Stirile economice ale zilei, despre National Bank of Greece (NBG), Orange, Microsoft, Nokia, Daimler
Autor: Bancherul.ro
2014-10-23 16:09
* Economia României își continuă ritmul de creștere și ar putea avea un avans de 2,8% — 3% în acest an, a declarat, joi, ministrul Economiei, Constantin Niță, în cadrul unui forum de afaceri. "Am încredere în economia românească. După o creștere de 2,6% la finalul trimestrului al doilea, nu văd de ce, la finalul anului, să nu ne ducem la 2,8%-3%. Eu sper că așa va fi. Nu am avut niciun semnal că nu se va menține acest ritm", a spus ministrul.
* Noua lege a piețelor, prin care adevărații producători agricoli vor avea acces la 40% din spațiile de comercializare din piețe, iar consumatorii vor ști că produsele achiziționate sunt certificate, va fi funcțională până la finele lunii noiembrie, a declarat, joi, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu.
* Măsura prin care marii consumatori de energie vor fi exceptați de la plata unei părți a certificatelor verzi va fi aplicată de la 1 decembrie, a declarat, joi, ministrul Economiei, Constantin Niță, în cadrul unui forum de afaceri. "Am susținut la Bruxelles că prețul energiei este prea mare și, dacă nu va scădea, produsele din UE nu vor mai fi competitive în față unora din SUA sau China. De la 1 decembrie, industria mare consumatoare de energie va beneficia de aceste avantaje", a explicat Niță.
* Depozitele în lei ale gospodăriilor populației s-au diminuat în septembrie cu 0,2% față de luna precedentă, ajungând la 81,184 miliarde lei, iar cele în valută au crescut cu 0,5%, depășind 50,153 miliarde lei, conform datelor centralizate de Banca Națională a României. Comparativ cu perioada similară din 2013, depozitele în lei au urcat cu 4,9% (3,3% în termeni reali), iar cele în valută cu 2,2% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populației s-au majorat cu 3,3%).
* Orange România a înregistrat venituri totale de 227,4 milioane de euro, în trimestrul al treilea, în creștere cu 3,4% față de aceeași perioadă din 2013, excluzând impactul reducerii tarifelor de interconectare, a anunțat, joi, compania. De la începutul anului, veniturile operatorului telecom au totalizat 675,7 milioane de euro. La data de 30 septembrie 2014, compania avea 10.514.000 de clienți, cu aproximativ 131.000 mai mulți decât cu un an în urmă.
* Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a raportat, în primele nouă luni ale anului, un trafic aerian de aproape 6,32 milioane de pasageri, cu 7,7% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul mișcărilor de aeronave a ajuns la 77.190, în creștere cu 5,7%. "Pe cele două aeroporturi ale Capitalei — Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu — s-a înregistrat un trafic aerian de 6.315.511 de pasageri și 77.190 mișcări de aeronave, în primele nouă luni ale acestui an. Numărul pasagerilor care au tranzitat cele două aeroporturi din București în primele trei trimestre din 2014 a înregistrat o creștere de 7,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, confirmând astfel premisele atingerii pragului de opt milioane de pasageri în întreg anul 2014", potrivit unui comunicat al companiei, remis joi AGERPRES.
* Datoria guvernamentală a României se situa, la finele trimestrului doi din 2014, la 248,306 miliarde de lei, sau 38,5% din PIB, aproape la jumătate din media de 87% din PIB înregistrată la nivelul Uniunii Europene (UE28) și nivelul de 92,7% din PIB consemnat în zona euro (EA18), potrivit unui raport publicat, joi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat). De altfel, România a înregistrat, în perioada aprilie — iunie 2014, una dintre cele mai mici datorii guvernamentale din UE, fiind devansată doar de Estonia (10,5% din PIB) și Luxemburg (23,1% din PIB).
* Salariul mediu brut în mediul privat a crescut cu 8% în județul Timiș în 2014, aproape dublu față de media națională de creștere a salariilor (4,1%), potrivit ediției din acest an a studiului salarial și de beneficii PayWell România, realizat de PwC România. În același timp, salariul mediu brut a crescut în București, conform studiului, cu aproximativ 3,4%, în vreme ce pentru județele din Transilvania, Muntenia și estul României, acesta a rămas la același nivel cu cel raportat în anul precedent.
* Peste 100 de companii din industria auto și-au deschis, joi, standurile la Salonul Auto București & Accesorii /SAB&A/ 2014, iar 23 de mărci de automobile vot fi expuse, timp de 11 zile, la evenimentul organizat de Premium Expo, în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile /APIA/. Potrivit organizatorilor, cele mai importante mărci și accesorii auto sunt expuse pe o suprafață de 21.000 de metri pătrați, în creștere cu 20% față de ediția din 2013. Expoziția are loc atât în interiorul halelor de la Romaero, cât și în exterior. Importatorii și distribuitorii auto aduc la București 200 de modele de autoturisme și 40 de modele de utilitare.
* Bursa de Valori București /BVB/ a deschis, joi, în scădere, iar indicele de referință BET înregistra o depreciere de 0,09%, după un sfert de oră de la deschiderea sesiunii de tranzacționare. Piața de acțiuni înregistra un rulaj de 307.550 lei, iar cele mai lichide acțiuni erau Fondul Proprietatea și Erste Group Bank.
* Interesul candidaților în ceea ce privește piața online a muncii se îndreaptă mai degrabă către zona vânzărilor, a marketingului, a recrutărilor și a joburilor din domeniul administrativ, în ciuda faptului că domeniul IT predomină, însă este la mare distanță de echilibru, atunci când se pun în balanță cererea și ofertă, conform unui studiu realizat pe o perioadă de șapte luni de specialiștii unui site de joburi.
* Soldul creditului neguvernamental acordat de instituțiile de credit a scăzut în septembrie 2014 cu 0,2% (0,3% în termeni reali) față de luna precedentă, până la nivelul de 213,069 miliarde lei, informează Banca Națională a României. 'Creditul în lei a crescut cu 0,6% (0,4% în termeni reali), în timp ce creditul în valută exprimat în lei s-a diminuat cu 0,8% (exprimat în euro, creditul în valută a scăzut cu 0,8%). La 30 septembrie 2014, creditul neguvernamental a înregistrat o reducere de 4,5% (5,9% în termeni reali) față de 30 septembrie 2013, pe seama majorării cu 7,6% a componentei în lei (5,9% în termeni reali) și a diminuării cu 12% a componentei în valută exprimată în lei (exprimat în euro, creditul în valută s-a redus cu 11%)', se arată într-un comunicat al băncii.
* Compania Electromagnetica a intrat recent pe noi piețe externe și vizează extinderea exporturilor de sisteme de iluminat cu LED în Maroc, Franța, Spania, Germania, Columbia, a declarat, joi, directorul general al companiei, Eugen Scheușan, la simpozionul 'Lumina LED 2014'. Electromagnetica este cel mai mare producător român de echipamente de iluminat cu LED și exportă aceste produse în Italia, Grecia, Bulgaria, Serbia, valoarea exporturilor în 2014 fiind de câteva sute de mii de euro, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al companiei.
* Plafonul alocat programului "Prima Casă" s-a majorat, astfel că încă 5.000 de potențiali beneficiari pot accesa credite până la sfârșitul anului 2014, a informat, joi, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). În această perioadă, programul "Prima Casă' a cunoscut o creștere peste așteptări a numărului de solicitări, mai multe bănci partenere raportând epuizarea plafonului alocat, chiar și în urma suplimentării acordate în luna septembrie a acestui an, cu 500 de milioane de lei.
* Capitala este singurul mare oraș al țării în care locuințele amplasate în blocuri noi au continuat să se ieftinească în 2014, acestea consemnând un recul de 5,3% la nouă luni, de la 1.184 la 1.121 euro pe metru pătrat, conform analizei unui portal de imobiliare, remisă joi AGERPRES. Unitățile locative din blocurile vechi au înregistrat, însă, un avans de 2,6%, de la 982 la 1.008 euro/mp.
* Un sfert dintre consumatorii români declară că nu au primit niciodată un serviciu de calitate superioară, conform analizei "Experiența serviciilor superioare", realizată de Customer Focus și EY, dată joi publicității. Cele mai importante patru atribute ale unui serviciu de calitate superioară pentru consumatorii români sunt rapiditatea cu care este livrat serviciul, politețea celui cu care se intră în contact la achiziționarea serviciului și livrarea acestuia, posibilitatea de a alege dintre mai multe opțiuni și beneficiile suplimentare oferite în cadrul aceluiași serviciu, conform analizei citate.
* Societatea de Administrare a Participațiilor Statului în Energie are prevăzute pentru 2014 venituri de 3,44 milioane lei și cheltuieli de patru ori mai mari, de 14,796 milioane lei. Conform bugetului de venituri și cheltuieli al companiei, publicat în Monitorul Oficial, societatea ar urma să încheie anul acesta cu pierderi de 11,356 milioane lei. Cheltuielile cu personalul sunt estimate la 3,425 milioane lei, din care 1,197 milioane lei cheltuieli de natură salarială.
* Prestatorii de servicii de plată din România nu sunt obligați, în prezent, să respecte standardele zonei unice de plăți europene (SEPA), data limită de implementare a reglementărilor UE pentru țările non-euro fiind 31 octombrie 2016, a declarat, joi, Denisa Iatan, expert în Direcția de Stabilitate Financiară din Banca Națională. 'SEPA stabilește ca dată unică de migrare la astfel de standarde pentru zona euro luna august 2014, dar prevede o excepție pentru statele care nu au aderat încă la zona euro, acestea urmând să se supună în mod obligatoriu prevederilor regulamentului începând cu 31 octombrie 2016. Prestatorii de servicii de plată din România nu sunt obligați să respecte standardele SEPA. În ceea ce privește aderarea Trezoreriei la SEPA sau implicarea Trezoreriei în operațiunile de tip SEPA nu am date și informații suplimentare', a spus Iatan, care a participat la o conferință privind plățile mobile.
* Hidrologii au emis, pentru următoarele 48 de ore, Cod Galben de inundații pentru râuri din județele Timiș, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Dolj, Argeș, Sibiu, Vâlcea și Dâmbovița și Cod Portocaliu pentru râuri din județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj și Vâlcea, a anunțat, joi, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA). Conform hidrologilor, în acest interval, se previzionează creșteri importante de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție și de inundație.
* Consumul de gaze naturale în România a totalizat 69,738 milioane MWh în primul semestru din 2014, în scădere cu 4,73% față de cel din perioada similară a anului trecut, care s-a ridicat la circa 73,201 milioane MWh, conform unui raport al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Producția internă de gaze naturale ce intră în consum a reprezentat, în iunie 2014, 93,36% din totalul surselor. Primii doi producători (Romgaz și Petrom) au acoperit 96,84% din această sursă.
* Nivelul lichidităților National Bank of Greece (NBG) este solid, iar cu datele existente putem "dormi buștean", a afirmat șeful băncii elene, Alexandros Tourkolias, cu doar câteva zile înaintea publicării rezultatelor testelor de stres derulate de Banca Central Europeană, transmite site-ul greekreporter.com. Declarația lui Alexandros Tourkolias vine după ce, miercuri, agenția EFE anunța că trei instituții din Grecia (Alpha Bank, Piraeus Bank și Eurobank), trei din Italia (Banco Popolare, Monte dei Paschi și Banca Popolare di Milano), Millennium BCP (Portugalia), Dexia (Belgia), două bănci din Austria și un grup bancar cipriot nu vor trece testele de stres.
* Grupul petrolier francez Total l-a numit în funcția de director general pe Patrick Pouyanne, șef al diviziei de rafinare, iar în funcția de președinte pe Thierry Desmarest, fost director general al grupului petrolier francez, transmite BBC. Decizia Comitetului de conducere vine după ce, luni, președintele director general Christophe de Margerie a decedat într-un accident de avion produs pe aeroportul moscovit Vnukovo. Consiliul a decis că funcțiile de director general și de președinte vor fi divizate temporar.
* Microsoft va abandona numele brandului Nokia de pe noile smartphone-uri, la mai puțin de un an de când a preluat operațiunile de producție de telefoane mobile și servicii ale Nokia Oyj, pentru 5,4 miliarde de euro (7,5 miliarde de dolari), transmite BBC. Noile telefoane mobile inteligente Nokia Lumia vor fi cunoscute ca Microsoft Lumia, a anunțat gigantul american. Restul operațiunilor Nokia, care nu sunt deținute de compania americană, își vor păstra numele Nokia.
* Cel mai mare grup de telecomunicații din Franța, Orange, a raportat pentru trimestrul trei din 2014 venituri peste așteptările analiștilor și a anunțat că-și va îndeplini ținta de profitabilitate pe acest an, transmit Bloomberg și Reuters. În perioada iulie-septembrie 2013, vânzările au înregistrat un declin de 3,5%, la 9,81 miliarde de euro (12,4 miliarde de dolari), în timp ce profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) a scăzut cu 3,6%, la 3,25 miliarde de euro, analiștii estimând un câștig de 3,27 miliarde de euro la venituri de 9,71 miliarde de euro.
* Grupul german Daimler AG a raportat o creștere de 21% a profitului operațional în trimestrul trei din 2014, după ce livrările modelului de vârf Mercedes-Benz S-Class au fost mai mult decât duble, transmit Bloomberg și Reuters. În perioada iulie-septembrie 2013, profitul operațional a urcat la 2,79 miliarde de euro (3,53 miliarde de dolari), de la 2,3 miliarde de euro în trimestrul trei din 2013, în timp ce analiștii estimau un câștig de 2,56 miliarde de euro.
* Rata șomajului în Spania a scăzut în trimestrul trei din 2014 la cel mai redus nivel înregistrat începând de la sfârșitul lui 2011, deoarece ritmul de creștere al economiei este acum unul dintre cele mai rapide din zona euro, transmite Bloomberg. În perioada iulie-septembrie 2014, rata șomajului a scăzut la 23,7%, de la 24,5% în precedentele trei luni, a anunțat joi Institutul Național de Statistică (INE) de la Madrid, în timp ce analiștii se așteptau la 24,1%. AGERPRES
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Revista presei
Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din Arad, conform informatiilor publicate in presa, care precizeaza ca tranzactia a fost aprobata de Banca detalii
NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2 de pensii intr-o firma germana, Wirecard, un procesator de plati prezent si in Romania, care a fost prins cu o frauda detalii
BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia, prin intermediul unor firme din Ghimpati, judetul Giurgiu, care si-au deschis conturi la bancile romanesti, probabil cu detalii
In cel hal a ajuns Capital.ro! Un biet site de fake news (clickbait) promovat chiar de Google, desi e conflict de interese
Odata o revista de afaceri de calitate, pe vremea cand era detinuta de grupul de presa Ringier, Capital, cumparata in 2011, impreuna cu Evenimentul Zilei, de Dan Andronic, fiul celebrului caricaturist Adrian Andronic, a ajuns acum un biet site de "clickbait", adica de titluri inselatoare si detalii
- Caz incredibil la BRD: angajatii s-au autodenuntat pentru ca dadeau mita functionarilor statului de la CNAS
- Leumi Bank a fost cumparata de First Bank
- Ministrul Finantelor spune ca s-a ajuns la un consens cu bancile privind taxa pe active: aceasta va fi modificata si nu va mai fi legata de ROBOR
- Doi angati ai BRD au furat din banca 2 milioane de lei
- Consiliul Concurentei actioneaza la comanda politica in cazul ROBOR
- Seful PSD cere Guvernului sa ia masuri impotriva bancilor, acuzate ca fac profituri mari dar nu dau suficiente credite
- Vodafone a pierdut 300.000 de clienti
- Salariul minim brut creste de la 1.450 lei la 1.900 lei din 1 ianuarie 2018
- Bancile vor putea face plati instant din 2018
- Retea de camatarie cu un executor judecatoresc si un membru al trupei Vunk, anihilata de DIICOT
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- Inflația anuală a crescut marginal
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice în PIB
- România, tot prima în UE la inflația anuală, dar decalajul s-a redus
- Exporturile lunare în august, la cel mai redus nivel din ultimul an
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
- Prețurile industriale - scădere în august dar indicele anual a continuat să crească
- România, pe locul 4 în UE la scăderea prețurilor agricole
- Industria prelucrătoare, evoluție neconvingătoare pe luna iulie 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
LOAN OFFER
Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii
-
Bancnote vechi
Numar de ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii