BANCI | Ultima Ora

UniCredit Bank vrea sa devina intermediar financiar in cadrul schemelor de garantare ale Comisiei Europene

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-02-17 16:27

UniCredit Bank anunta ca analizează noi oportunităţi de a participa în calitate de intermediar financiar în cadrul unor scheme de garantare oferite de iniţiativele Comisiei Europene (Horizon 2020 - Programul cadru pentru cercetare şi inovare al Uniunii Europene, COSME - Programul de competitivitate pentru întreprinderi şi IMM şi SME Initiative - Iniţiativa pentru IMM), cu sau fără alocare bugetară naţională, ceea ce îi va permite să ofere clienţilor rate de dobândă şi condiţii de garanţii îmbunătăţite.

Seful bancii, Rasvan Radu, a anuntat recent, ca relatia cu fondul de garantare a creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) nu mai functioneaza asa cum ar trebui, UniCredit nefiind singura care a reclamat relatia deficitara cu fondul. (vezi aici detalii)

UniCredit Bank precizeaza intr-un comunicat ca si în perioada de programare financiară 2014 – 2020 va continua să sprijine activ companiile beneficiare de finanţări nerambursabile, acordând o importanţă specială segmentului de instrumente financiare finanţate din fonduri europene.  

Credite de 1 miliard de euro pentru proiecte europene

Volumul creditelor aprobate de către UniCredit Bank beneficiarilor de finanţări publice din fonduri nerambursabile europene a depăşit nivelul cumulat de un miliard de euro de la debutul acestei activităţi, în a doua jumătate a anului 2009, şi până la finalul anului 2015 (termenul limită de implementare a proiectelor aferente perioadei de programare financiară 2007 - 2013).

Volumul creditelor este dat de valoarea facilităţilor destinate implementării proiectelor care au beneficiat de ajutor public nerambursabil în perioada de programare 2007-2013, precum şi de facilităţile aprobate pentru emiterea de scrisori de confort.

Activitatea de susţinere a beneficiarilor de fonduri nerambursabile implică atât o gamă completă de produse de creditare destinate fiecărei componente a proiectului de investiţii (scrisoare de confort, scrisoare de garanţie bancară, credit punte, credit de investiţii, linie de TVA), cât şi servicii de consultanţă de specialitate ante şi post implementare şi monitorizarea riguroasă de către bancă a fazei de implementare a proiectului de investiţii.

Concret, prin acest pachet complex de produse şi servicii, UniCredit Bank a aprobat cofinanţarea contribuţiei private pentru un număr de aproximativ 1.400 de proiecte în cadrul tuturor programelor operaţionale destinate mediului privat.

Cea mai mare pondere a înregistrat-o sectorul industrial (Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice), cu circa 40%, urmat de agricultură (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală), cu 35%, şi de proiectele din cadrul Programului Operaţional Regional, cu 10%. Creditele punte, care au ca sursă de rambursare sumele încasate de la autorităţi, au reprezentat aproximativ 40% din volumul creditelor aprobate, înregistrând valori individuale cuprinse între 20 de mii şi 20 de milioane de euro.

Valentin Boldeiu (foto) este Coordonator Fonduri Europene in cadrul UniCredit Bank. Din 2010, face parte din echipa care a pozitionat banca in randul celor mai importanti finantatori pentru beneficiarii privati de fonduri nerambursabile. Anterior, s-a specializat in proiecte de consultanta pentru atragerea de fonduri europene, a acordat consultanta manageriala si financiara, a proiectat sisteme de costuri si strategii de eficientizare, dar si strategii de dezvoltare pe termen lung (2001 – 2007). In perioada 1997 – 2000 a lucrat ca economist in cadrul Bancii Nationale a Romaniei. Detine un MBA la Ajou University (Coreea de Sud, 2000).
Valentin Boldeiu (foto) este Coordonator Fonduri Europene in cadrul UniCredit Bank. Din 2010, face parte din echipa care a pozitionat banca in randul celor mai importanti finantatori pentru beneficiarii privati de fonduri nerambursabile. Anterior, s-a specializat in proiecte de consultanta pentru atragerea de fonduri europene, a acordat consultanta manageriala si financiara, a proiectat sisteme de costuri si strategii de eficientizare, dar si strategii de dezvoltare pe termen lung (2001 – 2007). In perioada 1997 – 2000 a lucrat ca economist in cadrul Bancii Nationale a Romaniei. Detine un MBA la Ajou University (Coreea de Sud, 2000).

“Dincolo de semnificaţia pragului valoric, ne bucură componenta calitativă a portofoliului de proiecte finanţate de UniCredit Bank. Am acoperit întreaga tipologie de beneficiari eligibili privaţi şi publici - de la întreprinderi mari şi IMM, până la autorităţi publice locale, ONG, universităţi sau institute de cercetare -, dar şi de proiecte eligibile, de la investiţii în active tangibile şi intangibile şi până la programe precum cele de pescuit sau de cooperare transfrontalieră. Am finanţat proiecte sustenabile, capabile să producă locuri de muncă, rate crescute de eficienţă, plusvaloare pentru companii şi pentru comunităţile în care acestea îşi desfăşoară activitatea – o strategie aliniată abordării băncii de a rămâne alături de clienţii săi pe termen lung, în condiţiile în care creditele de investiţii acordate au maturităţi între trei şi şapte ani”, a declarat Valentin Boldeiu, Coordonator al Departamentului pentru Fonduri Europene din cadrul UniCredit Bank.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii