BURSA | Ultima Ora

Victor Cionga este noul director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si nu Bogdan Patriniche

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-07-19 10:58

Victor Cionga (foto) a fost numit noul director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a anuntat institutia.

La începutul anului 1998, Cionga a fost numit director general adjunct la compania de brokeraj Raiffeisen Capital and Investment, iar apoi a fost promovat director general la Raiffeisen Financial Advisors (RFAR). El a condus RFAR până la începutul anului 2004, când s-a întors la Raiffeisen Capital and Investment pe postul de director general adjunct până în 2007.

În 2007, a fondat AZ Capital Advisors, un parteneriat specializat în consilierea focalizată pe fuziuni şi achizitii (M&A) devenind managing director al firmei, pe care o conduce împreună cu partenerii săi.

El a lucrat la multiple proiecte de M&A şi a participat la mai multe privatizări atât pe partea vânzătorului, cât şi pentru cumpărător, precum şi în mai multe tranzacţii din piata de capital.

Cele mai cunoscute proiecte de M&A ale sale au fost Monopoly (1999,2005), Continental Hotels (2007) şi NetCity (2011).

Proiectele principale de privatizare au fost reprezentate de oferta publica iniţială a Transelectrica (2006), Sidex şi Petrotub (2002), Siderurgica Hunedoara şi Tepro Iaşi (2003). El a participat şi la oferta publică iniţială derulată de Flamingo în 2005.

Apoi, în 2011, el a condus echipa locală a consorţiului care a intermediat oferta secundară prin care statul a vrut să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom, operaţiune care însă a eşuat.

De ce nu a venit Bogdan Patriniche?

In urma cu o luna, relata presa, "Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti i-a propus lui Bogdan Patriniche, un specialist în instrumente financiare de la Londra, să preia funcţia de director general, iar acesta a acceptat funcţia marţi după-amiază, potrivit unor surse din piaţa de capital , citate de Mediafax."

Bogdan Patriniche este director pentru finanţare structurată şi soluţii de hedging la Delphi Securities, din Londra.

În ultimele două decenii, el a lucrat în City of London, pentru Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), UBS, Ericsson, National Australia Bank, National Bank of Greece şi Calyon, înainte de a se alătura Delphi Securities, ca director cu rol executiv.

Patriniche are un master în Finanţe la London Business School şi este absolvent al Ecole Nationale D`Administration din Paris.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii