BANCI | Analiza

Viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea, i-a facut fiicei cont de economii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-07-19 21:41

Viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea, a deschis in acest an pe numele fetei sale un cont de economii in valoare de 40.000 de lei la Banca Transilvania, banca de la care el si-a facut credit ipotecar in urma cu doi ani, in valoare de aproape 600.000 de lei, pe o perioada de patru ani, pentru a-si face o casa de 132 mp in satul Pipera, orasul Voluntari, judetul Ilfov.

Voinea a mai primit un imprumut de 110.000 de euro in 2013, de la Maria Voinea, dar pe de alta parte, la randu sau si-a imprumutat sotia cu 100.000 de lei.

Voinea primeste de la BNR un salariu anual de 780.000 de lei (65.000 de lei/14.000 de euro lunar), cu care va reusi fara probleme sa-si achite imprumuturile in scurt timp iar apoi sa inceapa sa economiseasca. De exemplu, petru creditul ipotecar, el plateste o rata de aproximativ 14.000 de lei lunar, adica 170.000 de lei anual, reprezentand in jur de 20% din venitul anual incasat de la BNR.

A inceput deja cu contul de economii pentru fiica. Sa vedem insa daca viceguvernatorul BNR a ales Kid Cont de la Banca Transilvania pentru ca acolo are si el credit si cont sau daca a sondat piata si a constatat ca banca din Cluj are cea mai buna oferta.

Kid Cont de la Banca Transilvania este un cont de economii in lei sau euro, fara comision de administrare si o dobanda de 1,75% pe an la lei si 0,75% pe an la euro, la termen de un an.

Comparativ cu un depozit clasic la termen, dobanda la contul de economii pentru copii este cu o jumatate de punct mai mare la lei (la depozitul la termen de 12 luni BT plateste o dobanda de 1,25%) si cu 0,20 puncte mai mare in cazul contului de economii in euro (pentru un depozit la termen de 12 luni in euro, dobanda este 0,55% pe an).

Suma minima ce trebuie depusa este 500 lei sau 120 de euro.

Banca mai ofera o facilitate: daca nu faci retrageri pe parcursul anului si depui cel putin 500 lei/ 120 euro, beneficiezi de un bonus egal cu valoarea a 1/12 din valoarea ultimei dobanzi nete platite, fara a depasi limita de 600 lei, in contul depozitului, la data aniversarii

BRD are si ea un cont de economii pentru copii, denumit Atustart, cu o suma minima de 300 lei sau 100 euro/dolari. O facilitate este aceea ca incasarile in cont sunt gratuite, insa comisionul lunar de administrare este echivalentul a 0,8 euro.

Dobanzile la Atustart sunt 0,50% pe an la lei (cu capitalizarea dobanzii trimestrial), asadar mult mai mica decat la BT, 0,25% la euro si 0,50% la dolari.

La randul sau, Unicredit ofera contul de economii pentru copii, denumit Junior, fara comision de administrare, pentru care suma minima in cont trebuie sa fie de 300 de lei sau 100 de euro/dolari.

Unicredit plateste o dobanda de 1,30% pe an la lei si 0,30% pe an la euro si dolari, mai mare decat la BRD dar mai mica decat la BT.

CEC Bank ofera si ea un depozit pentru copii, cu o valoare de 500 lei/200 euro la constituire iar pentru depunerile ulterioare suma minima fiind de 100 lei/50 de euro.

Termenul depozitului este de 12 luni, iar dobanda se capitalizeaza anual, adica se adauga la soldul depozitului.

Dobanda oferita este de 1,25% la lei si 0,30% la euro.

Contul de economii pentru copii oferit de ING Bank este gratis, fara niciun comision de administrare, nici pentru cont nici pentru cardul atasat, inclusiv pentru retragerile de bani de la bancomate.

Nu exista nici suma minima pentru deschiderea sau mentinerea contului.

Dobanda platita de ING este de 0,7% pe an, la care se adauga un bonus de 1% pe an trimestrial, insa doar pentru sumele nou depuse, banca stimuland astfel economisirea constanta.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR oferta completa a bancilor romanesti la conturilor pentru copii

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  Banca Transilvania  CEC Bank  comisioane cont bancar  cont bancar  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii