BANCI | Ultima Ora

SUA ar putea garanta integral depozitele si datoriile bancare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-10 13:23

Statele Unite analizează două măsuri fără precedent pentru susţinerea pieţelor financiare, respectiv garantarea tuturor datoriilor pe care le au băncile şi asigurarea integrală a depozitelor constituite la băncile americane, potrivit Wall Street Journal.

Cele două măsuri ar reprezenta cea mai puternică intervenţie a statului american în sistemul financiar.

Liderii economici ai G7se vor reuni vineri la Washington pentru a discuta o propunere a Marii Britanii de a acorda garanţii guvernamentale băncilor care angajează credite.

Potrivit New York Times, oficialii americani şi britanici s-ar putea înţelege asupra unui program care să pună capăt haosului din sistemul financiar, care implică infuzii de fonduri guvernamentale în bănci, în schimbul unor participaţii majoritare şi garanţii de rambursare a unor împrumuturi, transmite Reuters.

Propunerea britanicilor are sprijinul Wall Street şi este analizată atent de oficialii SUA, potrivit celor două publicaţii.

Wall Street Journal scrie că purtătorul de cuvânt al Casei ALbe, Tony Fratto, a declarat că Statele Unite "evaluează ideea şi o discută cu partenerii britanici".

La rândul său, secretarul pentru afaceri externe al Trezoreriei SUA a afirmat pentru New York Times că "oportunităţile de cooperare s-au îmbunătăţit la o asemenea anvergură a crizei", iar cele două ţări "trebuie să promoveze şi pună accent pe aceste idei comune".

Deşi secretarul general al Trezoreriei, Henry Paulson, s-a arătat împotriva preluării de participaţii majoritare la bănci, oficialii din subordinea sa consideră că evenimentele din ultimele săptămâni l-ar putea determina pe Paulson să-şi schimbe opinia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii