BANCI | Ultima Ora

Tariceanu: Basescu nu vrea acord cu FMI pentru ca monitorizarea este stricta si e an electoral

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-29 22:51

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu nu doreşte un acord cu FMI care să prevadă şi virarea sumelor de la Fond pentru că acesta ar presupune o monitorizare foarte strictă, ori acesta este un an electoral, iar şeful statului vizează un nou mandat.

"De ce nu doreşte, după părerea mea, domnul Băsescu un acord cu FMI? Pentru că un acord care să prevadă şi virarea sumelor de la FMI ar presupune o monitorizare foarte strictă. Iar anul acesta este un an electoral şi domnul Băsescu vizează un nou mandat prezidenţial. Cu o constrângere de tip FMI, marja de manevră a domnul Băsescu în calitate de prim-minstru va fi foarte redusă", a susţinut Tăriceanu, citat de Mediafax.

El a apreciat că actualul buget, dar şi o monitorizare a FMI nu vor mai permite Guvernului să facă "o serie de jonglerii nejustificate" prin care să încerce să-şi ducă la îndeplinire o serie de promisiuni electorale.

Liderul PNL a menţionat că în problema unui acord cu FMI a observat "o clară confuzie şi contradicţie între factorii de putere actuali".

"În timp ce preşedintele Băsesecu spune ar vrea un acord cu FMI, dar banii să fie luaţi de la UE, vorbind de o sumă de 6-7 miliarde de euro, Geoană vorbeşte de 20 de miliarde, în condiţiile în care bugetul României are 51 de miliarde de euro", a spus fostul premier.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu este partizanul unui împrumut de la FMI, ci din bani europeni şi a menţionat că a anunţat Comisia Europeană că România intenţionează să contracteze un împrumut de 6-7 miliarde euro, sub supravegherea Fondului.

"Avem nevoie de la FMI de un acord de supraveghere", a explicat preşedintele, precizând că UE nu dispune de un astfel de mecanism pentru a verifica gestionarea banilor împrumutaţi statelor membre.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri seară, la B1TV, că România are nevoie, în luna mai, de circa 20 de miliarde de euro pentru finanţarea deficitului, el vorbind, totodată, de un împrumut posibil de la FMI de 6 sau 7 miliarde de euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii