BANCI | Ultima Ora

Statul da inapoi diferenta dintre taxa auto platita si valoarea stabilita azi de Guvern

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-31 17:33

Statul va restitui diferenta de taxã auto rezultatã din suma plãtitã pânã în prezent, potrivit reglementãrilor din Codul Fiscal, si noua taxã de poluare auto care va fi introdusã la 1 iulie 2008, calculatã în functie de caracteristicile fiecãrei masini în parte.

"Taxa rezultatã ca diferentã între suma achitatã de contribuabil în perioada 1 ianuarie 2007-30 iunie 2008, cu titlu de taxã specialã pentru autoturisme si autovehicule, si cuantumul rezultat din aplicarea prezentelor prevederi privind taxa pe poluare pentru autovehicule se restituie pe baza procedurii stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgentã", se aratã în proiectul ordonantei de urgentã privind taxa de poluare auto, discutat, luni, de Guvern în primã lecturã si obtinut de MEDIAFAX.
Procedurile de restituire vor fi stabilite de Ministerul Mediului si Ministerul Economiei si Finantelor, în termen de 90 de zile de la data publicãrii ordonantei de urgentã în Monitorul Oficial.

Suma reprezentând taxa de poluare auto poate fi contestatã, într-o primã fazã, chiar în fata institutiei financiare la care suma se plãteste, dupã care, în caz de neîntelegere, în instantã. Contestatia poate fi fãcutã atunci când posesorul masinii "poate face dovada" faptului cã autovehiculul pe care doreste sã-l înmatriculeze "s-a depreciat într-o mãsurã mai mare decât cea indicatã de grila fixã" de reducere, aceasta constituind unul din criteriile de calcul al taxei.

"Evaluarea nivelului de depreciere se va face pe baza elementelor avute în vedere la stabilirea cotei de reducere. (...) În caz de contestare, caracteristicile autovehiculului rulat se stabilesc, la cererea contribuabilului, prin expertizã tehnicã efectuatã contra cost de Regia Autonomã «Registrul Auto Român», pe baza procedurii prevãzute de normele metodologice", se precizeazã în textul documentului dezbãtut, luni, de Guvern.

Pretul expertizei se stabileste de "Registrul Auto Român", în functie de operatiunile necesare.

Rezultatul expertizei tehnice RAR se noteazã într-un document ce trebuie prezentat "autoritãtii fiscale competente", pentru recalcularea valorii taxei, însã administratiile financiare au si dreptul de a cere o contra-expertizã la respectivul document.

"Persoana nemultumitã de rãspunsul primit la contestatie se poate adresa instantelor de judecatã competente, potrivit legii", se mai precizeazã în textul dezbãtut, luni, de Guvern.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii