BANCI | Ultima Ora

Un nou ansamblu rezidential finantat de Alpha Bank a fost scos la licitatie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-08-24 11:04

Complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucureşti, în faliment, va fi scos la licitaţie de către lichidatorul judiciar la un preţ de pornire de 4 milioane de euro, sumă care va acoperi parţial datoria de aproape 5 milioane euro pe care Alpha Bank o are de recuperat de la dezvoltatorul imobilului. Verdi Park este situat în sectorul 2, între Parcul Verdi şi Lacul Floreasca. Clădirea are 5 niveluri şi cuprinde 11 apartamente.

Alpha Bank are de recuperat bani din mai multe proiecte rezidenţiale care au intrat în insolvenţă în ultimul an, printre cele mai importante Asmita Gardens (70 de milioane de euro), Blue Tower (14 milioane euro) şi Ibiza Sol (19 milioane euro).

Toate cele 11 apartamente au suprafeţe mai mari de 92 de metri pătraţi şi costau în 2010 între 285.000 de euro şi 1,6 milioane de euro. Administratorul judiciar vrea să vândă în bloc imobilul şi terenul de 800 de metri pătraţi. Licitaţia va fi organizată pe 10 septembrie.

Firma Meridian Land, controlată de Emil Oprea, care a dezvoltat complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucureşti, a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut, pe fondul incapacităţii de a plăti dobânzile la creditele contractate.

Procedura de faliment a fost declanşată la cererea firmei Euro Insol, care este şi administratul judiciar al Hidroelectrica. La începutul anului 2010, instanţa a admis cererea Meridian Land de intrare în insolvenţă şi a desemnat ca administrator judiciar firma Dinu, Urse şi Asoc. La solicitarea creditorului majoritar, Alpha Bank, administratorul judiciar a fost înlocuit un an mai târziu cu firma Euro Insol.

La data intrării în insolvenţă, asociatul unic al Meridian Land, Emil Oprea, a declarat pentru Mediafax că măsura are ca singură cauză întârzierile firmei de construcţii la finalizarea complexului. Potrivit lui Oprea, construcţia trebuia finalizată în 14 luni, dar lucrările s-au întins pe trei ani, perioadă în care firma a fost nevoită să plătească dobânzi la credite. Complexul de apartamente a fost evaluat în 2009 de CBRE la 20 de milioane de euro, potrivit reprezentantului Meridian. Până acum nu a fost vândut niciun apartament din imobil.

Principalul creditor al complexului este Alpha Bank, care are de recuperat 4,96 milioane de euro, iar firma de construcţii Marcora Construcţii are o creanţă de 350.000 de euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii