BANCI | Analiza

UniCredit Tiriac Bank a pus frana creditelor in consum in primul trimestru din 2011

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-27 21:45

UniCredit Tiriac a redus cu 24% volumul de credite de consum nou acordate prin intermediul diviziei sale specializate, UniCredit Consumer Financing, in primul trimestru al acestui an, fata de ultimele trei luni ale anului trecut.

Este vorba de cea mai mare scadere dintre bancile din zona controlate de grupul italian UniCredit.

Fata de primul trimestru al anului trecut insa, ritmul de crestere a acestor tipuri de imprumuturi, ce aduc profit ridicat bancii, fiind purtatoare de dobanzi ridicate, este cu 36% mai ridicat.

Soldul de credite de consum din portofoliul UniCredit Tiriac este de 19 milioane de euro, mai redus decat cel din Bulgaria, de 21 milioane euro.

Volumul activelor bancii s-a plasat, la finalul primului trimestru, la 19 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finalul lui martie 2011. Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 5% fata de 31 martie 2010, pana la 13,3 miliarde lei (3,2 miliarde euro), rata de crestere fiind peste media sistemului bancar. Depozitele clientilor au ajuns la 8,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro).

UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 52 milioane de lei potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS) si de 34 milioane lei potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS) in primul trimestru din 2011, in scadere cu 14%, respectiv cu 47% fata de intervalul similar al anului trecut.

Veniturile inregistrate de banca s-au ridicat la 282 milioane lei* (67 milioane de euro) in aceeasi perioada, cu 8,8% sub nivelul din primele trei luni ale lui 2010. Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 19%, iar veniturile nete din dobanzi au coborat cu 18%, afectate de volumul redus al activitatii economice, aprecierea monedei nationale si impactul modificarilor legislative.

Cheltuielile operationale au crescut cu 4% in intervalul ianuarie – martie al acestui an fata de primul trimestru din 2010, influentate de accelerarea inflatiei si de ajustarile statutare determinate de reglementarile de piata. Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 51%.

Rata solvabilitatii s-a plasat la 12,8% potrivit RAS, confortabil peste nivelul reglementat. Costul anualizat al riscului s-a temperat pana la 2,1% din valoarea portofoliului (bilantier si extra-bilantier). Ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite a crescut pana la 6%, de la 4,1% cu un an in urma.

„Desi am continuat sa crestem peste media pietei pe segmentul de creditare si alte arii de activitate prioritare pentru noi, prelungirea recesiunii, deteriorarea calitatii activelor, precum si restrangerea marjelor au continuat sa puna presiune pe veniturile bancii. Pe de alta parte, vedem semnale incurajatoare in diminuarea costului de risc, in evolutia indicatorilor macroeconomici si in dezghetarea creditului, insa ritmul de redresare va fi lent anul acesta”, a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.

Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 22,1 miliarde lei (5,4 miliarde euro) la finalul lunii martie 2011. Profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 30 milioane lei in primele trei luni ale anului, iar capitalul social s-a plasat la 2,4 miliarde lei (585 milioane euro).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii