BANCI | Ultima Ora

UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit de 51 milioane lei in trimestrul 2, dublu fata de primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-08-04 11:02

UniCredit Tiriac Bank a afisat un profit net de 75 milioane lei (17 milioane euro) in primul semestru din 2012, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 19% fata de primele sase luni din 2011. In trimestrul al doilea din 2012, profitul net a fost de 51 milioane de lei, de peste doua ori mai mare decat in primul trimestru al anului, precizeaza banca intr-un comunicat.

Veniturile totale ale bancii au fost de 591 milioane lei (134,6 milioane euro) in primul semestru, in coborare cu 1,7% fata de primele sase luni din 2011. Nivelul veniturilor a ramas confortabil, in ciuda impactului negativ al scaderii marjelor (pe fondul reducerii dobanzilor indicative la lei si valuta), al costurilor mari cu depozitele, al volumelor mai mari de depozite atrase de la clientela si al costurilor de finantare mai ridicate. In prima jumatate a anului, cheltuielile operationale au crescut cu 4% fata de perioada similara din 2012, pana la 312,7 milioane lei (71,2 milioane euro).

Provizioanele pentru credite au avut o evolutie favorabila, scazand cu 5% in aceeasi perioada de timp. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) a fost de aproape 6%, ramanand la un nivel solid in ciuda conditiilor adverse din piata, in timp ce raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 52,9%.

Activele bancii au atins 22,7 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lui iunie 2012, in crestere cu 10,8% fata de 30 iunie 2011 si in usoara coborare (-0,7%) fata de inceputul lui 2012. La jumatatea acestui an, valoarea creditelor din bilant a fost de 17,1 miliarde lei (19,3 miliarde lei incluzand imprumuturile externalizate), crescand cu 18,4% fata de 30 iunie 2011 si cu 7,2% fata de inceputul lui 2012. Astfel, portofoliul de credite al UniCredit Tiriac Bank a avansat de patru ori mai repede decat cel al intregului sistem bancar in primele sase luni din an pe fondul majorarii cu 28% a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si mijlocii* si cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie**.

Depozitele clientilor au ajuns la 11,7 miliarde lei (2,63 miliarde euro) la 30 iunie 2012, cu 29,8% peste nivelul inregistrat cu un an in urma.

In ciuda situatiei economice dificile, calitatea activelor a ramas stabila, iar costul anualizat al riscului a coborat de la 1,95% cu un an in urma la 1,62% in primul trimestru din 2012. Aceasta este dovada calitatii portofoliului UniCredit Tiriac Bank si a parteneriatului solid cu clientii bancii.

"In contextul ultimelor sase luni, piata bancara a fost afectata de o volatilitate ridicata, alimentata de turbulentele interne si de incertitudinile privind perspectivele economice globale. Cu toate acestea, performantele bancii au fost sustinute de modelul de business bazat pe cresteri echilibrate si de trecerea graduala catre lei in structura portofoliului nostru, precum si prin atragerea activa de depozite, asociata cu o buna retentie a celor deja existente in portofoliu, ramanand competitivi in acest timp din punctul de vedere al randamentelor oferite. Ne-am imbunatatit pozitia de piata atat pe zona de creditare, cat si de atragere de resurse, in ciuda diminuarii cererii. Am fost foarte atenti la pastrarea eficientei, reusind astfel sa avem o evolutie stabila, cu un nivel bun al lichiditatii si cu o marja sanatoasa de capital. In ciuda evolutiei externe negative, Fitch Ratings a reconfirmat calificativul bancii, la nivelul BBB+”, a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii