Citi Bank a facut un profit de 200 milioane lei in 2013 si vrea sa se dezvolte pe segmentul companiilor in Romania
Autor: Bancherul.ro
2014-07-08 13:48
Citi Bank are un angajament puternic in Romania, urmarind sa-si majoreze în continuare cota de piata pe segmentul persoanelor juridice. Banca este atenta la oportunitățile care apar pe piață, dar isi propune în primul rând o creștere organică, spune Tibor Pandi, director general Citi România și director regional Citi pentru România și Bulgaria, intr-un interviu acordat Agerpres.
"Citi Bank a înregistrat un profit net de 195 milioane lei in 2013, care ne poziționează printre cele mai profitabile bănci din sistem. Așa cum știți, în urma unei decizii strategice globale de a ne îmbunătăți eficiența operațională, anul trecut am repoziționat business-ul local, concentrându-ne exclusiv pe segmentul dedicat persoanelor juridice", a adaugat el.
Este posibil să vedem un exit din piața locală? Este posibil să vedem achiziția de portofolii corporate de la ale bănci?
Tibor Pandi: Citi are un angajament puternic față de piața locală, unde ne dorim să creștem în continuare segmentul dedicat persoanelor juridice. Desigur, suntem atenți la oportunitățile care apar pe piață, dar ne propunem în primul rând o creștere organică.
Cum apreciați că a fost anul trecut pentru bancă și cum vă așteptați să fie anul acesta?
Tibor Pandi: 2013 a fost un an dinamic pentru Citi România — am continuat să generăm cu consecvență venituri de calitate, având unul dintre cei mai buni ani din punct de vedere al rezultatelor financiare. Am înregistrat un profit net de 195 milioane lei, care ne poziționează printre cele mai profitabile bănci din sistem. Așa cum știți, în urma unei decizii strategice globale de a ne îmbunătăți eficiența operațională, anul trecut am repoziționat business-ul local, concentrându-ne exclusiv pe segmentul dedicat persoanelor juridice. Astfel valorificăm rețeaua globală Citi pentru a oferi servicii cu valoare adăugată clienților noștri instituționali. Printre proiectele importante, aș menționa angajamentul de a colabora cu entitățile guvernamentale române, Citi fiind una dintre instituțiile financiare mandatate pentru a intermedia cele trei emisiuni de obligațiuni din 2013.
Pentru acest an, continuăm să implementăm strategia de a ne deservi clienții corporativi, oferindu-le acces la produse și servicii de top, la inovații bancare și experiența bancară globală, în timp ce păstrăm calitatea și profitabilitatea portofoliului. Un aspect important de menționat — am finalizat recent integrarea diviziei de custodie achiziționate anul trecut de la ING, dezvoltându-ne astfel capacitatea și echipa prin care oferim servicii pentru valori mobiliare investitorilor instituționali din România.
Care sunt cele mai mari probleme cu care vă confruntați și/sau cele mai mari probleme cu care considerați că se confruntă piața?
Tibor Pandi: În mediul actual, provocările sunt generate cu precădere de evenimentele neprevăzute, care continuă să sporească volatilitatea. Gândiți-vă la evenimentele din Ucraina și la efectele sale potențiale asupra regiunii. În raport cu regiunea, România devine din ce în ce mai performantă, urmând tendințele de redresare din Europa Occidentală și din Statele Unite. Provocarea pentru Citi România va fi, așadar, să valorificăm aceste oportunități generate de tendințele de revenire, să creștem cota de piață în ariile noastre de interes și să exploatăm platforma globală pentru a veni în întâmpinarea obiectivelor financiare ale clienților noștri. În același timp, ne vom păstra atenția la reglementări, la profilul corect de risc-câștig, la cheltuieli și la competiție.
Ce s-a schimbat în strategia băncii după vânzarea portofoliului de retail?
Tibor Pandi: Am redirecționat toate resursele și eforturile către consolidarea segmentului dedicat persoanelor juridice, unde valorificăm prezența globală a băncii și experiența de top a specialiștilor noștri pentru a ne sprijini clienții instituționali în atingerea obiectivelor lor. Strategia noastră de creștere este aliniată la trei tendințe majore care se susțin reciproc — globalizarea, urbanizarea și digitalizarea. Cu o rețea globală ce cuprinde 160 de țări, Citi are un avantaj competitiv unic. Prezența puternică pe piețele emergente facilitează accesul clienților noștri la aceste economii în dezvoltare și la fluxurile comerciale dintre ele.
De asemenea, noile tehnologii au creat oportunități de a spori eficiența cu care ne deservim clienții. Mobile banking-ul reduce dependența de agențiile bancare, iar inovațiile tehnologice sporesc abilitatea Citi de a veni în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai complexe ale clienților persoane juridice. În 2013, am lansat CitiDirect BE Tablet, o aplicație disponibilă pentru iPad, ce permite trezorierilor și directorilor financiari să vizualizeze conturile companiei la nivelul tuturor țărilor unde compania este prezentă, având la dispoziție opțiuni de a filtra datele și de a autoriza cu ușurință plățile. De asemenea, CitiFX Pulse, platforma noastră de top pentru gestionarea expunerii valutare, cu funcționalități de pre-tranzacționare, instrumente de execuție și de post-tranzacționare, este disponibilă și ca aplicație pentru iPhone.
Care sunt sectoarele/produsele pe care mizați anul acesta/în viitorul apropiat?
Tibor Pandi: Prioritar pentru Citi este să ofere clienților în mod constant o experiență bancară remarcabilă pe toate segmentele de produse și servicii. Citi România oferă produse și servicii financiare de o calitate superioară companiilor locale și multinaționale, întreprinderilor mici și mijlocii, sectorului public și organizațiilor non-profit. Ne propunem să rămânem un partener de încredere pentru companiile locale mari și pentru companiile multinaționale din România, oferind o gamă largă de produse printre care: finanțări, gestiunea lichidităților și operațiuni documentare (divizia Treasury and Trade Solutions), gestionarea expunerii valutare și produse derivate (divizia Citi Markets) și servicii de custodie (divizia Direct Custody and Clearing).
Ce servicii/produse intenționați să aduceți pe piața din România?
Tibor Pandi: Citi investește permanent în inovație, așa încât să putem răspunde așteptărilor din ce în ce mai complexe din partea clienților noștri. Pentru că acest fapt necesită un parteneriat unic, Citi România își exprimă angajamentul de a îmbunătăți și a eficientiza platformele băncii, produsele și procesele. În ceea ce privește lansarea de noi produse și servicii, le vom anunța de îndată ce devin disponibile pe piață, dar pot confirma că în dezvoltarea ofertei noastre vom valorifica cele trei tendințe importante: globalizarea, urbanizarea și digitalizarea.
Cum vedeți evoluția pieței anul acesta? Ce estimare aveți pe partea de creditare/atragere de depozite?
Tibor Pandi: Vedem semnale de redresare lentă pe piața locală. În anumite segmente ale economiei, se observă deocamdată reducerea gradului de îndatorare, în timp ce în altele vedem o activitate intensă, fie în ceea ce privește volumele finanțărilor, fie în numărul de tranzacții realizate de către companii. În discuțiile pe care le am cu alte bănci, cu companii și cu alți participanți de pe piață, această tendință se confirmă. Statisticile arată, de asemenea, o creștere notabilă a cheltuielilor de consum și a cererii interne. Un aspect negativ rămâne, însă, nivelul scăzut al investițiilor. Tendința pozitivă creată în special în Europa Occidentală și în SUA va avea, cu un anumit decalaj, un impact pozitiv asupra României.
Raportul credite/depozite la nivelul sectorului bancar s-a îmbunătățit considerabil față de momentul de vârf al crizei și este astăzi la un nivel mult mai rezonabil, de 105% în primul trimestru din 2014, conform datelor BNR. Aceasta înseamnă că finanțarea împrumuturilor din surse locale a devenit posibilă, în timp ce, în general, băncile nu mai depind într-o măsură foarte mare de finanțările externe. Măsurile Băncii Centrale privind limitarea împrumuturilor în monedă străină, scăderea dobânzii de referință și a nivelului rezervelor minime obligatorii, creșterea economiilor în general și scăderea gradului de îndatorare au avut toate o contribuție importantă. În cazul în care economia începe să crească și acest fapt este asociat cu revenirea interesului pentru împrumuturi, ne putem aștepta să vedem o continuare a tendinței actuale de creștere a creditelor în lei într-o mai mare măsura decât a celor în monedă străină.
De asemenea, ar trebui să menționăm și creșterea pe care o vedem pe piața locală de obligațiuni. Dacă ne uităm la Statele Unite, piețele de obligațiuni sunt sursa a aproximativ 80% din finanțările pentru companii, comparativ cu doar 20% din credite bancare. În Europa este exact opusul, în timp ce în România, piața de obligațiuni este foarte slab reprezentată. Cred că acest lucru se va schimba și vom începe să ne aliniem la Europa Occidentală în viitorul apropiat.
Cum ați caracteriza piața din România în comparație cu alte piețe din regiune?
Tibor Pandi: Profilul macroeconomic al României s-a îmbunătățit semnificativ în ultimele 18-24 de luni. PIB-ul a cunoscut o creștere importantă determinată de exporturile din industria manufacturieră și din agricultură. Inflația este scăzută și indicatorii macroeconomici precum deficitul (atât cel bugetar cât și cel de cont curent), ratele dobânzii, volatilitatea cursului de schimb evoluează în direcția corectă. Sectorul bancar este bine capitalizat și stabil, așa încât am speranța că vom avea capacitatea de a sprijini redresarea economică. Angajamentul României față de reforme, față de UE și programele FMI — cu dificultățile implicite — a fost, de fapt, unul dintre factorii cheie în îmbunătățirea sentimentului investitorilor. În continuare, însă, suntem pe cont propriu și aici intervine responsabilitatea liderilor politici și din mediul de afaceri: stabilitate și predictibilitate, eforturi continue în ceea ce privește privatizările, reforme structurale, modernizarea cadrului juridic și de reglementare vor fi arii cheie pentru progresul României. Dacă vor fi realizate corespunzător, aceste reforme vor acționa pozitiv asupra tuturor sectoarelor economiei, crescând încrederea consumatorilor și a liderilor din zona întreprinderilor mici și mijlocii. Doar în momentul în care aceștia vor avea încredere că lucrurile încep să se îmbunătățească, cererea internă va crește și vom putea spune că România a depășit cu adevărat criza. Prin comparație cu alte țări din CEE, raportându-ne la mărimea României, la resursele sale naturale și la fundamentele economice mult îmbunătățite, cred că România este într-o poziție unică să se dezvolte mai repede decât alte țări. În acest sens, mai sunt multe de făcut, iar rezultatul este departe de a fi cert. Nu în ultimul rând, educația, problema sărăciei în zonele rurale, dezvoltarea capitalului uman prin stoparea emigrării tinerilor profesioniști trebuie să fie prioritare pe agenda publică pentru a genera avantaje competitive pe termen lung pentru România.
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Revista presei
Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din Arad, conform informatiilor publicate in presa, care precizeaza ca tranzactia a fost aprobata de Banca detalii
NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2 de pensii intr-o firma germana, Wirecard, un procesator de plati prezent si in Romania, care a fost prins cu o frauda detalii
BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia, prin intermediul unor firme din Ghimpati, judetul Giurgiu, care si-au deschis conturi la bancile romanesti, probabil cu detalii
In cel hal a ajuns Capital.ro! Un biet site de fake news (clickbait) promovat chiar de Google, desi e conflict de interese
Odata o revista de afaceri de calitate, pe vremea cand era detinuta de grupul de presa Ringier, Capital, cumparata in 2011, impreuna cu Evenimentul Zilei, de Dan Andronic, fiul celebrului caricaturist Adrian Andronic, a ajuns acum un biet site de "clickbait", adica de titluri inselatoare si detalii
- Caz incredibil la BRD: angajatii s-au autodenuntat pentru ca dadeau mita functionarilor statului de la CNAS
- Leumi Bank a fost cumparata de First Bank
- Ministrul Finantelor spune ca s-a ajuns la un consens cu bancile privind taxa pe active: aceasta va fi modificata si nu va mai fi legata de ROBOR
- Doi angati ai BRD au furat din banca 2 milioane de lei
- Consiliul Concurentei actioneaza la comanda politica in cazul ROBOR
- Seful PSD cere Guvernului sa ia masuri impotriva bancilor, acuzate ca fac profituri mari dar nu dau suficiente credite
- Vodafone a pierdut 300.000 de clienti
- Salariul minim brut creste de la 1.450 lei la 1.900 lei din 1 ianuarie 2018
- Bancile vor putea face plati instant din 2018
- Retea de camatarie cu un executor judecatoresc si un membru al trupei Vunk, anihilata de DIICOT
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- Inflația anuală a crescut marginal
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice în PIB
- România, tot prima în UE la inflația anuală, dar decalajul s-a redus
- Exporturile lunare în august, la cel mai redus nivel din ultimul an
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
- Prețurile industriale - scădere în august dar indicele anual a continuat să crească
- România, pe locul 4 în UE la scăderea prețurilor agricole
- Industria prelucrătoare, evoluție neconvingătoare pe luna iulie 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
LOAN OFFER
Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii
-
Bancnote vechi
Numar de ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii