BANCI | Ultima Ora

Zona euro intra in a 2-a recesiune dupa izbucnirea crizei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-15 12:49

Zona euro a reintrat in recesiune in perioada iulie-septembrie, a doua dupa criza financiară globală din 2009, in conditiile in care rezistenta economiei franceze nu a putut compensa prabusirea altor piete europene, iar Germania abia se mai taraste.

Producția economică a celor 17 tari din zona euro a scăzut cu 0,1% în trimestrul al treilea, conform Eurostat, după o scădere de 0,2% în al doilea trimestru.

Aceste două trimestre consecutive de contractie a trimis oficial in recesiune zona euro, al carei PIB are o valoare de 9,4 trilioane de euro. Economiile Italiei și Spaniei sunt deja in scadere de aproape un an, in timp ce Grecia trece printr-o criza puternica.

Germania și Franța, cele mai mari economii din zona euro, au reușit o creștere de 0.2% în trimestrul 3. Economiile altor tari mari, precum Italia, Spania și Olanda, sunt in scadere, iar cea a Belgiei, un mare exportator, a stagnat.

In intreaga Europă au loc proteste împotriva reducerilor de cheltuieli guvernamentale despre care factorii de decizie din UE spun ca sunt esențiale pentru a pune capăt crizei datoriilor, dar pe care alții dau vina pentru contracția economică.

"Suntem acum într-o recesiune dubla, care este în întregime cauzata de noi", a declarat Paul De Grauwe, un economist la London School of Economics. "Aceasta este rezultatul austeritatii excesive din țările din sudul Europei și reticentei celor din nord de a face altceva", a spus el, citat de Reuters.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii