BANCI | Ultima Ora

Visa Europe introduce cardul cu design tactil pentru nevazatori

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-07 13:54

Visa Europe a dezvoltat în premieră mondială o nouă caracteristică pentru a permite nevăzătorilor şi persoanelor cu deficienţe de vedere să-şi poată identifica mai uşor cardurile Visa, anunta compania intr-un comunicat.

Aproape 115.000 de persoane din România sunt înregistrate ca fiind nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere, potrivit datelor Autorității Naționale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), la sfârșitul lunii martie 2011.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestora, băncile vor putea emite cardul Visa cu design tactil – o linie reliefată în jurul brandului Visa – care permite nevăzătorilor şi celor cu deficienţe de vedere să distingă mai uşor între cardul de credit sau cel de debit și alte tipuri de carduri din portofel şi să ajute la poziţionarea corectă a cardului în terminalul de plată. Design-ul tactil aplicat cardurilor de plată Visa este unul discret, care nu atrage atenţia potenţialilor infractori asupra dizabilităţii unei persoane.

Pentru a se asigura că designul poate fi reprodus la scara largă, Visa Europa a colaborat cu cea mai mare companie specializată în tehnologii de securitate, Oberthur Technologies.

Astfel, Visa Europe introduce în premieră o caracteristică a cardului, tipărită şi pe verso, iar băncile emitente vor putea, de asemenea, să adauge și alte elemente de design pe suprafaţa cardului, care să permită o identificare mai ușoară. Caracteristica tactilă poate fi cu ușurință integrată în designul existent al cardului, la costuri mici pentru băncile emitente care vor dori să o reproducă pe orice card Visa sau V Pay.

”Design-ul tactil permite ca un card să fie rapid localizat şi diferenţiat de alte carduri din portofel, sporind siguranţa nevăzătorilor şi a persoanelor cu deficienţe de vedere la achiziţionarea de bunuri cu cardul. Băncile membre şi clienţii lor, deopotrivă, au căutat o soluţie şi, în urma unor consultări ample, am ajuns la concluzia că aceasta este o opţiune concretă care va simplifica utilizarea cardurilor”, a declarat Marc O’Brien, Managing Director Marea Britanie şi Irlanda, Visa Europe.

Despre Visa Europe

În Europa, sunt peste 427 milioane carduri Visa de debit, credit şi business. La sfârşitul anului încheiat în decembrie 2010, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăţi şi retrageri de numerar evaluate la 1,6 mii de miliarde EUR. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost făcute cu un card Visa şi peste 70% din aceste tranzacţii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Visa Europe este deţinută şi condusă de cele 4.000 bănci membre din Europa, care a fost încorporată în iulie 2004. În octombrie 2007, Visa Europe a devenit independentă de noua corporaţie globală Visa Inc., cu o licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa.

Fiind o organizaţie europeană, este capabilă să răspundă rapid la cerinţele specifice pieţei bancare europene şi clienţilor - deţinători de carduri şi comercianţi, şi să împlinească obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piaţă internă de plăţi.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global şi Visa/Plus este una dintre cele mai mari reţele de ATM-uri din lume care furnizează numerar în monedele naţionale a peste 200 de ţări.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii