BANCI | Ultima Ora

UniCredit Tiriac Bank administreaza active de peste 300 mil. euro ale clientilor de private banking

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-18 16:07

Valoarea activelor administrate in cadrul diviziei de private banking a UniCredit Tiriac, destinata clientilor ce investesc sume de minim 200.000 de euro, a depasit 300 de milioane de euro, fata de 270 de milioane la finalul anului precedent, a declarat, pentru Bancherul.ro, Anca Eremia (foto), Director Private Banking in cadrul UniCredit Tiriac Bank.

Ea a precizat ca divizia de private banking are acum peste 1.000 de clienti iar numarul acestora, precum si activele administrate, sunt in crestere. Majoritatea clientilor au un profil de risc conservator, ceea ce inseamna ca ei prefera randamente moderate, dar cu un grad ridicat de siguranta.

Totusi, precizeaza Anca Eremia, tot mai multi clienti sunt dispusi acum sa-si diversifice gama de investitii, odata cu scaderea dobanzilor pentru depozitele bancare sau titlurile de stat.

Banca ofera clientilor si alternativa investitiilor in actiuni sau obligatiuni, atat pe piata locala cat si pe cea internationala, precum si alte tipuri de produse de investitii. "De altfel, clientii apreciaza tot mai mult produsele inovatoare", adauga ea.

Pentru a satisface nevoile clientilor cu averi mai mari, dispusi sa investeasca cel putin 1 milion de euro, UniCredit Tiriac Bank si Schoellerbank, care face parte din acelasi grup, au incheiat un parteneriat strategic.

In jur de 50 de clienti ai UniCredit Tiriac Bank au active administrate de Schoellerbank, o banca cu profil de risc conservator, a carei deviza este "invest rather than speculate". Banca spera sa atraga in urmatoarea perioada alti "zeci" de clienti romani.

Schoellerbank este una dintre bancile cu cea mai indelungata traditie in serviciile de Private Banking din Europa, fondata in 1833, membra a UniCredit, subsidiara a UniCredit Bank Austria. Are, in acelasi timp, una dintre cele mai longevive si de succes istorii printre institutiile de Private Banking din spatiul germano-austriac, urmand o politica durabila de administrare a activelor, orientata pe termen lung.

UniCredit Tiriac Private Banking a construit la randul sau o reputatie solida si o traditie a excelentei pe piata din Romania, mizand in tot acest timp pe experienta si sustinerea entitatilor specializate din grupul UniCredit. Activitatea a demarat in 2003, sub umbrela HVB, cu servicii superioare de investitii si consultanta financiara pentru clientii cu un portofoliu bancar si investitional complex.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii