BURSA | Ultima Ora

Actiunile Bancii Carpatica, in crestere puternica la Bursa dupa aprobarea fuziunii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-11 12:30

Dupa decizia de ieri a actionarilor Bancii Carpatica de a fuziona cu alta banca, actiunile bancii listate la BVB cu simbolul BCC au avansat puternic in prima parte a zilei, cu 6,45%, fiind pe primul loc in topul companiilor de la bursa dupa cresterea pretului. Banca se afla, de asemenea, pe locul 4 intopul companiilor dupa valoarea tranzactiilor, cu un volum de 334.853 lei.

Comparativ, in aceasta dimineata s-au  tranzactionat actiuni ale Bancii Transilvania (TLV) in valoare dubla, de 620.836 lei, banca fiind pe locul 2 in topul valorii tranzactiilor.

Actiunea BCC se tranzactiona la ora 12 la pretul de 0,0660 lei, in crestere cu 6,45% fata de cotatia de ieri.

Pretul actiunii BCC se afla inca sub valoarea maxima inregistrata la sfarsitul lui ianuarie, cand a ajuns la 0,0746 lei, ceea ce inseamna ca exista potential de crestere in continuare.

Pe parcursul lui 2013, actiunea BCC a crescut substantial, cu 72%, in conditiile in care la inceputul anului a fost numita noua conducere a bancii, in frunte cu Johan Gabriels.

S-a aprobat fuziunea

Banca Carpatica anunta ca actionarii bancii au votat astazi, in cadrul AGA, planul de dezvoltare propus de conducere si sprijinit de BNR, prin fuziunea cu o alta banca, plan cu care actionarul majoritar al bancii, Ilie Carabulea, aflat in inchisoare in cazul de coruptie ASF-Carpatica Asig, nu a fost de acord.

BNR a considerat ca fuziunea este singura alternativa pentru banca, astfel ca a decis sa suspende dreptul de vot in AGA al lui Carabulea, motivand ca starea sa de arestat reprezinta un risc reputational pentru banca, conform legislatiei BNR.

BNR a suspendat si dreptul de vot al partenerului de afaceri al lui Carabulea, Corneliu Tanase, care detinea aproape 10% din actiunile Carpatica, cei doi avand impreuna peste 51% din capitalul bancii, intrucat BNR a considerat ca cei doi actioneaza concertat, ceea ce este, de asemenea, ilegal.

Vezi aici alte detalii

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii