BANCI | Ultima Ora

Volksbank trebuie sa vanda subsidiara din Romania pana in 2017

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-09-20 08:49

Volksbank urmeaza să vândă până la sfârşitul anului 2017 subsidiara din România, conform unui plan de restructurare a grupului austriac aprobat miercuri de Comisia Europeană, se arată într-un comunicat.

Planul de restructurare a bancii austriece in vederea asigurarii viabilitatii acesteia pe termen lung este o conditie pentru ajutorul de stat in valoare de 4,35 miliarde euro primit de banca pentru a fi salvata de la faliment.

"Salut obiectivul băncii de a se concentra asupra activității sale de bază, de a furniza servicii bancilor locale și regionale," a declarat comisarul european pentru concurență, Joaquin Almunia.

Banca austriacă trebuie să renunţe, de asemenea, şi la participaţia la divizia VB Leasing International, care controlează VB Leasing România. Grupul Volksbank şi VR Leasing Germania deţin participaţii egale, de câte 50%, la VB Leasing International. VB Leasing International deţine 80% din VB Leasing România IFN, restul de 20% aflându-se în posesia Volksbank România.

La Viena, reprezentantii Volksbanken au declarat ca programul de restructurare prevede o reducere a activelor totale de la 30,5 miliarde de sfârșitul lunii iunie la 18,4 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2017.

În luna octombrie a anului trecut controlul Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank din Rusia.

Grupul Volksbank deţine 51% din acţiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania şi BPCE din Franţa au câte 24,5%.

Volksbank a intrat pe piaţa din România în 2000 şi deţine în prezent active de circa 4 miliarde de euro.

Statul austriac a preluat în aprilie o participaţie de 43% la Volksbank, parte a unui ajutor financiar care a costat statul peste un miliard de euro. Grupul şi-a redus operaţiunile şi a vândut active neesenţiale în încercarea de a reveni pe profit, după un rezultat negativ anul trecut.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii