BANCI | Analiza

Studiu privind perspectivele pietei Bauspar din Romania: 1,1 milioane de romani sunt interesati sa devina clienti ai sistemului de economisire-creditare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-22 14:30

Volumul de afaceri prognozat pentru sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ din România, în următoarele 12 luni, poate depăşi 3 miliarde EURO iar totalul depozitelor pe care clienţii Bauspar se preconizează să le constituie se apropie de 1,5 miliarde EURO, reiese din studiul „Perspectivele pietei Bauspar din România în 2012” realizat de către IRSOP pentru BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL).

(VEZI studiul in documentul atasat)

Conform sondajului IRSOP, circa 1,1 milioane de români sunt interesaţi să devină clienţi ai sistemului de economisire-creditare în următoarele 12 luni, iar dintre aceştia proiecţia realizabilă este de 264.000 clienţi pe partea de creditare, cu o sumă medie necesară estimată de aceştia pentru proiectele de îmbunătăţire locativă de 14.237 EURO.

„Sistemul de economisire-creditare devine din ce în ce mai cunoscut în rândul românilor iar acest lucru se vede în numărul de clienţi care este în creştere, de la lună la lună. Studiul IRSOP ne arată că circa 1,1 milioane de români sunt interesaţi de sistemul Bauspar şi de avantajele pe care le oferă acesta. Din estimările noastre reiese faptul că aproape 80.000 de clienţi vor accesa credite locative în următorul an”, a declarat Dr. Carmen Schuster, Vice-Preşedinte, BCR Banca Pentru Locuinţe.

Sondajul arată că circa 4,7 milioane de români doresc să facă îmbunătăţiri locative în următorii 5 ani, iar dintre aceştia peste 2,6 milioane îşi propun să realizeze aceste investiţii în următoarele 12 luni. În topul celor mai urgente îmbunătăţiri locative se află renovarea locuinţei, izolarea termică şi schimbarea instalaţiilor sanitare/electrice.

„Am rămas plăcut surprinşi să vedem impactul pe care îl are sistemul Bauspar în rândul românilor. Aceştia îl văd ca o soluţie facilă, la îndemână pentru rezolvarea nevoilor stringente privind problemele locative. Studiul ne arată că românii doresc rezolvarea problemelor locative atât prin economisire, cât şi prin creditare”, a precizat Dr. Carmen Schuster, Vice-Preşedinte, BCR Banca Pentru Locuinţe.

Peste 2,6 milioane de români (mediul urban) economisesc în mod frecvent sau ocazional, suma medie lunară economisită crescând cu 30% faţă de 2011, până la 116 EURO. 49% dintre cei care economisesc sunt dispuşi să folosească sumele acumulate pentru finanţarea îmbunătăţirilor locative prin sistemul de economisire-creditare.

„Sistemul Bauspar devine din ce în ce mai atractiv prin beneficiile cumulate ale etapelor sale, respectiv prin câştigurile obţinute în faza de economisire, dar şi de posibilitatea de a obţine un credit avantajos, în lei, cu dobândă mică şi fixă pe toată perioada derulării sale. Sistemul este foarte stabil, nu este afectat de riscul valutar, dobânzile nu fluctuează, ratele creditului sunt fixe pe toată perioada contractului, ceea ce constituie avantaje majore pentru românii care îşi fac planuri pe termen mai lung pentru îmbunătăţirea confortului locativ”, a adaugat Dr. Carmen Schuster, Vice-Preşedinte, BCR Banca Pentru Locuinţe.

BCR BpL a ajuns la 286.000 contracte semnate

Perspectivele pieţei de economisire-creditare sunt încurajatoare, pe parcursul anului în curs numărul clienţilor şi volumul sumelor contractate crescând progresiv de la lună la lună. Astfel, în luna septembrie a.c. BCR BpL a ajuns la 286.000 contracte semnate iar valoarea acestor contracte atingea nivelul de aproximativ 10 miliarde de lei. (Vezi graficul).

Valoarea depozitelor atrase de BCR BpL a crescut de la o lună la alta, apropiindu-se de 1,1 miliarde lei. Totodata, volumul creditelor acordate de BCR BpL a crescut într-un ritm susţinut, cu valori ce variază între 25% şi 30% lunar, ajungând la valoarea de peste 27 milioane lei.

BCR BpL acordă finanţari in lei pentru investiţii în domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ. În plus, clienţii nu plătesc nici un comision la acordarea creditului, BCR Banca pentru Locuinţe oferind numai produse cu 0 (zero) comision de analiză a creditului.

Astfel, prin BCR Banca pentru Locuinţe, clienţii pot accesa imediat un credit anticipat, in lei, cu destinaţie locativă cu o dobândă fixă de 8% pe an, pe toata perioada până la transformarea acestuia într-un credit locativ (in lei), cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an.

Clienţii care doresc să îşi cumpere o locuinţă sau un teren, să îşi renoveze, să îşi modernizeze sau să îşi reabiliteze termic locuinţele, au economisit suma minimă necesară pentru obţinerea unui credit locativ, dar nu au vechimea necesara pentru a ajunge la repartizarea contractelor de economisire-creditare, pot sa opteze pentru un credit intermediar – de asemenea in lei, credit tip punte, cu dobândă fixă de doar 7% pe an. Când clientul întruneşte condiţiile de vechime necesare repartizării contractului de economisire-creditare, creditul intermediar se transforma în credit locativ (in lei), cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an pe toata perioada contractului.

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinţe sunt prima garantată de stat acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă, dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului şi nu în ultimul rând siguranţa depunerilor – garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării precum şi îmbunătăţirea fondului locativ.

BCR Banca pentru Locuinţe acordă finanţari in lei pentru investiţii în domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ. Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



A aparut o noua platforma de investitii in criptomonede pentru fraude online: Aspect Markets

Cititorii ne-au sesizat ca exista pe internet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online. Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent, la adresa de internet https://aspectmarkets.pro (vezi foto), detalii

BRD Finance s-a inchis pe tacute

BRD Finance, IFN-ul pentru credite de consum si carduri detinut de banca BRD Societe Generale, a fost inchis si a intrat in procedura de lichidare, conform unui anunt de pe site-ul acesteia (vezi foto). BRD nu a anuntat inchiderea IFN-ului, singurele informatii existente fiind detalii

Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii