implementarea unor beneficii pentru fiecare plată cu cardul şi comunicarea cât mai eficientă a existenţei acestora către consumatori.

„Pe de o parte trebuie lucrat la beneficii, astfel că avem parteneriate cu comercianţi online, mai ales în domeniile cu creşteri puternice, precum site-urile de reduceri. Am vrut să oferim oamenilor un avantaj la plata cu cardul faţă de varianta plăţii cash, cu ordin de plată sau cu altceva şi în acelaşi timp am încercat să livrăm cât mai eficient mesajul către consumatori, prin intermediul băncilor, prin parteneriate cu e-commerce, prin programul EduCard”, adaugă el.

Cum ne administram bugetul si cheltuielile cu cardul cu display

Dupa introducerea cardurilor contactless, MasterCard a lansat anul trecut o noua inovatie in premiera europeana in Romania, si anume cardul cu diplay, lansat de Banca Carpatica si Credit Europe Bank. Un tip de card ce prezinta un avantaj urias pentru consumatori, mai ales in actualele conditii de criza cand controlul bugetului si a cheltuielilor devin tot mai importante.

Cosmin Vladimirescu: „Potenţialul acestor carduri este uriaş, pentru că pe display poţi primi informaţii în timp real: fie despre câţi bani ai în cont, fie câte puncte de fidelitate ai acumulat, care a fost ultima tranzacţie sau ultimele trei tranzacţii pe care le-ai făcut, un mesaj promoţional de la bancă sau comerciant. Ai introdus cardul în POS şi-ţi spune că ai 10% reducere.”

Cardul cu display face parte, de fapt, dintr-un pachet mult mai amplu de servicii, denumit „inControl”, pe care MasterCard vrea să-l aduca pe piaţa din România, acum fiind în faza de pilot în mai multe ţări.

Cum functioneaza acest pachet?

Citeste toata stirea in sectiunea EDUCATIE FINANCIARA

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Daca ai credit, trebuie sa ai puse deoparte 6 rate de rezerva

• Confuzia dintre dorințe și nevoi duce la imposibilitatea corelării veniturilor cu cheltuielile • Mulți oameni sunt deconectați de la propria situație financiară. Unii nu știu care sunt veniturile familiei. Alții refuză să-și vadă obiectiv detalii

Viva Credit a redus dobanda la credite de la 1,2% la 1% pe zi

Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, spune directorul general al Viva Credit, Ionut Stan, in raspunsurile la intrebarile detalii

Creditul e bun daca te ajuta sa-ti cresti veniturile si sa-ti scazi cheltuielile

Provocările fiscale și economice ale anului 2025 trebuie să-i găsească pregătiți pe consumatori, iar administrarea finanțelor personale devine un imperativ pentru cei care vor să își păstreze confortul din prezent sau să își țină sub control problemele financiare, se detalii

Revolut, acuzata de clienti ca permite fraude online. Banca le raspunde ca sunt fraude autorizate si ca vina este a Meta

Mai multi cititori ni s-au plans ca au fost victimele unor inselatorii online prin tranferuri din contul Revolut, fara ca banca sa poata depista fraudele. Revolut a refuzat sa-si asume responsabilitatea pentru fraudele online ( detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii