PENSII PRIVATE | Noutati ASF

ASF a prezentat raportul anual privind pietele financiare nebancare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-05-12 14:05

ASF lansează în premieră raportul anual privind pieţele financiare nebancare (comunicat de presa):

Pieţele sunt în creştere, mai transparente, mai predictibile, mai stabile

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat astăzi raportul integrat privind evoluţia pieţelor financiare nebancare în anul 2015.

Lucrarea reprezintă o analiză detaliată a indicatorilor de referinţă din piaţa asigurărilor, piaţa de capital şi piaţa pensiilor private din România.

Analiza interpretării datelor statistice indică perspective de creştere sustenabilă pentru cele trei pieţe, după cum arată şi evoluţia câtorva indicatori cheie:

Asigurări – volumul primelor brute subscrise, mai mare cu 8,2%
Piaţa de capital – capitalizare bursieră majorată cu 9%, active OPC în creștere cu 14,7%
Pensii private – valoarea activelor la nivelul întregului sistem, avans cu 28,62%

Piaţa asigurărilor

Sectorul asigurărilor din România a inversat anul trecut trendul de scădere din perioada 2013 – 2014 și a încheiat 2015 cu un volum al primelor brute subscrise de 8,75 miliarde de lei, în creștere cu 8,2% față de nivelul din anul anterior. La această evoluție pozitivă au contribuit atât segmentul asigurărilor generale, cât și cel al asigurărilor de viață.

A avut loc o îmbunătățire a gradului de acoperire a rezervelor tehnice cu active admise, creșterea calității activelor și un nivel mai ridicat de cedare în reasigurare. Numărul mediu de zile de soluționare a daunelor s-a redus.

Piaţa de capital

Piața de capital din România a fost caracterizată pe parcursul anului 2015 de un regim moderat de volatilitate, capitalizarea bursieră totală consemnând o creştere de 9%, în vreme ce indicele principal al bursei a scăzut cu circa 1%.

Valoarea tranzacțiilor cu titluri de stat a fost de 2,4 ori mai mare, iar tranzacțiile cu produse structurate au înregistrat o creștere de 77%, însă s-a consemnat o scădere a valorii tranzacțiilor cu acțiuni pe segmentul principal al pieței.

Activele administrate de FDI locale au sporit cu 14,7% până la nivelul de 21 miliarde de lei, în vreme ce activele cumulate ale tuturor OPC au depășit 41 miliarde de lei (+4,67%).

Piaţa pensiilor private

Valoarea activelor totale aflate în administrare la nivelul întregului sistem de pensii private a crescut constant în anul 2015, ajungând la 25,94 miliarde de lei (+28,62% faţă de anul precedent). Ponderea pensiilor private în Produsul Intern Brut a fost, la sfârşitul anului trecut, de 3,70% comparativ cu 3,03% în decembrie 2014.

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, erau înregistraţi, în sistemul pensiilor administrate privat, 6,56 milioane de participanți, ceea ce înseamnă un avans anual de 4,18%. Contribuțiile virate în Pilonul II au crescut cu 27% ca urmare a creșterii cotei de contribuție la 5%.

Se constată astfel că rolul pieţelor financiare nebancare în economia românească şi în sistemul financiar local a crescut în 2015.

Raportul Evoluţia pieţelor financiare nebancare în anul 2015 poate fi consultat pe site-ul ASF la secţiunea Publicaţii/Rapoarte de piaţă.

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati ASF



Genox Invest si Vitalinvest, platforme de investitii in criptomonede neautorizate de ASF, care pot fi inselatorii

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat la rubrica ALERTE INVESTITORI noi platforme de investitii in criptomonede neautorizate, care se pot dovedi inselatorii si in care va recomandam sa nu investiti bani. Ultimul site de acest detalii

Norma ASF privind prospectul schemei de pensii private a fost modificata

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară Bucureşti, 15 februarie 2023 – În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează: • Reglementare Regulamentul de modificare și completare a Regulamentului A.S.F. nr. 3/2013 pentru autorizarea și funcționarea contrapărților centrale emis în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 iulie 2012 privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapărțile centrale detalii

O noua platforma de investitii in criptomonede, Geneoninvest, ar putea fi inselatorie, avertizeaza ASF

O noua plaforma de investitii in criptomonede precum bitcoin, Geneoninvest (vezi foto), ar putea fi o inselatorie, fiind inclusa in lista autoritatilor nesupravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF): "DAWG SOLUTIONS LLC (GENEON INVEST - detalii

ASF a aprobat intrarea BERD in actionariatul Euroins

ASF a aprobat intrarea BERD in actionariatul Euroins, conform unui comunicat ASF: Bucureşti, 8 februarie 2023 – În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează: A) Autorizare Aprobarea domnului Gabriel Radu în calitate de membru al Consiliului de Administrație la societatea BRD Asigurări de Viață S.A.; Aprobarea domnului Radu-George Brăgărea pentru un nou mandat în funcția de membru - Vicepreședinte al Directoratului la societatea Uniqa Asigurări de Viață S.A.; Aprobarea domnului detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii