BANCI | Ultima Ora

Compania de credite de consum Provident Financial are peste 300.000 de clienti activi in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-02-26 10:32

Compania de credite de consum Provident Financial România, filiala locală a grupului britanic International Personal Finance (IPF), a depășit pragul de 300.000 de clienți activi în ultimul trimestru din 2013, în creștere cu 17% comparativ cu nivelul raportat în decembrie 2012, anunta compania intr-un comunicat.

În luna septembrie a anului trecut, IPF a lansat operațiunile pe piața din Bulgaria, folosind infrastructura și resursele de management deja existente în România. Compania are în prezent patru sucursale în Bulgaria și aproape 200 de angajați și de agenți care deservesc circa 2.400 de clienți.

Valoarea totală a împrumuturilor emise în 2013 în ambele țări s-a apropiat de 105 milioane de lire sterline (127,5 milioane de euro), în timp ce veniturile au crescut la 67 de milioane de lire sterline (peste 81 de milioane de euro).

Profitul operaţional brut al Provident Financial România, conform standardelor internaţionale de raportare financiară IFRS, a fost de 5,6 milioane de lire sterline (circa 6,8 milioane de euro). Investițiile în lansarea și extinderea operațiunilor în Bulgaria s-au ridicat la 2,5 milioane de lire sterline (peste 3 milioane de euro).

”Investițiile importante pe care le-am realizat în 2013, un an în care am observat îmbunătățirea condițiilor macroeconomice și stabilizarea încrederii consumatorilor, ne vor ajuta să obținem rezultate în creștere în anii următori, atât din punct de vedere al numărului de clienți, cât și al valorii împrumuturilor emise. Am continuat să ne extindem operațiunile în zone noi și testăm mai multe posibilități care ne vor permite să dezvoltăm portofoliul de produse pe care îl oferim clienților noștri. Printre acestea, se numără credite cu perioade mai lungi de rambursare sau programe care recompensează clienții fideli inclusiv prin reduceri ale costului împrumuturilor”, a declarat Ivo Kalik (foto), Directorul General al Provident Financial România.

În 2013, compania a deschis puncte noi de lucru în județele Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Caraș-Severin, Tulcea și Sălaj. În cei opt ani de prezență în România, Provident a investit peste 205 milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Provident este prima instituţie financiară din România care oferă serviciul opțional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Compania are acum peste 850 de angajați și colaborează cu peste 4.200 de agenţi independenţi în 80 de orașe din țară.

Grupul IPF a anunţat pentru 2013 o creștere cu 7% a numărului de clienți, ajungând la aproape 2,6 milioane în cele opt țări unde este prezent. Valoarea împrumuturilor emise la nivel de grup a depășit anul trecut pragul de 1 miliard de lire sterline (peste 1,2 miliarde de euro), în creștere cu 15% față de anul precedent, în timp ce veniturile IPF au fost de aproximativ 747 de milioane de lire sterline (circa 907 milioane de euro), cu 11% mai mult decât în 2012. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în opt ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei opt ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 205 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 30 de milioane de euro. De asemenea, compania dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educaţie financiară, protecţia mediului, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 700.000 de euro. Provident are peste 850 de angajați în România și colaborează cu peste 4.200 de agenți independenți 80 de orașe din întreaga țară (www.provident.ro).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii