BANCI | Ultima Ora

Eximbank incepe procesul de preluare a Bancii Romanesti: banca isi pastreaza numele si va fi condusa de Lucian Anghel

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-12-30 18:40

Banca Romaneasca a convocat in luna ianuarie 2020 Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) in care se va aproba preluarea bancii grecesti de catre Eximbank, pastrarea numelui bancii, "Banca Romaneasca" - ceea ce inseamna ca va functiona independent de Eximbank si nu va fuziona cu aceasta - si numirea unei noi conduceri, in frunte cu Lucian Anghel.

Eximbank nu a publicat nicio informatie privind preluarea Bancii Romanesti, nici intr-un anunt, nici printr-un convocator AGA. Statutul bancii nu prevede dezvaluirea deciziilor AGA, ca la restul bancilor private. 

Pe de alta parte, Eximbank a initiat procesul de preluare a Bancii Romanesti, dupa aprobarea tranzactiei de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), insa in lipsa unui acord public din partea noului ministru al Finantelor Publice, Florin Citu, care spunea ca tranzactia va fi analizata, dar si al noului premier, Ludovic Orban, care si-a exprimat indoiala cu privire la oportunitatea ca Eximbank, care are ca scop sustinerea firmelor romanesti, sa cumpere o banca universala.

Bancherul.ro si-a exprimat insa opinia ca tranzactia este binevenita, pentru ca astfel statul roman isi intareste pozitia din sistemul bancar, in detrimentul statului ungar, care controleaza OTP Bank, cea care intentiona sa cumpere Banca Romaneasca, dar s-a izbit de refuzul BNR.

In AGA din ianuarie urmeaza sa se stabileasca mentinerea numelui bancii - Banca Romaneasca - fireste fara mentiunea din prezent, "Membra a Grupului National Bank of Greece", precum si noua conducere, formata dintr-un Consiliu de Administratie, compus din cinci mebri, si un Comitet Executiv.

Noul Consiliu de Administratie la Banca Romaneasca este format din:

- Traian Halalai, actualul sef al Eximbank, anterior la Banca Romaneasca;

- Lucian Anghel, fostul economist-sef al BCR, presedinte la BCR Pensii, apoi la BCR Banca pentru Locuinte si Bursa de Valori Bucuresti (BVB);

- Oana Lucia Ilie, fost director de retea la OTP Bank

- Lidia Stan, director financiar si operatiuni la Eximbank, anterior la Banca Romaneasca

- Doru Bebe Bulata, consilierul sefului Eximbank si membru in conducerea Transfond, fost director de conformitate la BCR.

Conducerea executiva propusa la Banca Romaneasca este formata, deocamdata, din doua persoane: Lucian Anghel - director general - si Oana Lucia Ilie - director general adjunct.

Valoarea tranzactiei este ascunsa, aceasta putand fi foarte profitabila pentru Eximbank

Eximbank a anuntat preluarea Bancii Romanesti in iunie 2019, fara sa precizeze pretul de achizitie. In schimb, in anuntul bancii-mama a Bancii Romanesti, National Bank of Greece (NBG), se mentioneaza ca aceasta va incasa din tranzactie circa 314 milioane euro.

Banca Romaneasca avea la finalul lui 2018 active in valoare de 6,766 miliarde lei (in jur de 1,4 miliarde euro), un capital propriu in valoare de 641 milioane lei (135 milioane euro) si a obtinut un profit net de 37 milioane lei, pierderea reportata de banca din anii anteriori fiind de 253 milioane lei.

Capitalul social se ridica anul trecut la 835 milioane lei (175 milioane euro), insa in noul Act Constitutiv care urmeaza sa se aprobe la inceputul lui 2020, capitalul social se va diminua la 748 milioane lei.

Banca avea si imprumuturi subordonate de la banca-mama din Grecia in valoare de 303 milioane lei (63 milioane euro), precum si linii de credit in valoare de 1,5 miliarde lei (315 milioane euro), asadar totul datoriilor de rambursat catre banca-mama se ridica la 378 milioane euro.

Banca Romaneasca a rambursat, insa, bancii-mama din Grecia, NBG, inainte de a semna tranzactia cu Eximbank, linii de finantare in valoare de 200 milioane euro, conform informatiilor publicate de presa, astfel incat pretul de vanzare a scazut substantial, de la 650 milioane euro, cat anunta NBG in momentul anuntului vanzarii catre OTP Bank, tranzactie respinsa de BNR, la 314 milioane euro, conform anuntului vanzarii catre Eximbank.

Achizitia Bancii Romanesti este insa o tranzactie "cu discount" (fire sale), ceea ce inseamna ca vanzatorul este intr-o pozitie de negociere inferioara, din cauza nevoii de a vinde, din diverse motive, cum a fost si cazul bancilor Volksbank, Millennium Bank sau Bancpost.

In urma acestor tranzactii, cumparatorii au avut de castigat, ceea ce inseamna ca au preluat active si capital social cu valori mai mari decat pretul achitat.

De aceea si pretul tranzactiei Eximbank-Banca Romaneasca este sub valoarea liniilor de credit si a capitalului social detinut de Banca Romaneasca, de 353 milioane euro in total, mai exact de 314 milioane euro, dupa cum anuntat NBG.

La o valoare de achizitie de 314 milioane euro, tranzactia este foarte profitabila pentru cumparator, dat fiind ca pretul platit este de cinci ori mai mic decat valoarea activelor Bancii Romanesti (1,424 miliarde euro) si a capitalului social (175 milioane euro) detinute de aceasta, in total aproape 1,6 miliarde euro.

Pretul platit este avantajos si daca luam in calcul activul net al bancii, de 251 milioane euro (diferenta dintre active si datorii), plus capitalurile proprii (135 milioane euro), in total 366 milioane euro.

Iata anuntul AGA publicat de Banca Romaneasca

Convocarea Adunarilor Generale Extraordinara si Ordinara ale Actionarilor Banca Romaneasca S.A. Membra a Grupului National Bank of Greece

Consiliul de Administratie al Banca Romaneasca S.A. Membra a Grupului National Bank of Greece, o institutie de credit infiintata si functionand in conformitate cu legislatia din Romania in calitate de societate pe actiuni, avand sediul social in Bucuresti, Cladirea BoC, etajele 1, 2 si 3, pe strada George Constantinescu nr. 3, sector 2, 020339, Romania, inregistrata la Registrul Comertului din Bucuresti sub nr. J40/29196/1992, CUI 4829576, inregistrata la Registrul Institutiilor de Credit al Bancii Nationale a Romaniei sub nr. RB-PJR-40-017/18.02.1999, avand un capital social de 748,648,220 RON ("Societatea" sau "Banca"),

Avand in vedere:

a) Prevederile art. 111, 113 si 117 din Legea nr. 31/1990 privind societatile, republicata, cu modificarile ulterioare ("Legea Societatilor");

b) Prevederile art. 9 si 10 din Actul Constitutiv al Societatii ("Actul Constitutiv");

c) Decizia Consiliului de Administratie al Societatii nr. 1 din data de 23 decembrie 2019, aproband convocarea Adunarilor Generale Extraordinara si Ordinara ale Actionarilor Societatii,

Consiliul de Administratie al Societatii prin prezenta convoaca:

1. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Societatii, care va avea loc la sediul social al Societatii in Bucuresti, Cladirea BoC, etajul 3, strada George Constantinescu nr. 3, sector 2, 020339, Romania, pe data de 31 ianuarie 2020, la ora 11:00, cu urmatoarea ordine de zi:

1.1. Schimbarea numelui Societatii din "Banca Romaneasca S.A. Membra a Grupului National Bank of Greece" in "Banca Romaneasca S.A.", ca urmare a rezervarii de denumire nr. 644192 din data de 19 decembrie 2019 emisa de Oficiul Registrului Comertului si schimbarea emblemei Societatii pentru a elimina referinta la "Membra a Grupului National Bank of Greece". Propunerea emblemei noi este disponibila la sediul social al Societatii in Bucuresti, Cladirea BoC, etajele 1, 2 si 3, strada George Constantinescu nr. 3, sector 2, 020339, Romania.

1.2. Modificarea Actului Constitutiv dupa cum urmeaza:

1.2.1. Art. 1.1 din Actul Constitutiv urmeaza a fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Denumirea Bancii este BANCA ROMANEASCA S.A. (denumita in continuare Banca)."

1.2.2. Art. 6 din Actul Constitutiv urmeaza a fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Capitalul social subscris si varsat este de 748.648.220 lei si este impartit in 374.324.110 actiuni nominative, fiecare cu o valoare nominala de 2 lei. Capitalul social este detinut dupa cum urmeaza:

a) Banca de Export - Import a Romaniei EximBank S.A. detine 371.624.509 actiuni nominative, cu valoare nominala de 2 lei fiecare si cu valoare nominala totala de 743.249.018 lei, reprezentand 99,28% din capitalul social al Bancii;

b) Lista de actionari (persoane juridice) detinand 87.020 de actiuni nominative, cu valoare nominala de 2 lei fiecare si valoare nominala totala de 174.040 lei, reprezentand 0,02% din capitalul social al Bancii;

c) Lista de actionari (persoane fizice) detinand 2.612.581 actiuni nominative, cu o valoare nominala de 2 lei fiecare si o valoare nominala totala de 5.225.162 lei, reprezentand 0,7% din capitalul social al Bancii."

1.2.3. Art. 8.9 din Actul Constitutiv urmeaza a fi sters.

1.2.4. Art. 12.1 din Actul Constitutiv urmeaza a fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Banca este administrata de un Consiliu de Administratie alcatuit din 5 administratori, dintre care un Presedinte si un Vicepresedinte, numiti de catre Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor. Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Bancii va stabili la numirea membrilor Consiliului de Administratie care va fi structura acestui organ al Bancii si numarul de membri la care se va raporta calculul majoritatii necesare pentru adoptarea deciziilor acestuia, in conditiile reglementarilor legale aplicabile. Majoritatea membrilor Consiliului de Administratie va fi formata din administratori neexecutivi si cel putin unul dintre membrii Consiliului de Administratie va fi independent, in sensul prevederilor legale si de reglementare in materie. Presedintele si/sau Vicepresedintele numit de Adunarea Generala, va putea fi revocat numai de aceasta."

1.2.5. Art. 12.3 din Actul Constitutiv urmeaza a fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Fiecare actionar care detine cel putin 10% din actiunile Bancii va nominaliza catre Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, cel putin o persoana, pentru a fi aleasa membru al Consiliului de Administratie."

1.2.6. Art. 12.4 din Actul Constitutiv urmeaza a fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Conducerea Bancii este delegata catre Directorii Bancii de catre Consiliul de Administratie, in sensul dispozitiilor art. 107 alin. 1 din O.U.G. nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului si art. 143 din Legea nr. 31/1990, legea societatilor (denumite in prezentul ACT CONSTITUTIV "Directorii Bancii"). Directorii Bancii sunt acele persoane carora le-au fost delegate atributii de conducere si au fost aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei."

1.2.7. Anexa 1 din Actul Constitutiv urmeaza a fi stearsa.

1.2.8. Anexa 2 din Actul Constitutiv urmeaza a fi stearsa. Aceasta stergere urmeaza a fi reflectata in intreg textul Actului Constitutiv, dupa cum urmeaza:

i. Art. 13.1 va fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Consiliul de Administratie va desemna un Comitet Executiv, format din Directorii Bancii - definiti conform dispozitiilor art. 12.4."

ii. Art. 14.2 paragraful (1) va fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Angajarea patrimoniala a Bancii se face cu semnatura unuia dintre Directorii Bancii sau a unuia sau mai multor salariati ai Bancii imputerniciti in acest scop prin reglementarile interne."

1.2.9. Emblema Socitatii din Anexa 3 a Actului Constitutiv va fi inlocuita cu noua emblema din punctul 1.1 de mai sus.

1.2.10. Renumerotarea anexelor din Actul Constitutiv, astfel incat Anexa 3 va deveni Anexa 1, Anexa 4.1 va deveni Anexa 2.1 si Anexa 4.2 va deveni Anexa 2.2. Renumerotarea anexelor va fi reflectata in intreg textul Actului Constitutiv , dupa cum urmeaza:

i. Art. 3.1 paragraful (1) va fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Sediul social al Bancii se afla in Cladirea BoC, etajele 1, 2 si 3, str. George Constantinescu nr. 3, Sector 2, 020339, Bucuresti, Romania. Banca isi poate desfasura activitatea si in alte sedii reale, precizate in Anexa 2.1 la prezentul ACT CONSTITUTIV."

ii. Art. 3.2 paragraful (2) va fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Sucursalele Bancii sunt unitati operationale dependente din punct de vedere juridic de Banca, sunt abilitate sa efectueze in mod direct oricare dintre activitatile acesteia si reprezinta Banca in raporturile cu tertii si in justitie, prin managerii acestora, in limita mandatului si competentelor acordate de catre Banca. Sediile secundare ale Bancii sunt mentionate in Anexa 2.2 la prezentul ACT CONSTITUTIV."

iii. Art. 19.2 va fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Sigla Bancii este prezentata in Anexa 1."

iv. Art. 22.2 va fi modificat si inlocuit cu urmatorul text: "Anexele fac parte integranta din prezentul ACT CONSTITUTIV si contin: Anexa 1 - Sigla Bancii; Anexa 2.1 - Sediile reale ale Bancii; Anexa 2.2 - Sediile secundare ale Bancii."

1.3. Imputernicirea Directorilor Bancii (Conducatorii) cu capacitate si puteri depline sa reprezinte Societatea si (i) sa duca la indeplinire toate formalitatile legale necesare pentru inregistrarea, publicarea si implementarea hotararii adoptate, (ii) sa semneze oricare si toate documentele necesare pentru punerea in acord cu cerintele legale, (iii) precum si pentru indeplinirea oricaror formalitati in fata notarilor publici din Romania, Oficiului Registrului Comertului, precum si a oricarei autoritati, institutii publice, banci sau persoane legale sau fizice, pentru indeplinirea si inregistrarea hotararilor adoptate de catre actionarii Societatii.

In lipsa cvorumului necesar pentru convocarea valabila a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor pe data de 31 ianuarie 2020, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor va fi reconvocata pentru data de 3 februarie 2020, in acelasi loc si la aceeasi ora, cu aceeasi ordine de zi.

La Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pot participa persoanele inregistrate ca actionari ai Societatii la data de referinta 20 ianuarie 2020.

Actionarii au dreptul de a participa la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor in persoana sau prin reprezentant, in baza unei procuri speciale, potrivit Legii Societatilor si Actului Constitutiv. Procurile semnate si completate conform legii vor fi transmise la sediul Societatii, in Bucuresti, Cladirea BoC, etajele 1, 2 si 3, strada George Constantinescu nr. 3, sector 2, 020339, Romania, cu 48 de ore inainte de data Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.

Documentele mentionate in ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, precum si orice alte informatii suplimentare cu privire la aceste subiecte, pot fi obtinute de la sediul social al Societatii in Bucuresti, Cladirea BoC, etajele 1, 2 si 3, strada George Constantinescu nr. 3, sector 2, 020339, Romania, nr. de telefon +40213059023 / +40213059154 , nr. fax +40213059191, adresa de e-mail actionariat@brom.ro.

2. Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Societatii va avea loc la sediul social al Societatii in Bucuresti, Cladirea BoC, etajul 3, strada George Constantinescu nr. 3, sector 2, 020339, Romania, pe data de 31 ianuarie 2020, la ora 12:00, cu urmatoarea ordine de zi:

2.1. Luarea la cunostinta de catre actionari a renuntarii la mandat de catre membrii actuali ai Consiliului de Administratie, respectiv a Presedintelui si Vicepresedintelui Consiliului de Administratie, dupa cum urmeaza:

2.1.1. In legatura cu renuntarea la mandat de catre Dl. Marinis Stratopoulos in calitate de Presedinte si membru al Consiliului de Administratie, renuntarea la mandat va produce efecte de la data la care Dl. Traian Sorin Halalai, in calitate de nou membru al Consiliului de Administratie conform punctului 2.3 c) de mai jos, va avea dreptul sa isi inceapa mandatul potrivit prevederilor legale aplicabile;

2.1.2. In legatura cu renuntarea la mandat de catre Dl. Konstantinos Bratos in calitate de Vicepresedinte si membru al Consiliului de Administratie, renuntarea la mandat va produce efecte de la data Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor;

2.1.3. In legatura cu renuntarea la mandat de catre Dl. Ioannis Kougionas in calitate de membru al Consiliului de Administratie, renuntarea la mandat va produce efecte de la data la care Dl. Lucian Claudiu Anghel, in calitate de nou membru al Consiliului de Administratie conform punctului 2.3. a) de mai jos, va avea dreptul sa isi inceapa mandatul potrivit prevederilor legale aplicabile;

2.1.4. In legatura cu renuntarea la mandat de catre Dl. Petru Rares in calitate de membru al Consiliului de Administratie, renuntarea la mandat va produce efecte de la data la care Dna. Lidia Stan, in calitate de nou membru al Consiliului de Administratie conform punctului 2.3. d) de mai jos, va avea dreptul sa isi inceapa mandatul potrivit prevederilor legale aplicabile;

2.1.5. In legatura cu renuntarea la mandat de catre Dl. Ion Stancu in calitate de membru al Consiliului de Administratie, renuntarea la mandat va produce efecte de la data la care Dna. Oana Lucia Ilie, in calitate de nou membru al Consiliului de Administratie conform punctului 2.3. b) de mai jos, va avea dreptul sa isi inceapa mandatul potrivit prevederilor legale aplicabile;

2.1.6. In legatura cu renuntarea la mandat de catre Dl. Pavel Nastase in calitate de membru al Consiliului de Administratie, renuntarea la mandat va produce efecte de la data la care Dl. Doru Bebe Bulata, in calitate de nou membru al Consiliului de Administratie conform punctului 2.3. e) de mai jos, va avea dreptul sa isi inceapa mandatul potrivit prevederilor legale aplicabile.

2.2. Descarcarea de gestiune a membrilor Consiliului de Administratie pentru activitatea acestora in aceasta calitate de la 1 ianuarie 2019 pana la data hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor.

2.3. Numirea urmatorilor 5 (cinci) membri ai Consiliului de Administratie al Societatii pentru un mandat de 4 (patru) ani si aprobarea remuneratiei acestora in conformitate cu legislatia aplicabila si regulile interne ale Societatii:

a) Dl. Lucian Claudiu Anghel, domiciliat in Bucuresti, economist, in calitate de membru executiv al Consiliului de Administratie al Societatii si Director General;

b) Dna. Oana Lucia Ilie, domiciliata in Bucuresti, economist si absolvent al Facultatii de Drept, in calitate de membru executiv al Consiliului de Administratie al Societatii si Director General Adjunct;

c) Dl. Traian Sorin Halalai, domiciliat in Bucuresti, economist, in calitate de membru ne-executiv al Consiliului de Administratie al Societatii si Presedintele Consiliului de Administratie;

d) Dna. Lidia Stan, domiciliata in Bucuresti, economist, in calitate de membru ne-executiv al Consiliului de Administratie al Societatii si Vicepresedinte al Consiliului de Administratie;

e) Dl. Doru Bebe Bulata, domiciliat in Bucuresti, jurist, in calitate de membru ne-executiv al Consiliului de Administratie al Societatii.

2.3.1. Potrivit reglementarilor aplicabile (inclusiv, fara a se limita la, Regulamentul nr. 11/2007 si Regulamentul 6/2008 al Bancii Nationale a Romaniei), noii membri ai Consiliului de Administratie vor incepe exercitarea responsabilitatilor de la data primirii aprobarii din partea Bancii Nationale a Romaniei. Pana la acea data, Dl. Marinis Stratopoulos, Dl. Ioannis Kougionas, Dl. Petru Rares, Dl. Ion Stancu si Dl. Pavel Nastase isi vor continua activitatea.

2.3.2. Alti membri ai Consiliului de Administratie pot fi propusi in maximum 15 zile de la data publicarii Convocatorului. Dreptul de a nominaliza un candidat la pozitia de membru al Consiliului de Administratie apartine actionarilor Societatii. Lista continand informatiile cu privire la numele, locul de resedinta, calificarea profesionala a persoanelor propuse a fi numite ca membri ai Consiliului de Administratie vor fi accesibile la sediul social al Societatii in Bucuresti, Cladirea BoC, etajele 1, 2 si 3, strada George Constantinescu nr. 3, sector 2, 020339, Romania, nr. de telefon +40213059023 / +40213059154 , nr. fax +40213059191, adresa de e-mail actionariat@brom.ro si va putea fi consultata de orice actionar al Societatii.

2.4. Imputernicirea Directorilor Bancii (Conducatorii) cu capacitate si puteri depline sa reprezinte Societatea si (i) sa duca la indeplinire toate formalitatile legale necesare pentru inregistrarea, publicarea si implementarea hotararii adoptate, (ii) sa semneze oricare si toate documentele necesare pentru punerea in acord cu cerintele legale, (iii) precum si pentru indeplinirea oricaror formalitati in fata notarilor publici din Romania, Oficiului Registrului Comertului, precum si a oricarei autoritati, institutii publice, banci sau persoane juridice sau fizice, pentru indeplinirea si inregistrarea hotararilor adoptate de catre actionarii Societatii.

In lipsa cvorumului necesar pentru convocarea valabila a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor pe data de 31 ianuarie 2020, Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor va fi reconvocata pentru data de 3 februarie 2020, in acelasi loc si la aceeasi ora, cu aceeasi ordine de zi.

La Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pot participa persoanele inregistrate ca actionari ai Societatii la data de referinta 20 ianuarie 2020.

Actionarii au dreptul de a participa la Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor in persoana sau prin reprezentant, in baza unei procuri speciale, potrivit Legii Societatilor si Actului Constitutiv. Procurile semnate si completate conform legii vor fi transmise la sediul Societatii, in Bucuresti, Cladirea BoC, etajele 1, 2 si 3, strada George Constantinescu nr. 3, sector 2, 020339, Romania, cu 48 de ore inainte de data Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor.

Documentele mentionate in ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, precum si orice alte informatii suplimentare cu privire la aceste subiecte, pot fi obtinute de la sediul social al Societatii in Bucuresti, Cladirea BoC, etajele 1, 2 si 3, strada George Constantinescu nr. 3, sector 2, 020339, Romania, nr. de telefon +40213059023 / +40213059154 , nr. fax +40213059191, adresa de e-mail actionariat@brom.ro.

Presedintele Consiliului de Administratie
MARINIS STRATOPOULOS

Sursa: Banca Romaneasca

Taguri: Banca Romaneasca  Eximbank  

Comentarii

POPESCU
CONVERSIE CHF
Asteptam cu drag oferta reala de conversie a creditelor CHF in RON.

Dora
Credit CHF
Doamne ajuta, Sper sa se rezolve si conversia creditelor in CHF. Succes!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Doar 5 banci au ramas fara plati instant in lei

Numarul bancilor la care se pot face plati si transferuri instant in lei (banii ajung in cateva secunde) a ajuns la 18, conform datelor Transfond. Ultimele banci care au implementat acest serviciu sunt Unicredit si Revolut, precum si institutia nebancara Smith&Smith, prima detalii

Ratingul Garanti BBVA a fost imbunatatit

Garanti BBVA România (GBR) anunță că agenția internațională de rating Fitch Ratings a revizuit în creştere Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung (IDR) al băncii la ´BB´ de la ´BB-´ cu Perspectivă Stabilă, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Bancile au facut un profit record

Sistemul bancar romanesc a obtinut un nou profit record in cel de-al treilea trimestru al anului, de aproximativ 11,8 miliarde lei, in crestere anuala cu 9%, echivalentul a 1 miliard de lei, conform calculelor facute dupa indicatorii publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Cu detalii

Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii