BANCI | Ultima Ora

Bancile vor primi de luni garantii suplimentare de 500 milioane lei pentru creditele Prima Casa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-10-08 09:47

Ministerul Finanțelor Publice anunta ca a aprobat alocarea pe bănci a celor 500 de milioane de lei, sumă totală cu care a fost suplimentat plafonul de garanții pentru programul „Prima Casă”, in conditiile in care bancile au epuizat fondurile pentru aceste credite inca de la inceputul lunii august, in contextul adoptarii legii privind darea in plata, care a determinat bancile sa majoreze avansul pentru creditele imobiliare standard.

De luni, plafonul suplimentar alocat programului „Prima casă” va fi pus la dispoziția finanțatorilor.

Finanțatorii care au primit plafoane sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, BancPost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen și Unicredit.

In total sunt 15 banci care au primit plafoane, mai putin cu doua (Alpha Bank si Intesa Sanpaolo Bank) fata de precedenta suplimentare din iunie. De asemenea, nici cooperativa de credit Creditcoop nu a mai primit fonduri.

Alpha Bank nu mai acorda credite Prima Casa inca de la inceputul acestui an, ci doar credite imobiliare standard, in timp ce Intesa nu mai are in oferta niciun tip de credit imobiliar, ci doar de consum, intrucat noua strategie a bancii italiene este de a-si restrange activitatea in Romania (vezi aici detalii).

Ministerul Finantelor mai precizeaza ca Hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garanții care pot fi emise anul acesta în cadrul Programului „Prima casă” a fost adoptată de Guvern în ședința din 28 septembrie.

Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanțări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare și pre-aprobare la finanțatori.

Plafonul de garanții pentru anul 2016 al Programului „Prima casă” a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai. Astfel, după cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,69 miliarde de lei.

În total, de la lansarea Programului în 2009 și până la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garanții în valoare totală de 16,88 de miliarde de lei.

În acest moment, rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este de 0,3%.

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  Programul Prima Casa  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  cont online  BT  Banca Transilvania  Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)  Prima Casa  TBI Credit IFN  BT Capital Partners  CEC Bank  darea in plata  banca  credite Prima Casa  Credit Agricole  credite pentru locuinte  credite imobiliare  CEConline  

Comentarii

alex
Delir,extaz ce mai Kumbaya
Back in bussines poftiti la un Cre.....dit pentru ca.....sa. Avem pt fraieri case mici, proaste si scumpe cum nu gasesti nicaieri in lumea civilizata, cu apa calda ar zice uni. Acum e momentul dobanda e mica ca peste un an maxim doi va bagam un robor de zici ca e colonoscopie cu carbid.

Gepeto
Prima casa - program nociv
Toata lumea se uita acum la deficitul de cont curent.. pt ca asa spun inteleptii ca de acolo a venit criza in 2008. Si de acolo, asta este clar. Dar alta este problema. Nu de acolo ni se va trage acum. Pariul meu- "prima casa" + expunerea mare a bancilor pe stat P.S. da, in 2007/2008 am pariat pe depreciere folosind si deficitul de cont curent, nu acum..



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii