GRAFICUL ZILEI | Dobanzi Depozite

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele populatiei in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-02-29 10:22

Bancile care-si rasplatesc cel mai bine deponentii persoane fizice sunt, in ordine: CEC Bank, Libra Internet Bank si Banca Transilvania (BT), in timp ce la polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozitele in lei sunt BRD, BCR si Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Clasamentul a luat in calcul depozitele la termen in lei constituite la ghiseu sau online, prin internet/mobile banking, din oferta celor mai mari 14 banci romanesti.

Dobanzile sunt cele standard, fara diverse conditionalitati, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii sau obtinerea unui alt produs bancar, la pachet.

Top 3 dobanzi la depozitele in lei

1. CEC Bank isi respecta traditia de casa de economii a romanilor, platind clientilor cea mai mare dobanda pentru un depozit la termen de 12 luni, de 3,5% daca banii sunt depusi la ghiseele bancii si 3,6% daca depozitul se constituite online, prin internet banking sau mobile banking.

CEC Bank are cele mai avantajoase dobanzi si la economiile pe termene mai lungi: 4%/4,10% la depozitele pe termen de 2 ani si 4,5%/4,6% la depozitele pe 3 ani.

2. A doua cea mai buna dobanda la acelasi termen o gasim la Libra Bank, de 3,25% la ghisee si 3,5% online. Libra are si cea mai avantajoasa dobanda la economiile pe termen scurt: 2%/2,25% la termen de 1 luna si 2,10%/2,35% la depozitele pe trei luni.

3. BT practica o dobanda de 3% pentru depozitele la un an si 4% pentru cele pe term mai lung, de 3 ani.

Bancile cu cele mai mici dobanzi la depozite

1. BRD plateste la depozitele pe 1 an in lei o dobanda de numai 0,95%, de peste trei ori mai mica decat cea practicata de primele sase banci cu cele mai bune dobanzi.

De altfel, BRD este singura banca la care comisioanele pentru un depozit de 10.000 de lei pe un an sunt mai mari decat dobanda, astfel ca cei care au un astfel de depozit raman in pierdere, dupa ce achita comisioanele pentru retragerea banilor si pentru administrarea contului si a serviciilor de internet banking si mobile banking.

2. BCR are dobanzi de 1,05% pentru depozitele la termen de 1 an constituite la ghisee si 1,25% pentru cele online.

3. Unicredit plateste, la acelasi termen, o dobanda de doar 0,85% pentru depozitele la ghisee si 1,85% pentru cele online.

Atentie la comisioane

Unul dintre cele mai ridicate comisioane pentru un depozit este cel de retragere a banilor de la ghiseu sau de pe card.

De exemplu, daca ai un depozit la BCR platesti 2%, minim 15 din suma retrasa la ghiseul bancii. In schimb, daca transferi banii pe card, poti sa-i retragi de la un bancomat BCR fara comision.

Sase dintre cele 14 banci nu au comisioane pentru retragerile de bani la ghisee in ziua scadenta a depozitului.

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  

Comentarii

Minciuni
Fals
Nu arătați realitatea. Cel mai bun depozit este la TBI bank , nici macar nu i-ati inclus. Iar Ing bank are 2% pe an , nu 1,7%

Vasile Coman - Bancherul.ro
depozit TBI Bank
Sfatul meu este sa fiti foarte atenti inainte de a va face un depozit la TBI Bank, pentru ca este o banca din Bulgaria, cu statut de sucursala, nesupravegheata de BNR, iar depozitele nu sunt garantate in Romania.

Ade
Tbi bank este ok la depozite
Dar sunt garantate în Bulgaria , ceea ce este ok. Am făcut deja depozite si am fost mulțumită, totul este online. Nu stiu la Cec Bank cum functioneaza depozitele online , daca plătesc vreun comision de administrare cont ..

Valeriu
Referitor TBI Bank
Dl. Coman,NU ai agreiat postarea mea din 18 oct.,deci NU ai postat-o.De ce oare? Macar meritam o explicatie,sau mergem pe principiul : Fac ce "vrea" muschii mei, Va redau cea mai concisa si cuprizatoare definitie a inteligentei:"Inteligena este ce folosesti atunci cand nu sti ce sa faci"Cred ca inteles ca asta presupune 2 conditii esntiale !Daca nu le-ai sesizat,uita definitia. Restul.......

Vasile Coman - Bancherul.ro
TBI Bank
Domnule Valeriu, comentariile pe Bancherul.ro sunt libere, nu am vazut niciun comentariu din 18 octombrie postat de dumneavoastra, de aceea va rog sa-l postati din nou.

Valeriu
Referitor TBI Bank (Postarea din 18.oct.
Dl, Coman,ma asteptam ca,raspunzand in numele"Bancherul.ro"sa nu fiti atat de evaziv in raspuns. Stiti foarte bine ca Bulgaria facind parte din UE,este obligata sa respecte Directivele UE privind depozitele bancare in situatie de faliment,deci nu se risca mai mult ca in Romania.Singura deosebire este ca vei fi despagubit in leva. Si ca fapt divers,consultand mai multe surse,am ajuns la concluzia ca TBI Bank este mult mai solida decat multe banci supravegheate de BCR,asa ca mi-am depus economiile fara teama.

Vasile Coman - Bancherul.ro
depozit la TBI Bank
Domnule Valeriu, va respect opinia si alegerea bancii. Dar simplul fapt ca in caz de faliment esti despagubit in leva, in Bulgaria, imi da de gandit inainte de a-mi pune banii intr-un cont la TBI Bank. Recomandarea mea este sa alegeti o banca romaneasca pentru economii. In privinta soliditatii TBI Bank, este exclus ca aceasta sa fie mai sigura decat bancile romanesti supravegheate de BNR - Banca Nationala a Romaniei (nu de BCR, cum ati scris dumneavoastra).

Valeriu
Depozit TBI Bank
Dl Coman,DA am scris eronat:BCR in loc BNR,dar sper ca nu ma suspectati ca am si gandit gresit (eu in general nu-mi recitesc scrisul,avand tendinta sa-l modific).Dar nu din acest motiv va raspund,ci sunt nedumerit de faptul ca insistati cu recomandarea de a prefera bancile din Romania si nu romanesti (in realitate ) asa cum afirmati dvs.Consider,ca in caz extrem (faliment) efortul depus in plus (daca si sti cum sa activezi) este acoperit cu brio de dobanda obtinuta in plus. Nu am DREPTATE?

Vasile Coman - Bancherul.ro
depozit TBI Bank
Domnule Valeriu, eu recomand pentru economii bancile romanesti, atat cele cu capital romanesc (Banca Transilvania, CEC Bank), cat si cele cu capital strain (BCR, BRD), adica cele inregistrate in Romania si supravegheate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), mai putin sucursalele bancilor straine, precum TBI Bank, care nu sunt supravegheate de BNR, iar depozitele acestora nu sunt garantate in Romania, ci in strainatate. In cazul falimentului, nu se mai pune problema "daca si sti cum sa activezi" (apropo: sti se scrie, in acest caz, cu doi ii, adica "daca si stii"), pentru ca banii raman blocati in banca pana cand autoritatea de supraveghere incepe procedurile de despagubire a deponentilor. Si s-ar putea ca aceasta inconvenienta sa coste mai mult decat dobanda.

Valeriu
Deozit TBI Bank
Dl Coman,DA,iar aveti DREPTATE,verbul "a sti" la indicativ prezent,per.a-II-a se scrie " a stii",dar pentru mine,tinand cont si de ce v-am spus anterior refritor la recitirea postarilor este ca a cauta "nod in papra".Apropo(sau preferati "apropos"),nu vreti sa-mi spuneti nimic despre preferinta mea pentru definitia "inteligentei"?Poate bancherii au nevoie de un anumit fel de inteligenta ? Legat de subiectul in cauza: -de ce credeti ca la bulgari "banii pot ramane blocati in banca" mai mult ca la romani ? Pana acum,cel putin,am dovedit ca suntem mult mai "caposi" din multe puncte de vedere (vezi macar si ultimele evolutii). De ce credeti ca bulgarii imi vor creea mai multe inconveniente(motivat,nu pareri)?.Are legatura "contravaloarea"efortului depus cu suma depusa(deci dobanda obtinuta),sau nu ?

Vasile Coman - Bancherul.ro
cat de sigura este TBI Bank?
Cat de sigura este TBI Bank? O intrebare la care va rog sa reflectati. Bancile romanesti sunt mult mai sigure si solide decat banca bulgareasca TBI Bank.

Valeriu
TBI Bank
OK.Multumes pentru conversatie si sfaturi.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Dobanzi Depozite



Dobanzile la depozitele TBI Bank, iunie 2022

Care sunt dobanzile la depozitele persoanelor fizice practicate de TBI Bank in luna iunie 2022: Depozitul simplu LEI
1 LUNA
4.80%
3 LUNI
5.30%
6 LUNI
5.80%
9 LUNI
6.30%
12 LUNI
7.80%
15 LUNI
8.05% detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele populatiei in lei

Bancile care-si rasplatesc cel mai bine deponentii persoane fizice sunt, in ordine: CEC Bank, Libra Internet Bank si Banca Transilvania (BT), in timp ce la polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozitele in lei sunt BRD, BCR si Unicredit, conform topului realizat de detalii

Topul dobanzilor de depozitele cu dobanda fixa pe 3 luni, in lei

Topul dobanzilor la depozitele pe 3 luni in lei (dobanzi fixe) pentru persoane fizice: 1. Banca Romaneasca: 5,20% 2. Alpha Bank, Bancpost: 5%

3. Banca Transilvania: 4,50% (suma minima: 100 lei) 4. BRD: 4,25% (suma minima: 1.000 lei - Denumire produs: "Depozitul 1000") 5. BCR: 4,10% (ptr sume pana la 20.000 RON inclusiv, fara a se impune o suma minima); 4,15% (intre 20.000 si 100.000); 4,20% (peste 100.000)

6. Raiffeisen Bank: 3,80% (minim 150 lei); 3,90% (minim 15.000 lei); 4,00% (minim 55.000 lei)

detalii

Dobanzi la depozite pentru firme

Topul dobanzilor de depozitele pentru firme: Dobanzi in lei, depozite pe o luna 1. Banca Carpatica: 6% 2. CEC Bank: 5% 3. BCR: 4-4,3% 4. BRD: 4% Dobanzi in euro, depozite pe o luna 1. Banca Carpatica: 3% 2. CEC Bank: 1,75% 3. BCR: 1,4-1,5% 4. BRD: detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii