BANCI | Ultima Ora

UniCredit Tiriac a vandut obligatiuni de 550 mil. lei, pentru care plateste o dobanda de 6,35%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-06-24 13:45

UniCredit Ţiriac Bank anunta ca a încheiat cu succes emisiunea de obligaţiuni corporative în lei, deschisă la finalul  săptămânii trecute, aceasta fiind suprasubscrisă la un nivel de 110%.

Prin oferta primară de vânzare de obligaţiuni, banca a vizat o sumă totală de 500 milioane lei, suma finală
subscrisă şi alocată fiind de 550 milioane lei.

Maturitatea obligatiunilor este de 5 ani iar banca va plati o dobanda de 5,35%.

Si Banca Transilvania a emis luna trecuta obligatiuni convertibile in actiuni in valoare de 30 de milioane de euro, pentru care plateste o dobanda anuala compusa din EURIBOR la 6 luni plus o marja fixa de 6,25%, pe o perioada de 7 ani.

«Suntem foarte multumiţi de rezultatul şi de condiţiile emisiunii de obligaţiuni. În acelaşi timp, considerăm că  iniţiativa noastră reprezintă un reper important pe piaţa de capital locală şi contribuie la dezvoltarea acesteia.  În acest sens, apreciem interesul şi angajamentul dovedite de către investitorii instituţionali locali şi internaţionali», a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank, intr-un comunicat al bancii.

Emisiunea de obligaţiuni corporative în lei este prima realizată de UniCredit Ţiriac Bank, fiind aprobată de AGA băncii în data de 23 aprilie 2013, ca parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de
finanţare.

Oferta s-a închis vineri, 21 iunie 2013, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori instituţionali  locali şi internaţionali, incluzând instituţii financiare internaţionale (BERD şi IFC), fonduri aflate în  administrarea principalelor Societăţi de Administrare a Investiţiilor (SAI), fonduri de pensii, societăţi de asigurare, bănci locale şi alţi investitori.

“Intenţionăm să revenim cu noi emisiuni în piaţă în următorii ani, în funcţie de oportunităţile care vor apărea.  Ne propunem să continuăm să ne extindem activitatea în România, pe baza diversificarii surselor de finanţare, axându-ne atât pe fonduri atrase local, cât si international, precum si pe resurse furnizate de grupul  UniCredit», a adăugat Rasvan Radu.

Cuponul stabilit de bancă este de 6,35% pe an. Plata dobânzii se va realiza în datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an, scadenţa obligaţiunilor fiind 15 iunie 2018.

Obligaţiunile emise de UniCredit Ţiriac Bank vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Obligaţiunile au maturitatea de 5 ani, sunt scadente în 15 iunie 2018, nominative, sunt emise în forma dematerializată, evidenţiate prin înscriere în cont.

Intermediarul emisiunii a fost SSIF Broker, iar casa de avocatură Badea Clifford Chance a asigurat consultanţa juridică.

Tranzacţia va fi finalizată pe 25 iunie şi decontată pe 28 iunie 2013, se mai arata in comunicatul bancii.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii