BANCI | Ultima Ora

BCR scade dobanda la creditele prin programul Prima Casa cu o jumatate de punct sub cea de la BRD

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-30 19:22

BCR a decis sa reduca dobanda la creditele ipotecare in lei prin programul Prima Casa sub nivelul practicat de principalul sau concurent, BRD, costul total al unui astfel de imprumut, pentru clientii standard, coborand sub 5% pe an, fata de 5,5% in cazul bancii franceze. BCR a redus marja dobanzii de la 2,5% la 2,2%, la care se adauga indicele ROBOR.

Dobanda BCR nu este insa cea mai mica din piata: Banca Transilvania a treia banca locala dupa marime, practica o dobanda usor mai mica decat a BCR, de 4,78%, conform datelor prezentate de banci pe site-urile proprii.

Exemplu de calcul

De exemplu, in cazul unui credit ipotecar cu o valoare de 150.000 de lei (aproximativ 34.000 de euro), ce se ramburseaza pe o perioada de 30 de ani, rata lunara ce trebuie platita la BCR este de 771 lei.

Dobanda practicata de banca este ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de 2,2%, in total 4,62% pe an.

Clientul mai plateste costul de evaluare al apartamentului, de 300 de lei inclusiv TVA, plus comisionul pentru Fondul de Garantare a Creditelor (FNGCIMM): 0,49% anual, calculat la valoarea garanţiei (şi anume 50% din soldul finanţării garantate (principalului), exclusiv dobânzile şi comisioanele percepute de Bancă şi alte sume datorate în baza contractului de credit).

Costul total al creditului de la BCR, reflectat prin Dobanda Anuala Efectiva (DAE) este 4,99%, clientul urmand a plati in total pentru acest credit suma de 284.333 de lei, de-a lungul celor 30 de ani, asadar aproape dublu fata de suma imprumutata.

Creditul de la BRD

La BRD, pentru acelasi tip de credit, de aceeasi valoare, adica 150.000 de euro, dobanda nominala este de 4,67%, la care se adauga comisionul FNGCIMM si costul asigurarii de viata, astfel incat costul total reflectat de DAE este 5,59%, asadar cu o jumatate de punct mai mare.

In consecinta, rata lunara la creditul de la BRD este de 842 de lei, fata de 771 lei la BCR, iar in total clientul BRD plateste in cei 30 de ani suma de 300.771 lei, mai mult decat dublul creditului.

Vezi aici stirea integral

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii