BANCI | Ultima Ora

Summer Job BCR: primul proiect de internship platit adresat elevilor de liceu din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-09-07 17:05

60 de liceeni și aproape 150 de studenți au participat la programele de internship remunerate desfășurate de Banca Comercială Română (BCR) în lunile iulie și august ale acestui an, anunta banca intr-un comunicat.

Programul Summer Job în BCR este singurul program de internship salarizat, pentru liceeni desfășurat în România și este deja la ediția a doua.

Programul Lear@BCR, internship plătit pentru studenți, este deja la ediția a șasea, cu peste 500 de participanți până în prezent

“Această experiență a venit la un moment oportun când încă ne putem schimba planurile de viitor fără să fim nevoiți să renunțăm la o facultate deja începută. Scopul taskurilor a fost să ne dezvolte nouă anumite abilități necesare unei eventuale angajări într-un domeniu economic, ba chiar și premiile au fost condimentate doar ca să ne mărească gradul de implicare. A fost o lecție pe care sunt foarte bucuros că am învățat-o” a declarat Andrei Alexandru Negoita, elev participant in programul Summer Job in Ploiesti.

“Pentru mine programul Learn@BCR îmbracă forma unui income statement: VENITURI (atmosfera primitoare din birou, schimbul pozitiv de energie “intelectuală” dintre colegi, task-uri ce implicau atât responsabilitate cât şi creativitate, informaţiile din culisele băncii, aptitudinile necesare unui mediu economic) minus CHELTUIELI (alarma de dimineaţă). Rezultatul acestei experienţe este PROFIT emoţional, pe care îl voi investi mai departe în cariera mea pe care mi-o doresc in domeniul financiar-bancar“, a declarat Alexandra Olteanu, studenta, care a participat in programul Learn@BCR.

În cadrul celor două programe atât liceenii cât și studenții au fost rugați să realizeze studii ad-hoc pe teme de comportament financiar și formare profesioanala printre tinerii de vârsta lor. Au adunat astfel raspunsuri de la aproximativ 500 de liceeni și 200 de studenți.

Atât liceenii, cât şi studenţii consideră că un comportament financiar demn de urmat este cel care echilibrează cheltuielile cu veniturile, reuşind să economisească şi să investească eficient în acelaşi timp. 36 % dintre respondenţi au un model financiar printre membrii familiei, mama fiind persoana cea mai de încredere. Dintre persoanele publice, cea mai mare pondere au avut Bill Gates, Mugur Isărescu şi Ion Ţiriac. Alte modele întâlnite în rândul tinerilor care se regăsesc în sondajul realizat de BCR sunt: Donald Trump, Steve Jobs, Mark Zuckerberg.

De asemenea, 73% au declarat ca tin evidenta banilor – au un buget de venituri si cheltuieli. Motivele principale invocate sunt necesitatea gestionarii eficiente, controlul mai bun si dificultatea in a obtine banii. 65% dintre respondenti au declarat ca economisesc bani pentru acoperirea cheltuielilor mai mari legate de facultate sau excursii.

Conform studiului, liceenii cheltuie banii in principal pe haine, iesiri in oras, mancare si carti.

Primul salariu, în viziunea a 48 % dintre tinerii români, va fi sub 1000 RON. 19% dintre respondenţi sunt mai optimişti, sperând ca pe primul fluturaş de salariu va figura o sumă mai mare 2000 RON.

In ceea ce priveste pregatireea profesonala, 62 % dintre respondenti consideră că pregătirea practică este cea mai eficienta modalitate de invatare. Doar 16% acordă un rol important în dezvoltarea lor personală şi profesioanală îndrumării primite din partea mentorilor, iar 22% pun un accent mai mare pe pregătirea teoretică, oferita de scoala.

78% dintre tinerii particpanti la sondaj şi-au făcut un plan de carieră, domeniile de interes cu cea mai mare pondere fiind cel financiar-bancar, IT şi marketing.

Intrebati despre valorilor lor, tinerii romani spun ca ii definesc in principal libertatea, înclinaţia spre distracţie şi creativitatea. La polul opus se află valorile percepute ca fiind specifice tinerilor români de acum 20 ani: responsabilitate, comportament civilizat şi spirit de echipă.

Summer Job BCR - FACT SHEET

Summer Job, aflat în acest an la a doua ediţie, este o competiţie de educaţie financiară adresată liceenilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. Acesta este primul proiect de internship plătit adresat elevilor de liceu din România, anul acesta având şi o componentă adresată copiilor angajaţilor.

Scopul este de a le oferi prima experienţă de lucru într-o companie prin care învaţă noţiuni financiare prin practică, cu sprijinul unor mentori, angajaţi ai băncii.
Numărul de participanţi: 60 elevi: în Bucureşti, dar şi în celelalte oraşe ale ţării
Perioada de desfăşurare: 2 luni: iulie-august 2012

Feedback elevi:

“Taskurile saptamanale mi-au testat diferite capacitati cum ar fi munca in echipa, capacitatea de a convinge oamenii sau capacitatea de a compara si prezenta diferite produse bancare. Programul Summer Job a fost experienta pe care nu o voi putea uita niciodata, o experienta in urma careia am realizat ce vreau cu adevarat sa fac in viata, adica sa lucrez intr-o banca si sper ca acest program va fi o rampa de lansare spre o cariera de succes.” Ghira Bogdan Florin, Colegiul Economic Transilvania, Tirgu Mureş

“Pe toata durata acestor doua luni de internship,am vazut cat de mult se ajuta angajatii BCR intre ei. Am inteles cum se lucreaza intr-o sucursala si am invatat ca munca in echipa este cruciala in orice domeniu. Am inteles mult mai bine domeniul bancar romanesc si experienta mi-a oferit noi puncte de vedere fata de ce facultate vreau sa urmez si ce vreau sa fac dupa absolvire.” Rareş Petru Achiriloaie, Braşov

“Prin programul BCR Summer job am devenit mai serios , responsabil si am avut ocazia de a fi in mijlocul specialistilor bancari, printre oameni deosebiti cu o putere de munca de invidiat. Calitatile dobandite au fost: Buna dispozitie, Cooperare, Rapiditate, Stabilitate.” Cristescu Madalin Alexandru, Bucureşti


Comentarii

Maria
internship
Chiar dezamagitor... de la lipsa de comunicare din companie pana la atitudinea superioara si aroganta fata de studenti.. toate acestea necesita imbunatatiri majore. Nu va ajuta cu nimic sincer aceasta experienta..



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii